Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Szinetár Dóra - srácokról
51
hallgató

Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2021

- 2020. november 13. 9:53 - 717 megtekintés

Elérhetővé vált a JAWS, a ZoomText és a kettőt egyesítő Fusion szoftverek új, 2021-es főverziója.

Mostantól magyar nyelven is elérhetővé vált az intelligens képfelismerés, még kényelmesebbé vált az optikai karakterfelismerés, egyszerűsödött a Windows értesítések felolvasása, javult a Microsoft Teams támogatása.

A honosított JAWS változat legjelentősebb újdonsága, hogy a 2019-es angol nyelvű verzióban bevezetett Intelligens képfelismerés funkció immár magyarul is elérhetővé vált.

Ennek lényege, hogy egy tetszőleges kép tartalma felismertethető, és a képről kapott szöveges leírás felolvasásra kerül, ill. megjelenik a Braille-kijelzőn. Az Intelligens képfelismerés rétege az INSERT+SZÓKÖZ, P billentyűparanccsal aktiválható, ami után a megfelelő billentyű lenyomásával elindítható az adott kép felismertetése. Felismertethető egy szkennelt vagy már létező, esetleg vágólapon lévő képfájl, ill. az aktuális vezérlőelemhez tartozó kép,. A 2021-es verzióban a funkció még több lehetőséget kínál. Egy weboldalon lévő kép is felismertethető, ha például ráfókuszálunk a Facebookon egy fotóra, és lenyomjuk az INSERT+SZÓKÖZ, P, majd C rétegelt billentyűkombinációt, akkor megkaphatjuk a fotó szöveges leírását. Alapértelmezés szerint a képek a Microsoft szerverére kerülnek elküldésre elemzés céljából, de már van lehetőség többféle szolgáltatás igénybe vételére is. Ehhez csupán a SHIFT billentyűt kell megnyomni az adott betűhöz.

Az optikai karakterfelismerés terén újdonság, hogy lehetőség van már egy felismertetett szöveg közvetlenül Word dokumentumban történő megjelenítésére. Ha telepítve van a Microsoft Office, akkor az INSERT+SZÓKÖZ, O, majd R rétegelt paranccsal az OCR eredménye egy Word dokumentumba kerül.

Bevezetésre került egy új billentyűparancs, az INSERT+SHIFT+2, mellyel az írásjelszint állapotai között lehet közvetlenül váltogatni. Az így beállított írásjelszint átmeneti érvényű, azaz a JAWS újraindítását követően az alapértelmezett beállítás lesz érvényben.

A JAWS immáron képes megismételni az utoljára kimondott Windows értesítést. Ehhez szintén egy új rétegelt parancs lenyomása szükséges, az INSERT+SZÓKÖZ, N. Az értesítés lehet egy bejövő Teams vagy Skype hívás, egy Zoom üzenet, vagy egy új e-mail az Outlookban.

A JAWS mostantól alapértelmezetten bejelenti a Windows által generált elérhető esemény értesítéseket. Ezek el is hangoznak és a Braille-kijelzőn is megjelennek.

Mostantól az Outlook 365-ben a JAWS automatikusan felolvassa az üzeneteket, amikor azokat megnyitjuk a Beérkezett üzenetek mappában. Ekkor a cím- és fejléc információk nem hangoznak el. A Microsoft Teams jelentősen továbbfejlesztett támogatást kapott ebben a verzióban.

A ZoomText és a Fusion most már képesek a felhasználói beállítások migrálására a korábbi verziókból. Az aktuális verziót megelőző utolsó két verzióból automatikusan átemelik a felhasználók által létrehozott beállításokat.

Mindhárom szoftverben megjelent egy új segédprogram, az FS Támogatási eszköz. Ez egy programhiba előfordulásakor tud a használt rendszerről számos fontos információt begyűjteni, és azokat az FS támogató szolgálata részére elküldeni.

Az új telepítőkészletek az alábbi linkeken, illetve honlapunk Letöltések/Szoftverek oldalán érhetők el.

A JAWS 2021.2011 letöltési hivatkozásai:

 

 

A ZoomText 2021.2011 letöltési hivatkozásai:

 

A Fusion 2021.2011 letöltési hivatkozásai:

 

Azon felhasználóknak, akik az ország licenc program keretében egyetemes hitelesítő kódot kértek, nem szükséges új licencet igényelniük, mert az a meghosszabbított periódus alatt megjelenő valamennyi támogatott szoftver verziófrissítését hitelesíti. Akik azonban még nem vették igénybe az ingyenes licencet, éljenek ezzel a lehetőséggel, és egy egyszerű webes űrlap kitöltésével igényeljék a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot az ország licenc weboldalán:

http://akadalymentes.magyarorszag.hu

Kérdéseikkel és észrevételeikkel, forduljanak bizalommal az alapítvány ügyfélszolgálatához.

Elérhetőségek:

Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288, e-mail: helpdesk@infoalap.hu.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. április 24. szerda, György napja van.
Ma van a(z) Magyar Rendőrség napja Szent György napja.
Az év 17. hete és 115. napja.
Holnap Márk napja lesz.

1445. Az ököljog virágzása. A várnai csata után üres levén a királyi szék az országkapitányok nem voltak képesek a közrendet fenntartani.


1854. Őfelsége Ferenc József uralkodó és magyar király és Erzsébet királyné menyegzője Bécsben.


Jékely Zoltán
/ 1913. ápr.24. - 1982. márc.19. /

Homo faber

Az életem: csigamászás ezüstje,
a föld giliszta-túrt halom..
De sohasem bámultam pipafüstbe,
és sohasem őrölt az unalom.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt szorozva hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com