Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Sziasztok lányok - Szőke
30
hallgató

Már megint egy komondor borzolja a kedélyeket, pedig nem is vak

- 2017. szeptember 19. 5:53 - 833 megtekintés

Három lelkes kutya orra nyomódik neki a vasrácsnak, ahogy a Pest megyei Tápiószele egy csendes utcájában kiszállunk az autóból. Ezek azok a kutyák, amelyeket a város jegyzőjének lakossági panaszokra hivatkozó döntése nyomán el akarnak venni a Vida-Turi családtól. A Hír TV anyaga szerint azt a vakvezető kutyát is, amelyikre a házaspárnak szüksége van, hiszen Vida Szabolcs gyengénlátó, felesége, Vida-Turi Tímea pedig egyáltalán nem lát. A vakvezető labrador mellett még két kutya él az apró saroktelken, egy nagyobb komondor és egy náluk kisebb testű. A négylábúak – mint azt Tímea is elismeri – valóban ki tudtak jutni az utcára, amíg nem csináltatták meg a kerítést, amit még az első felszólítás előtt a panaszok nyomán megcsináltattak.

A család 2014-ben költözött a családi házba Budapestről. „Tartózkodóak voltak az emberek velünk szemben, de ezt annak tudtuk be, hogy vakok vagyunk, azért nem mernek hozzánk közeledni” – meséli Tímea, aki mára már megbánta, hogy ideköltöztek. Szerinte a kutyaügy csak az utolsó csepp a pohárban: az első furcsa tapasztalatuk az volt, hogy az általuk ház körüli munkákra felbérelt emberek, hiába fizették ki őket, elmaradoztak pár alkalom után, miután váltottak pár szót a szomszédokkal. Bár vádaskodni nem akar, Tímea azt is furcsának találja, hogy a kutyák annak ellenére is kiszöktek, hogy ők a panaszok miatt megkötötték őket, egyszer pedig még a lakatot is leverte valaki a nagykapuról, amit szinte állandóan zárva tartanak. Idegenkezűségre gyanakodnak.

A problémák tavaly májusban kezdődtek, amikor a később az önkormányzatnak panaszt tévő szomszéd kertjébe átmászott a komondor, később pedig a kukákat is felborogatta több alkalommal: erről fényképet is mutatnak. A szomszédok először egymás között próbálták megoldani a kérdést, ez azonban kisebb szóváltáshoz vezetett, így végül idén februárban a szomszédasszony a hatóságokhoz fordult. A szomszéd család elmondása alapján a rossz kerítés miatt az utcán szaladgáló kutyák folyamatosan megugatják a munkába, iskolába vagy óvodába igyekvőket, akik ezért inkább gyakran hosszabb kerülőutat választottak.

A szomszédok úgy látják, hogy egy ilyen kis portára egyébként is sok a három kutya, Tímea szerint azonban mindegyik eb hasznos nekik: a vakvezető labrador szerepe egyértelmű, de a komondor is eltanulta az évek alatt a vakvezetés csínját-bínját, amolyan autodidakta módon. És tényleg: bár kicsit túlságosan is izgatottá válik a nagytestű fehér kutya a feladattól, láthatóan segítségére van az asszonynak. A harmadik eb pedig azért fontos, mert a labradort a panaszok nyomán többször is kikötötték, így a kisebbik fehér kutyára hárult a feladat, hogy házőrzőként működjön. Ezért küzdenek most a jegyzői határozat ellen. Egyrészt fellebbezéssel, másrészt úgy is, hogy elvitték ismerősökhöz a kutyákat, amikor az ezért felelős ember kijött, hogy a telepre vigye őket. Mondjuk a vakvezetőt egyébként sem vihetnék el.

A szomszéd család nem a vitát keresi, és nem akarnak rosszat, de szerintük a korábbi állapot tarthatatlan volt. A három kutya hiába barátságos, ebben az erre járó biciklisták nem lehetnek biztosak, a kukaborogatás és az átjárkálás pedig szintén bosszúságot okozott nekik és a többi háztulajdonosnak is, így biztosak benne, hogy nem csak ők tettek panaszt. Azt ők is elismerik, hogy az új utcafronti kerítés felhúzása, illetve a telekhatáron álló drótháló megmagasítása óta nincsenek nagyobb gondok; nem is értik, hogy miért most lett ebből a dologból ügy. Arról pedig ők is beszámolnak, volt rá példa, hogy a kutya úgy is elszabadult, hogy ki volt kötve, de erre ők sem tudnak magyarázattal szolgálni.

Forrás:mno.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


* hat = 48

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét mínusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com