Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Jazzklub - Zsuffa Péter m*sora
53
hallgató

Miután mozgássérült lett, menekülnie kellett az országból.

- 2018. február 11. 4:32 - 1067 megtekintés

Látványos nyitóünnepséggel megkezdődött a téli olimpia a dél-koreai Phjongcshangban. 92 nemzet közel háromezer sportolója vesz részt a két hétig tartó versengésben. 15 sportágban 102 sporteseményt rendeznek meg. A dél-koreai olimpia azonban nemcsak a sportról, hanem a politikáról is szól: reggel Szöulba érkezett az észak-koreai politikai küldöttség, a háború szélén álló két ország államfői személyesen találkoznak majd. Az ellenséges két Korea sportolói a békülés jeleként egy csapatban versenyeznek.

Dél-Koreában tartózkodik az amerikai alelnök is. Mike Pence családjával és Fred Warmbierrel érkezett az ázsiai országba, akinek fiát, Ottót Észak-Korea sokáig fogságban tartotta, majd kiszabadulása és hazatérése után nem sokkal életét vesztette. Mike Pence és kísérői északi menekültekkel is találkoztak. – Nagyon hálásak vagyunk a jelenlétükért és a bátorságukért. A második koreai utamon a feleségemmel szerettem volna tiszteletemet kifejezni azoknak a férfiaknak és nőknek, akik megszöktek az észak-koreai elnyomásból, és akiknek a történeteit most hallhatom és hallhatja az egész világ – nyilatkozta az amerikai alelnök.

Az egyik szökevény 28 évnyi fogságáról számolt be az amerikai alelnöknek. – Túléltem. Amikor megpróbáltam megszökni, az észak-koreai őrök elfogtak, és eladtak egy kínai étterembe. Arra kényszerítettek, hogy ott dolgozzak három év hét hónapig, aztán újra lecsuktak. Felfogadtam egy embercsempészt, hogy délre vigyen és ő általa jutottam Dél-Koreába 2009-ben – mesélte Kim Hjeszuk észak-koreai menekült.

Egy másik szökevénynek azért kellett otthagynia Észak-Koreát, mert miután mozgássérült lett, a kommunista rendszer számára feleslegessé vált. – Utcai koldus voltam, hogy enni tudjak. Úgy éltem túl, hogy szenet adtam élelemért. 1996-ban megpróbáltam szenet szerezni, de leestem a vonatról, és emiatt elvesztettem a karom és a lábam. Borzasztó fájdalmak mellett estem túl a műtéteken. 2006-ban megszöktem Észak-Koreából, mert súlyosan bántalmaztak. Azt mondták, hogy szégyent hozok az északi vezetőre, mert nyomorék vagyok. Amikor ezt elmondták nekem, úgy döntöttem, hogy elmenekülök az országból, és 10 000 kilométert mentem a mankóimon – idézte föl Dzsi Szungho észak-koreai menekült.

Mike Pence innen Phjongcshangba utazott, ahol a dél-koreai elnök vacsorán fogadta az olimpiai megnyitó díszvendégeit. A 200 fős vendégseregben ott volt többek között a japán miniszterelnök, a nemzetközi olimpiai bizottság elnöke és az észak-koreai állami vezetés is. Mike Pence mindenkivel kezet fogott kivéve az észak-koreai delegáció vezetőjét Kim Jongnamot.

Tüntetők százai tiltakoztak az olimpiai stadion környékén a játékok megnyitója előtt. Dél-koreai, amerikai és izraeli zászlókat lobogtattak, miközben a díszvendégek és meghívottak a stadionba sereglettek. Amikor a demonstrálók fáklyákat gyújtottak, a rendőrök poroltóval fújták le őket. A tüntetők többek között azt követelték, hogy a dél-koreai zászlót használják a sportolók, ne a közös félsziget zászlót.

– Azért vagyunk itt ,hogy Mun Dzsein politikája ellen tüntessünk. Ő a phjongcshangi játékokból koreai játékokat csinált. Érti ezt? A saját, igazi zászlónkat akarjuk. De ez a kormány ezt nem engedi meg. Ők egy ronda zászlót használnak, amit mi nem akarunk. Ezt a félsziget-zászlót, ezt nem akarjuk mi – hangoztatta az egyik tüntető.

A megnyitón Korea kulturális hagyományait mutatta meg: több ezer dobos játszott egyszerre a sportolók bevonulása előtt. Phjongcshangban kilencvenkét ország sportolója versenyez, köztük az oroszok, akik a kizárás miatt függetlenként szerepelnek majd. Az olimpiai lángot a 2010-es vancouveri olimpián aranyérmes műkorcsolyázó, Kim Jona gyújtotta meg.

Forrás:Hír TV

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


egy - = 0

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. június 4. vasárnap, Bulcsú napja van.
Az év 22. hete és 155. napja.
Holnap Fatime napja lesz.

1189. III. Béla nagylelkűen látja el I. Fridrik kereszteshadát. A királyné bíborral bevont és gazdagon bútorozott sátort ajándékozott a császárnak. Béla pedig úgy itt, mint az ország déli határánál, nagymennyiségű élelmiszerrel látta el ingyen a hadat.


1508. Az egy éves és tizenegy hónapos II. Lajos koronázása Fehérvárott, Bakacs Tamás bíbornok érsek által. Az ez évi rákosi országgyűlés föltételesen engedte meg a csecsemő Lajos koronáztatását.


Vidor Miklós: Labda

Bokorsövény fölött
a labda átszökött,
a kőrakásra ugrott,
s abban a pillanatban
átrúgtatta a partot,
s a gyors folyóba csattant:
az ár csobogva
továbbsodorta.

Úszott a labda, útra kelt,
a víz alatta
énekelt,
hullám dobálta,
elkapta hab,
forgó lökött rajt
jó nagyokat.

De ő nem bánta.
Hej, bántam én!
A parton állva
sirattam én!
Kértem is volna
békítve már,-
hullámsodorban
rég messze jár!

Még egyre látom:
föl-le bukik,
habtaraj-háton
tengerekig,
úsztatja tőlem
a gyors folyó,
tűnő időben
kalandozó!

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com