Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ráhel klub - a mikrofonnál Móni Robi és Sanyi
26
hallgató

Mozgássérült, mégis sportol, dolgozik, gazdálkodik a soproni férfi

- 2022. július 29. 19:13 - 55 megtekintés

Ismerősei közül is sokan rácsodálkoznak a soproni Szakonyi Imrére és azt kérdik, honnan van ennyi energiája. Annak ellenére, hogy mozgássérült, egy percre sem áll meg: pénztárosként dolgozik egy multicégnél, kecskéket és méheket tart, úszik, versenybíró és önkéntes állatvédő. Azt mondja, számára így kerek a világ, neki a hobbija a munkája.

– Átlagban heti három-négy napot dolgozom pénztárosként az egyik hipermarketben. Korábban ugyanitt vevőszolgálatos voltam, aztán jött egy kis szünet. Most külsős munkaerőként csak annyit vállalok, hogy a többi tevékenységemre is maradjon elég idő. Főállásúként nem fért bele minden egy napba: versenyszerűen úszok, versenybíró vagyok, méhészkedek és kecsketenyésztéssel foglalkozok – kezdi Szakonyi Imre, aki születésétől fogva mozgáskorlátozott, mégsem riad vissza a kihívásoktól. Dolgozott már zárösszeszerelőként, raktárkészlet-kezelőként és nyomdai kiadványszerkesztőként is.

– Mindig munkára neveltek, a szüleim azt mondták, dolgozni kell, ha boldogulni akarok. Hozzá kell tenni, tőlük is ezt láttam. Persze gyerekként féltettek is, főleg az anyukám, nehogy gúnyoljanak, bántsanak a többiek az állapotom miatt, de aztán belátták, hogy nincs mitől tartaniuk. Szerettek a szomszéd gyerekek, ők könyörögték ki anyutól, hogy lemehessek velük focizni, játszani. Úszni is a barátaim tanítottak meg a Lőver uszodában, gyakorlatilag úgy nőttem fel, mint egy átlagos gyerek. Pedig nem voltam az. A bal lábam nem fejlődött ki, mert édesanyám elkapta a rózsahimlőt, amikor várandós volt velem – meséli Imre, aki parasportoló, 12 magyar bajnoki címmel büszkélkedhet és egy időben a magyar válogatottnak is tagja volt. Legutóbb májusban a Magyar Országos Paraúszó Bajnokságon 100 háton arany-, 100 gyorson ezüstérmet szerzett. Emellett versenybíróként is sűrűn megfordul az uszodában.

Azt mondja, hálás a környezetének, mert nem kezelték „másként”, gyerekkorában belevitték minden csínybe és így teljes életet élhetett. Persze semmi nem volt könnyű, korán megtanult küzdeni.

– Arra vagyok a legbüszkébb, hogy soha nem hagyom el magam. Autót és quadmotort vezetek, a botom pedig valójában a meghosszabbított karom, mert minden helyzetben fel kell találnia magát az embernek – mondja, miközben illusztrálja is a bot használatát, kaput nyit vele. 

A város határában lévő kis birtokán kilenc éve tart állatokat. Jelenleg 15 méhcsaládja, nyolc anyakecskéje, egy bakja és hat gidája van. Nevel egy csüngőhasú és egy minnesotai törpe malacot, néhány nyulat és tyúkot is. Három örökbe fogadott kutyája közül kettő fajtamentésből származó komondor, egy pedig magyar agár keverék. Olyan fürgén mozog a kertben és az állatok között, mintha fél lábra és egy mankóra találták volna ki ezt a munkát.

– Szerencsés vagyok, mert nekem a hobbim a munkám. Szeretem ezt az életet, mindig érdekeltek az állatok, a kert pedig sok mindennel ellát, az állatoknak a takarmányt is én termelem meg. Számomra így, ezzel a sokféle tevékenységgel kerek a világ – mondja derűsen Imre. 

(Forrás:Kisalföld Győr-Moson-Sopron megyei hírportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


- öt = 4

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. augusztus 18. csütörtök, Ilona napja van.
Az év 33. hete és 230. napja.
Holnap Huba napja lesz.

1706. A nagyszombati békealku ideje alatt a császáriak által a Fertő tavától Fraknóig épített sáncokat Bottyán János kiostromolta, vagy feladásra bírta. Ezt írta tudósításában: "Ily erős ostromot nem emlékszem, hogy láttam volna."


1945. A miniszterelnök rendelete a 8 osztályos kötelező általános iskola szervezéséről és az egyetemek állam- és jogtudományi karának a nők számára való megnyitásáról.


Kosztolányi Dezső: Ilona

Lenge lány,
aki sző,
holdvilág
mosolya:
ezt mondja
a neved,
Ilona,
Ilona..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét mínusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 313
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com