Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Esti mese -
30
hallgató

Művészetünk a kommunikáció

- 2010. november 28. 11:33 - 765 megtekintés

Fogyatékossággal élő alkotók festményeiből nyílik kiállítás a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program keretében december 3-án a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban. Dr. Kósa Ádám európai parlamenti képviselő, mint a rendezvény házigazdája, hatszázezer magyar fogyatékkal élő ember munkásságát soha nem hallott adatok tükrében kívánja bemutatni.

A Művészetünk a kommunikáció című kiállításhoz kapcsolódóan a fogyatékkal élő emberek sokszínűségét bemutató produkciók várják a közönséget december 3-án. Bemutatkozik a siket amatőr színészekből álló Ergo Sum jelszínház, mely előadásában a megértés lehetőségeit boncolgatja siket szülők halló gyereke, valamint halló szülők siket gyereke között. Fellép továbbá a Baltazár Színház, mint az ország első, értelmi sérültekből álló színtársulata, akik ezúttal az idő múlásáról, a velünk született bölcsesség megtalálásáról beszélnek a színház nyelvén.

Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa és Kósa Ádám, mint az Európai Parlament első siket képviselője olyan rendezvénysorozatnak ad december 3-10-ig teret, mely a bemutatkozó művészek mellett arról is üzen, hogyan lehetne ösztönözni a munkahelyteremtést, támogatni a társadalmi tudatformálást és elősegíteni az állam támogatáspolitikájának változását.

A fogyatékkal élő emberek társadalmi és munkahelyi kirekesztése ugyanis szinte az Európai Unió minden tagállamában komoly probléma. Az európai fogyatékkal élő emberek mindössze 45 százaléka foglalkoztatott, míg a nem fogyatékkal élők 64 százaléka jut munkához. (Hazánkban az arányok még rosszabbak, a fogyatékos emberek körében 90 százalékos a munkanélküliség.) A Világbank adataira hivatkozva pedig elmondhatjuk, hogy a fogyatékkal élő emberek kirekesztése, társadalmi egyenlőségük biztosításának hiánya a világ GDP-jének 1,37-1,94 ezer milliárd amerikai dollár “kiesést” jelent.

A kiállítás a fogyatékkal élő emberek helyzetének lehető legjobb látleletét kívánja nyújtani akkor, amikor kultúra és társadalom kapcsolódási pontjait állítja a figyelem fókuszába.

A rendezvény a Barankovics István Alapítvány társszervezésében valósul meg, az esemény fővédnöke Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


9 - hat =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy plusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com