Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek
55
hallgató

Mozdulj, Debrecen! – új egészségmegőrzési programot indít a város

- 2021. október 19. 6:35 - 543 megtekintés

A város lakosságának közel 58 százaléka túlsúlyos, ezért a városvezetés szerint szükség van a program nyújtotta segítségre.

Fotó:civishir.hu

„Mozdulj, Debrecen! – Mozdulj magadért! Mozdulj az egészségedért!” címmel indít egészségmegőrzési programot a város. A hétfőn tartott sajtótájékoztatón Papp László úgy fogalmazott, a program a szemléletformálásra épül, s aktív sportolásra ösztönzi az embereket.

– A város és a Debreceni Egyetem között jó az együttműködés, többek között a Népegészségügyi Karral is, amely segítségével 2002-ben elkészült az első, majd 2008-ban a második, s 2021-ben a harmadik egészségterv – mondta a polgármester.

A felmérésekből kiderül, hogy a debreceniek jelentős része küzd érrendszeri megbetegedésekkel, magas vérnyomással, cukorbetegséggel, s a város lakóinak körülbelül 58 százaléka túlsúlyos.

A Zöld város program keretében több városrészben is kondiparkokat, sportpályákat hoztak létre. A város három pontjában futópályákat alakítanak ki vagy újítanak fel: a Nagyerdei Stadion körül, a Tócóvölgyben és a Csapókertben.

– Eljött az idő arra, hogy kilépjünk a komfortzónánkból, és használjuk ezeket az eszközöket tudatosan. Ezt a programot azért indítottuk el, hogy érdemben tegyünk a debreceniek egészségének megóvása érdekében. Emellett az egész városra kiterjedő szűrőprogramot is indítunk – jelentette be Papp László.

A szűrések jellemzően a magas vérnyomásra, cukorbetegségre, illetve a szív- és érrendszeri betegségekre fókuszálnak majd.

– A mindennapjainkat a pandémia, egy globális egészségügyi válsághelyzet árnyékában éljük. Sokkal ellenállóbb a szervezet, ha sokat mozgunk, kevésbé vagyunk kitéve a járvány káros következményeinek – hívta fel a figyelmet a polgármester.

– A Mozdulj, Debrecen! program egy ajtó, a városvezetés és az egyetem kinyitja ezt az ajtót, de mindenkinek egyénileg kell oda bemenni, egyénileg kell tennie az egészségéért – mondta Széles Diána alpolgármester. Kiemelte, október 26-tól, kedden és csütörtökön 15.30-tól várják a mozogni vágyókat hét helyszínen, amelyek közül négy benti közösségi tér. Minden programot ingyenesen biztosítanak.

– Azokat szeretnénk megmozgatni, akik nem profi sportolók, nem járnak sportrendezvényekre. Fontos az életmódváltás is, amit szintén láthatunk az egészségtervben, s ehhez szakszerű segítséget is tudunk nyújtani a program részeként  ismertette Széles Diána. Hozzátette, egy nyilvános Facebook-csoportot is indítottak, ahol az életmódváltásról is feltehetik kérdéseiket az érdeklődők, illetve további információkat találnak a mozgalomról is a mozduljdebrecen.hu weboldalon.

Zsuga Judit, a Népegészségügyi Kar dékánja arról beszélt, hogy a város önkormányzata és a Népegészségügyi Kar két éve tűzte ki célul, hogy megújítsák Debrecen egészségtervét.

– A debreceniek egészségügyi állapotát elemezve látszik, hogy azok a krónikus betegségek sújtják a lakosokat, amelyek hátterében a rossz szokások, a mozgásszegény életmód, a dohányzás, illetve a túlzott alkoholfogyasztás állnak – húzta alá Zsuga Judit.

Papp Csaba, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet igazgatója arról beszélt, a szűrővizsgálatokon, ha bármilyen problémát találnak a jelentkezőnél, segítenek majd, nem engedik el a kezét. Arra biztatta, a debrecenieket, hogy jelentkezzenek, kérdezzenek az állapotukkal kapcsolatban.

A Mozdulj, Debrecen! részletes programját itt találják.

(Forrás:a Dehir.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


5 + = tíz

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
  A Starsky és Hát Jazz Klub kedvelőinek oldala
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
  A Starsky és Hát Jazz Klub kedvelőinek oldala
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 26. vasárnap, Fülöp, Evelin napja van.
Az év 21. hete és 147. napja.
Holnap Hella napja lesz.

1625. Hidasgyarmati béke. Az 1606. november 11-én a Zsitva torkolatánál a törökkel 20 évre békét kötött, amelyet e napon Hidasgyarmaton újabb 20 évre meghosszabbítottak.


1899. Konkoly-Tege Miklós a magyar államnak ajándékozza ógyallai obszervatóriumát.


Nem anyától lettem,
Rózsafán termettem,
Piros pünkösd napján
Hajnalban születtem.

népköltés

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat szorozva egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com