Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
2brothers - Dreams

Hallgatók száma: 35

Megjelent az iskolai szakképzési tanulmányokat lezáró szakmai vizsgák rendjét leíró miniszteri határozat

- 2020. április 30. 7:42 - 207 megtekintés

A szakképzésért is felelős Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára hozzátette: újra kell indítani a magyar gazdaságot, és ehhez szükség van a tanulmányaikat most befejező diákokra is.

“Ők korszerű, friss szaktudás birtokában vannak. Az egyéni érdekük is az, hogy ezt mielőbb kamatoztatni tudják a munkaerőpiacon” – mondta Schanda Tamás.
Az államtitkár a határozat tartalmát ismertetve elmondta: csak írásbeli és gyakorlati vizsgák lesznek, ezek eredménye alapján állítják majd ki a bizonyítványokat. Szóbeliket most, a 2019/2020. tanév májusi júniusi időszakában nem tartanak – ezzel is csökkentve a fertőzés terjedésének esélyét. Az írásbelikre május 25-e és 29-e között kerülhet sor, míg a gyakorlati vizsgákat május 4-e és június 15-e között lehet megtartani.
Schanda Tamás hozzátette: lehetőség szerint előbb a gyakorlati, majd az írásbeli vizsgákat kell megtartani. Erre a határozat azoknak a képzéseknek az esetében is lehetőséget ad, amelyeknél az eredeti szabályok szerint más sorrendben kellene eljárni. A bizonyítvány kiállításának és a vizsgára bocsátásnak minden esetben feltétele az, hogy az utolsó évfolyamra meghatározott gyakorlati követelmények legalább 60 százalékát teljesítse a tanuló, attól viszont a mostani vizsgaidőszakban eltekintenek, hogy egyes további feltételek teljesítését igazoló dokumentumokat – így például a nyelvvizsga-bizonyítványt vagy jogosítványt – bemutassák a diákok.
Schanda Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy aki valamilyen ok miatt nem szeretne az elkövetkező két hónapban szakmai vizsgát tenni, az természetesen megteheti ősszel is. “A mostani vizsga egy lehetőség. De ha a tanuló úgy dönt, akkor ősszel is megcsinálhatja, és az sem pót-, sem javítóvizsgának nem fog számítani” – fejtette ki.
Az államtitkár arról is beszélt, hogy a vizsgabizottság most mindössze egy elnökből és egy tagból áll majd, és nem vehet rész benne olyan ember, aki már betöltötte a 65. életévét. “A vírus terjedésének esélyét csökkentenünk kell, ezért is határoztuk meg ezeket a szabályokat. És ezt a célt szolgálja az is, hogy a vizsgázóknak és a vizsgáztatóknak egyaránt maszkot kell viselniük, és kesztyűt is hordhatnak. Ezeket az eszközöket, valamint a szükséges kézfertőtlenítő szereket a vizsgákat szervező iskolák biztosítják” – mondta Schanda Tamás.
Hozzátette, emellett természetesen arra is ügyelni kell, hogy a védőtávolságot a diákok egymás között is betartsák. “Az írásbeli vizsgán egy tanteremben legfeljebb 10 diák tartózkodhat egyszerre. Főszabály szerint a gyakorlati vizsgán is tartani kell a védőtávolságot, de egyes speciális esetekben, amelyekben kizárható, hogy a vizsgázók bármilyen módon érintkezzenek egymással, ez a távolság csökkenthető” – fejtette ki az államtitkár, hozzátéve, hogy a határozat a fertőtlenítéssel kapcsolatban is szigorú szabályokat rögzít.
Schanda Tamás arról is beszámolt, hogy a mellék-szakképesítés megszerzésére irányuló vizsga most nem szervezhető, ezeket az októberi-novemberi időszakban lehet majd megtartani, illetve hogy a köznevelésért felelős tárca hatáskörébe tartozó egyes szakképesítések – a képző- és iparművészet, előadóművészet hang-, film-, színháztechnika, közművelődés, pedagógia ágazat – esetében nem szerveznek vizsgát, a szakképesítés megszerzését igazoló bizonyítványt a megelőző két tanév szakmai tárgyainak átlageredményeinek alapján állítják ki.
A vizsgák további részletszabályait a JEF/36644/2020-ITM egyedi miniszteri határozat tartalmazza.

MTI 2020. április 29.,

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2021. december 3. péntek, Ferenc, Olívia napja van.
Ma van a(z) A fogyatékos emberek nemzetközi napja.
Az év 48. hete és 337. napja.
Holnap Borbála, Barbara napja lesz.

1352. Nagy Lajos király mily hatáskört jelölt ki a főispánnak ? Midőn Ugocsa vármegye főispánját kinevezte így tudatta feladatait a megyével: " Ő titeket jogaitokban és szabadságaitokban fenntartson és oltalmazzon. Királyi parancsainknak a megyében pontos végrehajtását eszközölje. "


1930. Megnyitották a Nemzeti Sportuszodát a budapesti Margitszigeten. Épült Hajós Alfréd, első olimpiai úszóbajnokunk, építészmérnök tervei alapján, nyolc hónap alatt.


József Attila / 1905. ápr. 11. - 1937. dec.3. /

Én költő vagyok ...

Én költő vagyok, de nem kell dicsőség,
ne ünnepelje bennem senki hősét,
ily ünneplést én Istenre hagyok.
Ő az, hogy nincs nagy, kinél nincs nagyobb.
Versem azé, ki szívem versbe kérte
és nékem elég a barátság érte.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy mínusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 310
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com