Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


M*vészarcok - Anonymous m*sora
59
hallgató

Mozgáskorlátozottak számára készült fitneszgépeket adtak át Majsán

- 2021. május 13. 7:05 - 773 megtekintés

Mozgásukban korlátozottak részére készült kültéri fitneszgépeket adtak át hétfőn Kiskunmajsán.

A Híd parkban lévő játszótérre kerültek az új eszközök, amiket a Fogyatékos Személyek Nappali Intézménye ellátottjai ki is próbálhattak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a mozgásukban korlátozott, kerekesszékhez kötött, fogyatékkal élőket segíti és támogatja kültéri fitneszparkok létrehozásával a dél-alföldi régióban. A MiMás – Mindenki másképp egyforma elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozott a kecskeméti RÖPKE SE, amelynek felhívására sikerrel pályázott a majsai Civilek a Játszóterekért Egyesület.

Segítő programokat is szerveznek

– Nyolc éve avattuk fel a Híd parkban lévő játszóteret, amely mellé néhány éve kültéri fitneszgépeket telepítettek. Örömmel tölt el bennünket, hogy a MiMás pályázat keretén belül, a kerekesszékesek részére is sikerült most három fitneszgépet átadni. A helyszín választása nem volt véletlen, hiszen a játszótér közelében található a FONI, azaz a Fogyatékos Személyek Nappali Intézménye, akiknek ellátottjai reméljük, hogy gyakran használják majd ezeket az eszközöket – mondta el Patyi Irén, a játszóteres egyesület elnöke. Mint megtudtuk: a pályázat arra is lehetőséget biztosít, hogy a következő hetekben a mozgásukban korlátozottak részére programokat is szervezhessenek a parkba, ahol szakemberek segítenek nekik az eszközök használatában.

Időt kell áldoznunk a rekreációra

Mint az avatón is elhangzott: fontos nap ez a városban élő fogyatékossággal élő felnőttek és fiatalok számára, hiszen egy olyan lehetőség nyílt meg előttük, amelyre eddig nem volt példa. A városvezetés nevében Rávai Mónika alpolgármester mondott köszönetet a kezdeményezésért és a megvalósításért valamennyi közreműködőnek.

– Mindannyian mások vagyunk, mindenkinek mást jelent az öröm. Úgy gondolom, hogy az igazi akadálymentesítés a szívekben kezdődik.

Amikor nem kell harcolni egy városvezetéssel azért, hogy van egy nagyon jó lehetőség, amire most érdemes áldozni. Hálás vagyok, hogy a kérésünk nem süket fülekre talált. Köszönöm, hogy a régi barátainknak egy olyan lehetőséget lehetett idehozni Majsára, ami minőségi szabadidőt fog jelenteni számukra. Ha nem áldozunk minőségi időt rekreációra, az megbosszulja önmagát. Mindenkinek minőségi életet kívánok, mert mozgáskorlátozottnak lenni nem betegség, hanem egy állapot. Szeretném, ha ez az állapot egy nyitott, boldog állapottá válhatna ebben a fitneszparkban – emelte ki köszöntőjében Némedi Varga Beatrix, a HumanumSalma, Humanitárius Közhasznú Alapítvány alapító elnöke.

Az alapítvány – amely már régebb óta segíti a rászorultakat a városban, például ingyenes adományokkal, ételosztásokkal – is közreműködik a parkba tervezett programok lebonyolításában.

A majsai FONI ellátottjai nemcsak a fitneszgépeket próbálhatták ki, hanem örömzenei csapatuk Vincze-Bodács István intézményi lelkész vezetésével dalokkal is készültek az alkalomra. (Forrás: Rehabportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


4 - egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. július 18. csütörtök, Frigyes napja van.
Az év 29. hete és 200. napja.
Holnap Emília napja lesz.

1671. A bujdosókat a szultán nem pártfogolja.


1703. Rákóczi Naményből fegyverbe szólította az ország lakosait.


Karinthy Frigyes: Előszó

" Nem mondhatom el senkinek,
Elmondom hát mindenkinek.

Próbáltam súgni, szájon és fülön,
Mindnyájatoknak, egyenként, külön.

A titkot, ami úgyis egyremegy
S amit nem tudhat más, csak egy meg egy.

A titkot, amiért egykor titokban
Világrajöttem vérben és mocsokban,
A szót, a titkot, a piciny csodát,

Hogy megkeressem azt a másikat
S fülébe súgjam: add tovább..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három szorozva hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com