Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Bergendy - Ötödik sebesség
33
hallgató

Mozdulj, Debrecen! – új egészségmegőrzési programot indít a város

- 2021. október 19. 6:35 - 352 megtekintés

A város lakosságának közel 58 százaléka túlsúlyos, ezért a városvezetés szerint szükség van a program nyújtotta segítségre.

Fotó:civishir.hu

„Mozdulj, Debrecen! – Mozdulj magadért! Mozdulj az egészségedért!” címmel indít egészségmegőrzési programot a város. A hétfőn tartott sajtótájékoztatón Papp László úgy fogalmazott, a program a szemléletformálásra épül, s aktív sportolásra ösztönzi az embereket.

– A város és a Debreceni Egyetem között jó az együttműködés, többek között a Népegészségügyi Karral is, amely segítségével 2002-ben elkészült az első, majd 2008-ban a második, s 2021-ben a harmadik egészségterv – mondta a polgármester.

A felmérésekből kiderül, hogy a debreceniek jelentős része küzd érrendszeri megbetegedésekkel, magas vérnyomással, cukorbetegséggel, s a város lakóinak körülbelül 58 százaléka túlsúlyos.

A Zöld város program keretében több városrészben is kondiparkokat, sportpályákat hoztak létre. A város három pontjában futópályákat alakítanak ki vagy újítanak fel: a Nagyerdei Stadion körül, a Tócóvölgyben és a Csapókertben.

– Eljött az idő arra, hogy kilépjünk a komfortzónánkból, és használjuk ezeket az eszközöket tudatosan. Ezt a programot azért indítottuk el, hogy érdemben tegyünk a debreceniek egészségének megóvása érdekében. Emellett az egész városra kiterjedő szűrőprogramot is indítunk – jelentette be Papp László.

A szűrések jellemzően a magas vérnyomásra, cukorbetegségre, illetve a szív- és érrendszeri betegségekre fókuszálnak majd.

– A mindennapjainkat a pandémia, egy globális egészségügyi válsághelyzet árnyékában éljük. Sokkal ellenállóbb a szervezet, ha sokat mozgunk, kevésbé vagyunk kitéve a járvány káros következményeinek – hívta fel a figyelmet a polgármester.

– A Mozdulj, Debrecen! program egy ajtó, a városvezetés és az egyetem kinyitja ezt az ajtót, de mindenkinek egyénileg kell oda bemenni, egyénileg kell tennie az egészségéért – mondta Széles Diána alpolgármester. Kiemelte, október 26-tól, kedden és csütörtökön 15.30-tól várják a mozogni vágyókat hét helyszínen, amelyek közül négy benti közösségi tér. Minden programot ingyenesen biztosítanak.

– Azokat szeretnénk megmozgatni, akik nem profi sportolók, nem járnak sportrendezvényekre. Fontos az életmódváltás is, amit szintén láthatunk az egészségtervben, s ehhez szakszerű segítséget is tudunk nyújtani a program részeként  ismertette Széles Diána. Hozzátette, egy nyilvános Facebook-csoportot is indítottak, ahol az életmódváltásról is feltehetik kérdéseiket az érdeklődők, illetve további információkat találnak a mozgalomról is a mozduljdebrecen.hu weboldalon.

Zsuga Judit, a Népegészségügyi Kar dékánja arról beszélt, hogy a város önkormányzata és a Népegészségügyi Kar két éve tűzte ki célul, hogy megújítsák Debrecen egészségtervét.

– A debreceniek egészségügyi állapotát elemezve látszik, hogy azok a krónikus betegségek sújtják a lakosokat, amelyek hátterében a rossz szokások, a mozgásszegény életmód, a dohányzás, illetve a túlzott alkoholfogyasztás állnak – húzta alá Zsuga Judit.

Papp Csaba, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet igazgatója arról beszélt, a szűrővizsgálatokon, ha bármilyen problémát találnak a jelentkezőnél, segítenek majd, nem engedik el a kezét. Arra biztatta, a debrecenieket, hogy jelentkezzenek, kérdezzenek az állapotukkal kapcsolatban.

A Mozdulj, Debrecen! részletes programját itt találják.

(Forrás:a Dehir.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


3 + egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. március 29. szerda, Auguszta napja van.
Az év 13. hete és 88. napja.
Holnap Zalán napja lesz.

1464. Mátyás király megkoronázása Székesfehérvárott, miután esküt tett az ország szabadságának megtartására, Széchy Dénes esztergomi érsek által avattatott fel.


1918. Vasipari sztrájk-sorozat Budapesten 60000 vasmunkás elbocsájtása miatt.


Kosztolányi Dezső
/ 1885. márc.29. - 1936. nov.3. /

Üllői-úti fák

Az ég legyen tivéletek,
Üllői-úti fák.
Borítsa lombos fejetek
szagos, virágos fergeteg,
ezer fehér virág.
Ti adtatok kedvet, tusát,
ti voltatok az ifjúság,
Üllői-úti fák..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 316
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com