Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Bonanza Banzai - A jel
24
hallgató

Meddig várjunk az új Polgári Törvénykönyv hatálybalépésére?

- 2010. január 7. 14:35 - 2900 megtekintés

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének Közleménye szerint ennyi volt a türelemből!

A fogyatékossággal élő emberek évtizedeket vártak az autonómiájukat tiszteletben tartó új szabályok megszületésére, azok hatálybalépésére már nem akarnak tovább várni. 2010 májusától 80.000-en kaphatják vissza jogaikat, ha az Országgyűlés újra megszavazza az új Ptk. hatálybalépéséről és végrehajtásáról szóló törvényt.
Az Országgyűlés 2009. december 14-én fogadta el a Ptké.-t törvényt valamint a Kódex Második Könyvének 2010. május 1-i hatálybalépéshez szükséges további 4 egyéb törvényjavaslatot.A Ptk. Második Könyvében található cselekvőképességi szabályok hatálybalépésével nemcsak új, az emberi méltóságot tiszteletben tartó jogintézmények bevezetése válik lehetővé, hanem eltörlésre kerülhet számos, emberi jogi megfontolásokból is elfogadhatatlan jogkorlátozást előíró szabály is.
E jogbővítő rendelkezések mielőbbi alkalmazásának fontosságára hívta fel a figyelmet 17 fogyatékosügyi szervezet Az új Polgári Törvénykönyv fogyatékossággal élő emberek méltóságát biztosító cselekvőképességi szabályainak támogatásáról című, Sólyom László Köztársasági Elnök Úrnak címzett nyílt levelében is. (Népszabadság 2009. december 12.)
Az Elnök Úr, a törvényeket az Országgyűlés számára megfontolásra visszaküldő, december 22-i levelében maga is a Ptk. üdvözlendő újításai között említi a cselekvőképesség szabályozásának új alapokra helyezését.
Értelmi fogyatékos emberek generációi élték már le úgy az életüket, hogy semmilyen beleszólásuk nem volt saját sorsuk alakulásába. Többségük ma sem választhatja meg szabadon, hogy hol, kivel és milyen körülmények között él, nem köthet házasságot, nem rendelkezhet vagyonával, nincs választójoga. Az emberi méltóságot súlyosan sértő állapotok felszámolásáért mindannyian – legyünk bár szülők, segítők, érdekvédők, szakemberek, ügyvédek, bírák, – felelősek vagyunk. Az új szabályok bevezetésének elhalasztása akár további egy évtizedre is konzerválhatja a jelenlegi jogokat csorbító állapotot ezért meggyőződésünk, hogy a nemzetközi normáknak is megfelelő, a szereplők partneri együttműködésén alapuló cselekvőképességi szabályok 2010. május 1-én történő hatálybalépését valamennyi országgyűlési képviselőnek támogatnia kell.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


* 7 = harminc öt

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com