Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek -
22
hallgató

Nehezebbé vált a siketek és vakok élete a járvány miatt

- 2020. április 25. 19:49 - 421 megtekintés

Olyan problémákkal küzdenek a vakok és a siketek a koronavírus-járvány miatt, amelyekre még csak nem is gondoltunk. A hallássérülteknek például lehetetlen a szájról olvasás a maszkok miatt, de a bevásárlás és a közlekedés is mind-mind óriási akadály lehet ezekben az egyébként sem könnyű élethelyzetekben.

Nehezebbé vált a siketek és a vakok élete a járvány miatt. Azok a hétköznapi dolgok, amik eddig is bonyolultabbak voltak, most már szinte megugorhatatlan akadállyá nőtték ki magukat. A közlekedés igazi kihívást jelent a látássérültek számára.

– Elsősorban az a nagy problémája a látássérülteknek, hogy, amikor segítségre szorulnak, például egy utcai kereszteződésben segítséget kérnek, akkor közvetlen érintkezésre szorulnak rá. Tehát meg kell fogni a karját, a könyökét, a kezét és, ugye, pont ettől óvakodik mindenki, hogy lehetőség szerint ne érintkezzünk, ezért nehezebb kísérőt, segítőt találni – hangsúlyozta a legfőbb gondot Hencz András, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun megyei Szövetségének elnöke.

De problémát okoz az is, hogy az üzletekben be kell tartani a 2 méter távolságot, a látássérülteknek ugyanis szükséges, hogy ott legyen mellettük valaki, akitől meg tudják kérdezni, hogy például mennyibe kerül egy bizonyos termék. A siketek is hasonló cipőben járnak. A legnagyobb gondot a szájról olvasás jelenti, most ugyanis maszk takarja az emberek arcát. Így nehéz például útbaigazítást kérni, ügyet intézni, vásárolni.

Szendi Magdaléna, a SINOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezet megyei titkára elmondta, a siketeknek nehezebb így, hogy a személyes jelenlét hiányában nem tudnak szájról olvasni, de szerencsére tudnak kérni tolmácsolást. Ez a SINOSZ Jelnyelvi Tolmácsszolgálat, akik most online vannak, de van személyes ügyfélfogadás is keddenként és csütörtökönként 10-től 14 óráig. Valamint tudnak használni egy alkalmazást, ami a felmondott szöveget, írott szöveggé  alakítja.

Mind a két szervezet képviselője úgy nyilatkozott, hogy mind a vakok, mind pedig a siketek nagyon fegyelmezetten viselik a mostani helyzetet. Bíznak abban, hogy minél hamarabb vége lesz a járványnak.

A videó megtekinthető itt:

https://youtu.be/j9RKuoIYU9g

(Forrás: KECSKEMÉTI LAPOK)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


* 1 = három

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét plusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com