Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Justin Timberlake - Like I Love You
32
hallgató

Olcsó pénzfelismerőt tervez a jegybank

- 2014. november 13. 8:41 - 1854 megtekintés

Hiába vannak a magyar papírpénzeken a vakok segítségére felvitt elemek, azok használhatatlanok, és az új tízezres előzetes tesztje is azt mutatta, lényegesen nem javult a helyzet. Megoldást az MNB által tervezett olcsó pénzfelismerő készülék jelenthet, valamint az előrelépés a nyomdatechnikában.

A vak emberek számára képtelenség eligazodni az egyforma méretű bankjegyek között, ráadásul helyzetüket mások néha kihasználják, rosszul adnak vissza nekik, vagy a ténylegesnél kisebb címletűként kezelik a tőlük kapott bankót — mondta Majoros Kálmánné, a Vakok és Gyengénlátók Heves megyei Egyesületének elnöke. Hozzátette: vásárlás, pénzfizetés vagy pénzfelvétel esetén minden tagjuk szokott személyi segítőt kérni — utóbbiak nélkül ugyanis a látássérültek “nem érnek semmit”. Ha egy vak bankba megy, akkor jellemzően egy épp szintén ott tartózkodó embertől, például a biztonsági őrtől kér segítséget. Ha vásárolni mennek, akkor 90 százalékban olyan helyre járnak, ahol ismerik őket. Majoros Kálmánné elmondta, ez azért fontos, mert őt is becsapták már visszaadáskor. a mostani magyar bankjegyeken sajnos a látássérültek tájékozódását segítő jelek nem tapinthatók vagy lekoptak. Az új, kibocsátásra kerülő tízezer forintoson azonban már érzékelhető a domborított rész, illetve a pénz szélén lévő vonalak. A kérdés az, meddig fognak ezek működni, meddig lesznek tapinthatóak. A bankjegyek tesztje azt mutatta, hogy sokszori használat után a jelek lejöttek, kisimultak. Bódi-Schubert Anikó elmondta, amellett, hogy a nyomdatechnikában jelentős előrelépést szeretnének tenni, más módon is segíteni kívánják a vakokat. Az MNB is tudja, milyen bankjegy-felismerő mobilos alkalmazások készültek eddig a látássérültek számára, és ők is dolgoznak hasonló, megbízható és nagyon egyszerűen használható eszközön. A jegybank nem okostelefonos fejlesztésen gondolkodik, hanem önálló, nagyon kedvező áru készüléken. A munka korai szakaszban van, de az MNB nagyon gyorsan realizálni szeretné a terveket, közben nagyban támaszkodni az MVGYOSZ véleményére, javaslataira — hangsúlyozta Bódi-Schubert Anikó. Az új készülék kapcsán az MNB munkatársa szerint nagyjából egy, másfél éves időtávban kell gondolkodni, akkor — várhatóan 2015 második felében — jelenik meg a második új címlet, a húszezres. Forrás: hir6.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


6 * = tizennyolc

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét plusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com