Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ráhel klub - a mikrofonnál Móni Robi és Sanyi
33
hallgató

Még a teljesen vakok is lelkesen segítenek a szolnoki épület felújításában

- 2017. október 3. 13:12 - 810 megtekintés

Társadalmi-közösségi összefogással szeretné álmai közösségi terévé varázsolni a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete azt a kétszintes szolnoki ingatlant, melyet támogatóinak jóvoltából a közelmúltban vásárolhatott meg a Dráva úton.

A nyár folyamán a tagok – a teljesen vakok is – nagy lelkesedéssel ragadtak szerszámot, és saját maguk kezdtek bele a renoválási munkálatokba.

Az egyesület „szem-lélet formáló (v)akciót” hirdetve buzdította a tagjait és a támogatóit, önkénteseit, hogy közös összefogással újítsák fel, alakítsák át céljaiknak megfelelővé az ingatlant.

A munkatársakkal együtt már elkezdték a házat kitakarítani, renoválni, de számítanak támogatóik segítségére is, akik a projektbe bekapcsolódva megtapasztalhatják, mennyi féle munkát képesek a látássérültek is elvégezni.

– Még a bontási stádiumban vagyunk, de már két nagy konténernyi törmeléket és hulladékot elvitettünk – adott helyzetképet Pesti Zoltánné, az egyesület elnöke.

– Majdnem mindennap dolgozunk az épületen. Ez úgy néz ki, hogy végzünk egy kis bontást, aztán takarítunk. A régi, ócska padlóburkolatot már mindenütt felszedtük és a csempéket is lebontottuk.

– Jelenleg a tetőnél szedegetjük a rossz gipszkartonokat, az emeleten pedig van olyan helyiség, ahol falbontásra lesz szükség. Nem haladunk gyorsan, de hát egyikünknek sem kőműves a szakmája, viszont hiszünk abban, hogy sok kicsi sokra megy.

– Szerencsére kapunk segítséget, ki a szakértelmét, keze munkáját ajánlotta fel, ki alapanyagokat. Volt például, akitől házfelújítás során kimaradt villanyvezetéket kaptunk, nekünk egy ilyen adomány is nagyon jól jön.

Egy ekkora ingatlan átalakítsa azonban nem olcsó mulatság, és a komolyabb feladatoknál szakemberek munkáját is igénybe kell venni, így pályázati lehetőségeket is keresnek a költségek előteremté­sére.

Üröm az örökben, hogy még „romokban a ház”, de már akadt nemkívánatos látogató is. A múlt héten betörő hatolt be az átalakítás alatt álló épületbe a hátsó bejáraton, és eltulajdonított egy ütvefúrót.

– A kollégák előző pénteken már jelezték, hogy találtak az ajtón ­feszegetésre ­utaló nyomokat – mesélte Pesti Zoltánné.

– Hétfőn idejöttünk dolgozni és kértem a kollégákat, hogy söprögessenek össze. Először fel sem tűnt nekik, hogy betörték a hátsó ajtót, csak akkor, amikor egyikük rálépett az üvegszilánkokra. Persze megnéztük gyorsan, hogy mi hiányzik.

– Az itt tárolt kéziszerszámok mindegyike megvolt, csak az egyetlen elektromos eszközt vitték el, a hozzá való vésővel és fúrószárral együtt.

„A készülék táskája itt maradt, poénkodtak is a fiúk, hogy azért még visszajöhet a betörő.”

– Próbáltuk humorosan kezelni a helyzetet, de hát csak méreg az ilyesmi. A szerszám 28 ezer forint, plusz 9 ezer a két szár hozzá, no meg a tönkretett ajtó… Nekünk ez is sokba kerül. Természetesen feljelentést tettünk.

Elképzeléseik szerint az új, tágas épületben kapna helyet az egyesület összes szolgáltatása, itt működne az irodai ügyfélszolgálat, a vakok számára olvasható dokumentumok előállítására alkalmas Braille-nyomda, a könyvkötészet, továbbá a tankonyha is.

Az emeleti, galéria részben egy közösségi tér kialakítását tervezik, itt még egy hangstúdió is helyet kapna, az ingatlanhoz tartozó kis kertben pedig a vakvezető kutyáknak is lenne hol szaladgálniuk.

Hegyeket lehet megmozgatni

– Szeretnénk ­bebizonyítani, hogy nemcsak Pesten lehet „hegyeket mozgatni” és álmokat építeni, hanem ­igenis tud megyénk is életre tud hívni nagyszabású projekteket – hangsúlyozta Pesti Zoltánné, a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok ­Megyei Egyesületének elnöke.

– Már az is nagy eredmény, hogy miénk lett ez az épület, és úgy vélem, a közös munkával, a látássérültek és épek összefogásával, az összefogással egy igazi szemléletformáló projekt valósul meg ezen a helyen.

Forrás:szoljon.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


2 - = nulla

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 30. csütörtök, Pál napja van.
Ma van a(z) Péter-Pál napja, Szt. Péter, Szt. Pál, a keresztény vértanuk emléknapja, a magyar szabadság napja.
Az év 26. hete és 181. napja.
Holnap Tihamér, Annamária napja lesz.

1684. Károly lotharingiai herceg Pestre, melyet felgyújtva talált, kardvágás nélkül vonult be.


1945. A Szovjetunió ajándékaként 250 tehergépkocsit, 18 ezer tonna gabonát, 1400 tonna húst, 900 tonna sót, 180 tonna kávét és nagymennyiségű ablaküveget kapott Budapest lakossága.


Szép Ernő / 1884. jún. 30. - 1953. okt. 2. /

Mint magányos lovast...

Mint magányos lovast az este,
Elér a bánat engemet,
Gyereksírás jön fel szívemből,
Könnyűim csöpp csengői csengenek.

Apám után szeretnék futni,
Ki a városba vezetett,
S míg a boltok közt bámészkodtam,
Elengedte egyszer a kezemet.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő plusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com