Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Bellini - Samba de Janeiro
60
hallgató

Nem kell már utazni a kezelésekért

- 2018. május 13. 13:19 - 981 megtekintés

Megható ünnepségen vették birtokba a Gyermekemért Alapítvány által létrehozott fejlesztőhelyiséget. Tartósan beteg, fogyatékkal élő, sajátos nevelési igényű gyerekek számára szerveznek, szociális rászorultság alapján finanszíroznak fejlesztő foglalkozásokat.

A Pro Artis Művészeti Iskola udvarában hozott létre fejlesztőhelyiséget a Gyermekemért Alapítvány. Bensőséges ünnepségen vették birtokba a helyet, amelytől sok család remél könnyebbséget. Olyan fejlesztő terápiákat, szakembereket hoznak majd ide, amiért, akikért sok-sok kilométert kellett eddig megtenni. A megnyitón Soós Erika üzletvezető, a kuratórium elnöke beszélt arról, hogy a Gyermekemért Alapítványt egy konkrét céllal, Kóti Kata gyógyításának elősegítésére, szülei hozták létre. Kata jól van, a felhalmozódott összeget, az alapítvány szerette volna új célok szolgálatába állítani. Hosszú út vezetett a mostani megnyitóig attól a pillanattól, hogy elhatározták: mindenképpen paksi gyerekek szolgálatába állítják az alapítványt és forrásait.

A helyiség megtalálása után az iskola és azt fenntartó szekszárdi tankerületi központ is melléjük állt. Jótékonysági bált szerveztek, anyagot vásároltak a felújításhoz, amiben sok helyi vállalkozástól, szakembertől kaptak önzetlen segítséget. Soós Erika arról is beszélt, hogy jelenleg körülbelül harminc család van a látókörünkben, de szeretnék az egész járásra kiterjeszteni a tevékenységüket. Ennek lényege az, hogy helybe hozzák a fejlesztő szakembereket, így a családoknak nem kell Szekszárdra, Dunaújvárosba, Budapestre vagy éppen Győrbe utaznia. Erika azt mondta, ezek a családok gyakorta kerülnek érzelmileg, anyagilag perifériára. Elszegényednek, mert az anya nem tud munkát vállalni, egy beteg gyerek 24 órás szolgálatot kíván. Ezt Szurovecz Anikó is megerősítette. Azt mondta, nagyon örül neki, hogy létrejött ez a helyiség, azt reméli, sok gondjukon enyhít. Kisfia, Robika, kilenc és fél éves, agyi bénulás okozta problémákkal kell együtt élnie. Az iskolában nem tudják biztosítani a heti tíz gyógypedagógiai foglalkozást, gyógytornát, amire nagy szüksége van, mert nagyon feszesek az izmai.

A megnyitón a paksi Nyitnikék Fogyatékkal Élők Nappali Foglalkoztatója táncelőadása, Kolki Ákos gitárjátéka után Franckó Klára mondott a jelenlevők szemébe könnyeket csaló mesét egy kisfiúról és annak fogyatékkal élő kishúgáról.

Forrás: Tolna megyei hírportál

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


kilenc * 3 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. június 2. péntek, Kármen, Anita napja van.
Az év 22. hete és 153. napja.
Holnap Klotild napja lesz.

1247. IV. Béla a János-vitézeknek adományozta a szörényi földet és Kúnországot, azaz: Moldvát, és Havasalföldet az Olt folyóig, következő föltételek alatt: az elpusztult birtokot kötelesek külföldről népesíteni.


1753. A Hódmezővásárhelyen kirobbant fegyveres felkelést a megyei hatóságok katonasággal elnyomják.


Radnóti Miklós: Június

Nézz csak körül, most dél van és csodát látsz,
az ég derűs, nincs homlokán redő,
utak mentén virágzik mind az ákác,
a csermelynek arany taréja nő
s a fényes levegőbe villogó
jeleket ír egy lustán hősködő
gyémántos testű nagy szitakötő.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc plusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com