Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek -
23
hallgató

Megújult a fogyatékossággal élő embereket segítő Értékteremt-Ő program

- 2020. május 6. 8:12 - 399 megtekintés

Az Értéksziget Webáruház elkötelezett a fogyatékossággal élő emberek támogatása mellett.

Az elmúlt időszakban a koronavírus járvány okán újragondolták és alakították az alábbiakban bemutatásra kerülő Értékteremt-Ő elnevezésű programjukat.

Az Értékteremt-Ő program az Értéksziget jótékonysági programja, melynek célja a fogyatékossággal élő felnőttet gondozó családok életének, társadalmi integrációjának segítése anyagi és tárgyi eszközökkel. Hazánkban közel 500 ezer fogyatékossággal élő családtagot nevelő, gondozó család él, közöttük a megvalósítók családjai is, hiszen a webshop tulajdonosai is érintett.

Azt tapasztaljuk és látjuk ismerősöktől és vásárlóinktól – kezdi a program bemutatását Szabó Zoltán József -, hogy az anyagi nehézségek, a mindennapi dolgok elvégzése, az ügyintézés vagy épp a bevásárlás is hatalmas feladatot és kihívást jelent. Mivel a fogyatékossággal élő személy sokszor egy életen át tartó szoros felügyeletet igényel, ezért a családok belső és külső kapcsolati rendszere óriási veszteségeket szenved el, aminek következtében a család barátai elmaradnak, a családon belüli kapcsolatok megromlanak, és sokszor az anya neveli, gondozza fogyatékossággal élő, már felnőtté vált gyermekét – és akkor még számos egyéb hátráltató tényezőről nem is beszéltünk.

Ennek enyhítésére jött létre 2007-ben a FECSKE (Fogyatékos Embereket nevelő CSaládok otthonában nyújtott időszakos Kísérés és Ellátás) szolgálat, amely az évek alatt sokat bővült, alakult, fejlődött. Ma már Otthoni Segítés Szolgáltatás a hivatalos neve. A cél mindvégig változatlan maradt: a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő vagy felnőttet gondozó családokat tehermentesíteni kell, segíteni kell az életüket és támogatni társadalmi integrációjukat. A feladatot hozzáértő szakemberek, azaz a fecskék látják el, akik különböző, elismert civil és egyházi szervezetek munkatársai. Bár az állam anyagi támogatást biztosít a kötelező feladatok ellátására, a pénzből sosem elég, és mindig maradnak lyukak, amit akár a mi támogatásunkkal sikerül befoltozni.

Ezt érezzük mi magunkhoz közel, és ezen a ponton lép be az Értéksziget Webáruház, és nyújt önzetlen segítséget a fogyatékossággal élő felnőtt, 18. életévüket betöltött embereket folyamatosan gondozó családoknak. Figyelmességen alapuló egyszeri és hosszan tartó extra kedvezményes vásárlást nyújtunk a prémium törzsvásárlóinkhoz képest is jelentősebbet, otthon segítő szolgáltatásokat támogatunk és kikapcsolódást nyújtó programokat finanszírozunk – e két utóbbit civil és egyházi szervezeteken keresztül valósítjuk meg. Úgy gondoljuk, ezzel hatékonyan segíteni tudjuk a fogyatékossággal élő felnőtt embereket és családjukat. A tárgyi eszközeink és kapcsolataink megvannak ahhoz, hogy mindez kiteljesedjen.

A program tehát átalakult, megszépült, alapjai elrendeződtek, és nyitva áll minden azt jogosan igénylő előtt. Mérhetetlenül hálásak vagyok a Jóistennek, hogy gondoskodik rólunk, és mindezt lehetővé teszi. Másrészt tiszta szívünkből köszönjük azoknak a vásárlóinknak is, akik az Értékszigeten adják le megrendelésüket, mert vásárlásukkal ezt a programot (is) támogatják.

Végezetül egy jelentős értékkel bíró megjegyzés. Kevesen tudják, hogy cégünket 2009. december 3-án, a Fogyatékos Emberek Világnapján alapítottuk. Ez a dátum szimbolikus jelentőségű számunkra akárcsak május 5-e. Minden évben ez a nap az Esélyegyenlőség Világnapja. Nem véletlen tehát, hogy épp mától indítjuk útjára felújított felelősségvállalási programunkat, az Értékteremt-Ő programot.

A programról bővebben itt olvashat. (Forrás: Rehabportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com