Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


United - Nincs *sz nincs tél
52
hallgató

Megjelent az Európai Fogyatékossági Foglalkoztatási Csomag

- 2022. október 28. 8:41 - 320 megtekintés

Az Európai Bizottság új, a meglévő jogszabályok végrehajtását elősegítő intézkedéseket vezetett be a fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatásának érdekében.

A szeptember 20-án, egy fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatási esélyeit bemutató uniós rendezvény keretében publikált foglalkoztatási intézkedéscsomag a korábban már honlapunkon is bemutatott fogyatékosságügyi stratégiában kiemelt hat kezdeményezés egyike.

Az intézkedések – és az annak alapjául szolgáló korábban elvégzett felmérések – a meglévő rendelkezések végrehajtásában hivatottak segítséget nyújtani azok alkalmazóinak.

Az intézkedéscsomagot az EU Fogyatékossági Platformon belül vitatták meg, annak ellenére, hogy a publikálás előtt álló anyag címe és az anyagban érintett szakterületek nem adtak teret a rugalmasságnak.

Az Európai Bizottság álláspontja szerint a fogyatékossággal élő EU-polgárok munkaerőpiaci inklúzióját hátrányosan befolyásoló területeket az alábbi hat intézkedés révén lehet megerősíteni:

1. A foglalkoztatási és a munkaerőpiaci inklúziós szolgáltatásoknak és azok tudásanyagainak összegzése, a tagállamok által felhasználható irányelvek elkészítése;
2. Egy olyan munkaanyag előkészítése, amely promotálja a fogyatékossággal élő emberek munkavállalását, és bemutatja azokat a pozitív intézkedéseket, amelyeket egy munkaadó azért tehet, hogy integrálja a fogyatékossággal élő kollégákat (Pl.: pozitív diszkrimináció, sztereotípiák elleni küzdelem);
3. Iránymutatások kidolgozása a munkáltatók számára annak érdekében, hogy a munkahelyi észszerű alkalmazkodás megvalósuljon;
4. A krónikus betegségek kezelésére és a fogyatékossággal kapcsolatos kockázatok csökkentésére szolgáló, az Európai Unió munkavédelmi és foglalkozás-egészségügyi szerve által kiadott kézikönyv publikálása a krónikus betegségekkel összefüggő fogyatékosságok megelőzése céljából;
5. Balesetek vagy betegségek esetére foglalkozási rehabilitációs rendszerek biztosítására vonatkozó iránymutatások közzététele;
6. A fogyatékossággal élő emberek jogairól szóló ENSZ-egyezménnyel (CRPD) összhangban egy tanulmány készítése a fogyatékossággal élők foglalkoztatásának alternatív foglalkoztatási modellek révén történő javításáról, továbbá védett foglalkoztatási lehetőségek keresése, a nyílt munkaerőpiacra való bejutás új módjainak felkutatása.

E felmérések egy része EU-szerte a befogadó munkaerőpiacok létrejöttét és megerősítését előmozdító fontos eszközzé fog válni a jövőben. A munkahelyi észszerű alkalmazkodás, a foglalkoztatást elősegítő pozitív intézkedések katalógusa, valamint az alternatív foglalkoztatási modellekről és az igazságos munkakörülményekről szóló tanulmány és irányelvek különösképpen nagy segítséget jelenthetnek. A támogatások és a konkrét előírások hiánya azonban komoly akadályt képeznek, és mind az intézmények, mind a civil társadalom részéről komoly erőfeszítések szükségesek a csomag tagállami szintű alkalmazásához, sőt, a szükséges eredmények eléréséhez egyaránt.

A csomag sajnos számos munkaerőpiaci hiányosságra nem reagál. Az Európai Fogyatékossági Fórum (EDF) álláspontja szerint aggasztó, hogy a nemek aránya és a fogyatékosság összefüggése nem került bele. Az EDF hangsúlyozza, hogy a Bizottságnak és az intézkedések kidolgozásáért felelős szervezeteknek e szempontokat is be kell építeni az anyagba.

Ahogy az EDF a konferencián is kiemelte, a csomag a következő releváns szempontokat sem említi:
– Szükséges módosítani azokat a nemzeti szintű jogszabályokat, amelyek megakadályozzák, hogy a fogyatékossággal élő emberek kijussanak a nyílt munkaerőpiacra a rokkantsági ellátásuk vagy a munkaerőpiaci hátrányokat kompenzáló más ellátásuk elvesztésének terhe mellett.
– A hamarosan bevezetésre kerülő EU fogyatékossági kártya révén a tagállamoknak biztosítani kell az EU-polgárok fogyatékossági státusának kölcsönös elismerését, így megkönnyítve a munkaerő szabad áramlását és az oktatáshoz való egyenlő esélyű hozzáférést.
– Általában elmondható, hogy nem kizárólag a foglalkoztatási rátára, hanem a létrehozott új munkahelyek minőségére is oda kell figyelni.
– Hiányoznak azok a programok, amelyek a nyílt munkaerőpiacon is helytállni képes inaktív fogyatékossággal élőket visszavezetnék a munka világába.

A konkrét intézkedéseket és a felmérések eredményeit az elkövetkező két évben fogják publikálni. Az EDF az uniós intézményekkel, a tagállami kormányokkal és az EDF-tagokkal együttműködve fogja terjeszteni az implementációhoz szükséges eszközöket és joganyagot.

Forrás: https://www.edf-feph.org/the-disability-employment-package-reinforcing-the-european-labour-market/

(dr. Velegi Dorottya – MVGYOSZ. mb. szakmai vezető)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


kilenc + = 14

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. február 21. szerda, Eleonóra napja van.
Az év 08. hete és 52. napja.
Holnap Gerzson napja lesz.

1440. Kottaner Ilona asszony udvarhölgy a magyar szent koronát elsikkasztotta. A királynétól nyert kulcsokkal, február 20. és 21. közti éjjel Visegrádon a korona eltulajdonítását végrehajtotta, és azzal szánon február 21-én későn este Komáromba érkezett.


1711. II. Rákóczi Ferenc örökre elhagyta hazáját.


Pintér Lajos: Rajz egy tavaszi tűzfalon

Lányka, a tavaszt te kezdd el,
törd a jeget puszta kezeddel.
Hahózz, énekelj, ha kell:
törj utat torkod élivel.

Lásd meg a halak csillagjegyét:
halat rajzoltam ünnepi asztalodra,
kárászt, pisztrángot, kecsegét-
halat rajzoltam ünnepi asztalodra,
lásd meg a halak csillagjegyét.

Március. Dárius.
Add már a rajzomért a bért. Szórd már a fényt.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő mínusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 323

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com