Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Club Nouveau - Lean on me
40
hallgató

Magyarországon a gyermekek közül minden hetedik súlyos súlyproblémákkal küzd

- 2013. augusztus 11. 18:31 - 796 megtekintés

Közel 50 torta érkezett az Update1 Europe Zrt. által meghirdetett, „Az ország update tortája” elnevezésű versenyre, melynek célja, hogy felhívja a családok figyelmét az egészséges táplálkozás fontosságára, a kiegyensúlyozott szénhidrátbevitelre és arra, hogy a finom ételek, édességek is lehetnek egészségesek. A zsűrizés a napokban zajlik, melynek során nem csak az ízvilágot pontozzák a zsűritagok, hanem a beérkezett pályaművek összetételét is, miszerint mennyi szénhidrátot, ízfokozót valamint mesterséges színezéket tartalmaz a desszertkülönlegesség.

„Magyarország lakosságának csaknem kétharmada elhízott vagy túlsúlyos, a világon pedig minden hetedik gyermek súlyproblémákkal küzd” – magyarázta Takács Hajnalka, az Update1 Europe Zrt. dietetikusa. „Kiemelt feladat hazánkban tehát, hogy az egészséges táplálkozásra és a kiegyensúlyozott szénhidrátbevitelre, az alacsony glikémiás indexű ételek fogyasztására minél kisebb kortól kezdve odafigyeljünk. Sőt a gyermekek preferenciája a szülői minta alapján alakul ki, így a pozitív és negatív étkezési szokások alapjaiban már gyermekkorban eldőlnek” – tette hozzá a dietetikus.

Az elhízás, a cukorbetegség, a daganatos megbetegedések, a candida, a szív- és érrendszeri megbetegedések, az inzulinrezisztencia, a magas koleszterinszint – csak pár olyan betegség, melynek kialakulásában jelentős szerepe lehet a túlzott szénhidrátfogyasztásnak. „A nagy meleg egyébként is nagy terhet ró a szervezetre, a magas szénhidrátbevitel okozta vércukorszint ingadozás csak tovább nehezíti a szervezet megfelelő működését – hívja fel a figyelmet Takács Hajnalka dietetikus.

A legújabb kutatások és felmérések arra is rávilágítanak, hogy a gyermekek esetében a figyelemzavar, a hiperaktivitás, a koncentrációképesség csökkenése mind összefüggésbe hozhatók a nem megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyagbevitellel, a túlzott szénhidrátfogyasztással. „A téma középpontba helyezésével ennek megelőzésében szeretnénk szerepet vállalni” – hangsúlyozta Schobert Norbert, az Update1 Europe Zrt. vezérigazgatója. „Még 2013 júliusában hirdettük meg „az ország update tortája” elnevezésű versenyt, ahol arra kértük a magyarországi háziasszonyokat, családanyákat, illetve cukrászatokat, hogy a megfelelő előírások betartásával készítsék el a legfinomabb szénhidrátszegény tortát, prezentálva azt, hogy ami finom, az minden esetben lehet egészséges is. Célunk bizonyítani, hogy az édes ízekről nem kell lemondanunk, ha egészségesebben szeretnénk táplálkozni, azonban fontos megtalálnunk ennek mértékét” – tette hozzá a vezérigazgató.

A versenyre közel ötven torta érkezett. A zsűriben az alapító Schobert Norberten és Rubint Rékán kívül többek között helyet kapott Takács Hajnalka dietetikus, Füzesi Brigitta, a Cukorbetegek Budapesti Egyesületének elnöke és Hörcsik Erika, a Magyar Kiwanis Klubok Szövetségének elnöke is. A zsűri a napokban értékeli a beérkezett tortacsodákat és szeptember elején, ünnepélyes keretek között hirdeti ki a 2013-as év „Az ország upadate tortája” címet viselő süteményköltemény győztesének nevét. A nyertes díja nem kevesebb, minthogy a Norbi Update üzletekben egy éven keresztül forgalmazzák a süteményét, amely után jutalékban részesül.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


3 - = kettő

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com