Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Shaggy - It Wasn't Me
38
hallgató

Megható: Ötévesen lett az Instagram sztárja a mozgássérült kislány

- 2018. február 2. 7:08 - 801 megtekintés

Megható: Ötévesen lett az Instagram sztárja a mozgássérült kislány

A kislányt közvetlenül születése után fogadták örökbe. Nevelőszülei már ekkor sejtették: ő más lesz, mint a többi gyermek.

Finley Smallwood ötéves, Little-kóros, talán sosem lesz képes önállóan lábra állni, örökbe fogadták és Instagram-sztár. A kislányról a közelmúltban a BBC is dokumentumfilmet forgatotthttps://www.youtu…2Ww&t=, anyukája pedig blogot vezet történetükről – ami koránt sem zökkenőmentes, ennek ellenére ők hatalmas mosollyal az arcukon néznek szembe minden nehézséggel.

Finley-t születésekor fogadták örökbe szülei. Vér szerinti anyja már a terhessége alatt megegyezett Christina Smallwooddal és férjével, Josh-sal az adoptálásról – Christinának ugyanis nem lehetett saját gyermeke. A 31. hétig nem is volt semmi baj, ekkor azonban a kislány szülőanyját fájdalmai miatt kórházba szállították. A kis Finley császármetszéssel, koraszülöttként jött a világra. Mindössze 1,4 kilogrammot nyomott.

“Sosem felejtem el az első pillanatot, amikor megpillantottam. Annyira meg voltam rémülve és annyira imádtam, hogy azonnal be akartam mászni mellé a kis inkubátorába, és azt mondani neki: örökké megvédelek, és neked adom a világot” – emlékezett vissza blogjában Christina az első találkozásra.

“Az első öt hét, amit a kórházban töltöttünk, nagyon nehéz volt számunkra. Nem tudtuk, hogy lesz-e bármilyen komolyabb fogyatékossága, vagy sem” – mesélte. Később sajnos kiderült: Finley egy idegrendszeri alapú mozgásfogyatékosságban, a cerebrális parézis egyik fajtájában szenved, amit a köznyelvben Little-kórként ismernek. Ez egy olyan betegség, ami miatt a most ötéves kislány csak járókerettel tud közlekedni, anyukája segítségével tud felállni, és gyakorlatilag minden egyszerű mozgásban a környezetére van utalva.

“A diagnózis után rendkívül lehangolt voltam. Órákat töltöttem a neten, hátha találok olyan anyukákat, akik hasonló cipőben járnak, hogy tudjak velük beszélni. Kiderült: nincsenek is olyan sokan” – idézte fel Christina, hogy mi is vezetett Finley Insta-sztárságához. A fiatal anyuka talált ugyanis egy blogot, ahol egy másik mama rendszeresen lefotózta mozgáskorlátozott fiát különböző ruhákban. Ekkor jött rá: ő is ezt akarja csinálni. Indított egy Instagram-oldalt, ám a rokonságban szinte senkinek sem szólt – ehhez képest mára több mint 110 ezer követője van.

“Soha nem gondoltam, hogy ekkora siker lesz. Csak azt szerettem volna, ha találkozhatok hozzám hasonló anyukákkal.”

Christina férje, Josh szerint pont az a fotók titka, hogy teljesen hétköznapinak, elfogadottnak mutatja be ezt a különleges helyzetet, amiben vannak, és ezzel megnyugtatja a hasonló nehézségekkel szembenéző anyukákat.

Az ötéves Finley amúgy a beöltözéseket szereti a legjobban a fotókban. Anyukájával gyakran bújik egyező ruhákba.

“Örökbe fogadtuk a lányunkat, átmentünk egy korai szülésen, a diagnózison, rengeteg akadályon. Ha jön egy újabb zökkenő az úton, ők nem lesznek idegesek, egyszerűen átmennek rajta. Finley mindig mosolyog” – mesélt Josh arról, miként állnak a nehézségekhez, és milyen kitartás lakozik mind feleségében, mind kislányában.

“Vannak nehéz napok, magányos napok, és olyanok, amikor csak sírni akarok. De senkinek sem könnyű az élete, így fel kell kelni, tovább kell csinálni, látni a fényt – és hogy őszinte legyek, Finley a mi fényességünk” – összegezte Christina.

Forrás:.borsonline.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


hat + = 7

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 26. vasárnap, János, Pál napja van.
Ma van a(z) Drog ellenes nap, Közalkalmazottak napja.
Az év 25. hete és 177. napja.
Holnap László napja lesz.

1092. Külföldi krónikák nagy földrengésről emlékeznek. Az egyik szerint e napon nagy földrengés volt Magyarországon hol városok dőltek romba. A másik így ír: "Nagy földrengés pusztított, hegy omlott a Dunába, s a medrét megváltoztatta, más felé új hegy emelkedett, nagy tó keletkezett."


1848. A király alteregójává István főherceget nevezi és a lázadást kárhoztatja. V. Ferdinánd király betegeskedésének időtartamára István főherceg királyi helytartót bízta meg az országgyűlés megnyitásával, a törvények megerősítésével, és annak kijelentésével, hogy Ő a törvényekkel ellenkező lázításokat és háborgatásokat kárhoztatja.


Heltai Jenő: Nyári éjszaka

"...Emlékszem egy édes, nyári éjszakára
Ezüstösen tűzött le a hold sugára.
A legszebb asszonnyal sétálgattam együtt,
Akácfa virágát együtt tépegettük.
Fülébe susogtam balgán udvarolva,
Pedig ölelhettem, csókolhattam volna!
Meg sem is öleltem, meg sem is csókoltam,
Istenem, istenem, de húszéves voltam!"

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét mínusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com