Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Demjén Ferenc - Földvár felé félúton
33
hallgató

MEOSZ tájékoztató az új koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében tett újabb, gazdasági jellegű könnyítésekről

- 2020. április 25. 10:53 - 453 megtekintés

A közelmúltban megjelent változások közül kiemeljük, hogy megjelent az a rendelet, ami 2020. szeptember 30-ra módosította a civil szervezetek beszámolóinak leadási határidejét.

Kihirdették azt is, hogy a járvánnyal összefüggő fizetés nélküli szabadság idejére jár az egészségügyi ellátás, továbbá a veszélyhelyzet okán is kérhető adótartozás megfizetésére részletfizetés vagy fizetési haladék. Egyes lakástámogatási határidők is meghosszabbodnak, illetve az építési engedélyek is egy évvel tovább hatályban maradnak.

Ezekről részletesebben az alábbiakban adunk tájékoztatást:

A beszámolók új leadási határideje 2020. szeptember 30.

Korábban már jeleztük, hogy a veszélyhelyzettel összefüggésben a civil szervezetek vezető tisztségviselői, testületi tagjai megbízatásának meghosszabbításáról, a döntéshozatali és szavazati szabályok módosításáról döntött a kormány, azonban a beszámolók leadási határidejéről akkor még nem rendelkeztek. A 140/2020. (IV. 21.) Korm. rendelet 2020. szeptember 30-ra módosította a számviteli törvény szerinti beszámoló teljesítési határidejét, ami a május 31-i határidőhöz képest az egyesületek számára is könnyítést jelent.

A számviteli törvény szerinti beszámolók

 • elkészítési,
 • nyilvánosságra hozatali,
 • letétbehelyezési,
 • közzétételi, és
 • benyújtási (leadási, megküldési)

határideje 2020. szeptember 30-ig meghosszabbodik, ha a határidő 2020. április 22. és 2020. szeptember 30. között járna le.

A 140/2020. (IV. 21.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdése alapján a beszámolókra épülő további számviteli kötelezettségek határidejét az előbbiek figyelembe vételével 2020. szeptember 30. napjától kell számítani.

Fizetés nélküli szabadságra is jár egészségügyi ellátás

A fizetés nélküli szabadság idejére főszabály szerint szünetel a társadalombiztosítási jogviszony, ezért erre az időszakra nem csak táppénz, hanem pl orvosi ellátás vagy gyógyszer, gyógyászati segédeszköz sem járna. Aki tehát fizetés nélküli szabadsága alatt is társadalombiztosítás keretében szeretne egészségügyi ellátást igénybe venni, annak havi 7.710 Ft (napi 257 Ft) egészségügyi szolgáltatási járulékot kellene fizetnie, ha más ellátás alapján nem lenne biztosított.

A kormány gazdaságvédelmi intézkedései keretében arról rendelkezett, hogy a veszélyhelyzet fennállásának időszakában a veszélyhelyzetből kifolyólag fizetés nélküli szabadságon lévő munkavállaló jogosult marad egészségügyi szolgáltatásra.

Fontos tudni, hogy ez az intézkedés kizárólag egészségügyi ellátásra jogosít, pénzbeli egészségbiztosítási ellátásra nem, tehát pl. táppénz e rendelet alapján sem jár a fizetés nélküli szabadság idejére.

További fontos tudnivaló, hogy csak az jogosult egészségügyi szolgáltatásra, aki a veszélyhelyzet miatt kényszerült fizetés nélküli szabadságra menni, tehát, aki más okból – pl külföldi út, tanulmányai vagy hozzátartozója ápolása érdekében – még a járvány előtt kért fizetés nélküli szabadságot, annak ezzel a rendelettel sem jár a társadalombiztosítási ellátás.

Az egészségügyi szolgáltatási járulékot 2020. május 1-jétől a munkáltató köteles megfizetni, de a NAV a munkáltató kérelmére engedélyezheti, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követő 60. napig fizethesse meg a járulékot.

Adófizetési halasztás, részletfizetés

Az általánosan adható fizetési haladékra és részletfizetésre vonatkozó szabályoknál kedvezőbb lehetőség, hogy az adóhatóság egy alkalommal, legfeljebb hat havi pótlékmentes fizetési halasztást vagy legfeljebb tizenkét havi pótlékmentes részletfizetést engedélyez, ha a kérelmező a kérelem benyújtásával egyidejűleg igazolja vagy valószínűsíti, hogy a fizetési nehézség a veszélyhelyzetre vezethető vissza. A kérelmet a veszélyhelyzet megszűnését követő harmincadik napig, illetékmentesen lehet benyújtani.

A járványtól függetlenül egyébként is irányadó általános szabályok szerint a magánszemély az adótartozása, bírság- vagy pótlék tartozása mérséklését vagy elengedését kérheti, ha azok megfizetése az adózó és a vele együtt élő hozzátartozók megélhetését súlyosan veszélyezteti. A tartozás mérséklése vagy elengedése az adóhatóság mérlegelésétől függ.

Egyes lakástámogatási határidők a veszélyhelyzet idejére meghosszabbodnak

A kormány a különböző lakástámogatásokkal (pl. babaváró támogatás, családi otthonteremtési kedvezmény, adósságrendezésben részt vevők támogatása, otthonteremtési kamattámogatás, lakáscélú állami támogatások, stb.) kapcsolatosan egyes, a veszélyhelyzet időtartama alatt lejáró határidőket meghosszabbított a veszélyhelyzet megszűnését követő 30. napig, ezért akit lejáró határidő érint, annak célszerű a támogatást megállapító hivatalnál vagy a folyósító banknál előzetesen érdeklődni az új határidőkről.

Az építési engedély egy évvel meghosszabbodik

A 2020. április 23. és a veszélyhelyzet megszűnését követő 30 napon belüli időtartamban lejáró építésügyi engedélyek – a használatbavételi engedély kivételével – külön kérelem nélkül egy évvel meghosszabbodnak.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 3. vasárnap, Kornél, Soma napja van.
Az év 26. hete és 184. napja.
Holnap Ulrik napja lesz.

1807. Szentes János nyugalmazott kapitány a királytól engedélyt kap nyomda alapítására Sárospatakon.


1825. Már 13 év és 3 hónap óta nem tartatott országgyűlés; de Ferenc király elvégre meggyőződött, hogy az abszolutizmussal boldogulni nem lehet, azért július 3-án országgyűlést hirdetett Pozsonyban szeptember 11-ére.


Rab Zsuzsa / 1926. júl.3. - /

Verem

"...Itt Petőfi csak olajnyomat,
Arany erre az utat se tudja,
Itt Dózsa csak szivar,
Ady meg lila bankó,
a világűr egy vicc csak a bortócsában.
De országnyi a padló,
amelyről záróra után
felsöprik a csillagokat,
a Fiastyúkot,
a botló cipők jajdulását,
a morzsolódó gerincek csontporát,
a vállakról leszakadt
karokat.

Ebből a veremből
kijutni:
egymás keze volna kötél.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com