Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Movie and music - filmajánló műsor
38
hallgató

Nem utazhatott a buszon a kerekesszékes anyuka – a MEOSZ az EBH-hoz fordul

- 2020. július 27. 17:11 - 411 megtekintés

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordul annak a kerekesszékes anyukának a képviseletében, aki a kétéves kisfiával 2020. június 30-án délután a veszprémi V-busz Kft. menetrend szerinti járatával akart utazni, azonban a busz nem vitte el, és a járművezető még rendőrt is hívott.

A járművezető és a busztársaság szerint a kerekesszékes anyuka kizárólag kísérővel utazhatott volna, illetve úgy, hogy a kisfiát is magához rögzíti, nem volt elegendő, ha más, gyermekkel utazó nem kerekesszékes utashoz hasonlóan önállóan közlekedve csupán az ölébe veszi és magához öleli a gyermekét.

Határozott álláspontunk, hogy a V-busz Kft. nem biztosította az egyenlő esélyű hozzáférést a közösségi közlekedéshez,  fogyatékossága alapján hátrányosan megkülönböztette a kerekesszékes édesanyát amikor az utazásához kísérőt kért, illetve, amikor azért zárta ki az utazásból, mert gyermekét  nem tudta rögzíteni – tájékoztatott Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke.

Szövetségünk elkötelezett a mozgáskorlátozott emberek jogainak érvényesítése érdekében, következetesen küzd azért, hogy az önálló, önrendelkező életük valósággá váljon.  Ezt alapul véve arra kértük a V-busz kft-t, hogy folytasson vizsgálatot az ügyben, azonban a közlekedési társaság elutasította a panaszt. A város polgármesterét pedig arra kértük, hogy mint a tulajdonos önkormányzat képviselője tegye meg a szükséges lépéseket a mozgáskorlátozott utasok egyenlő esélyű hozzáférése érdekében.

Sajnálatos, hogy az eseményeket követő két héttel a kerekesszékes anyuka ismételten nem tudta egyenlő eséllyel igénybe venni a V-busz szolgáltatását, ugyanis az alacsony padlós autóbuszon, amellyel utazott, elromlott a rámpa, és a járművezető nem tudott annyira közel állni a járdához, hogy a kerekesszékkel egyedül le tudjon szállni, a leszállásban a járókelők kellett, hogy a segítségére legyenek. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy 2020-ban Magyarországon egy kerekesszékes ember számára még mindig kihívást jelent egy egyszerű szolgáltatás – a helyi közlekedés – igénybevétele. Nem fogadjuk el, hogy ahhoz, hogy egy kerekesszékes utas igénybe vehessen egy alapvető szolgáltatást, többletfeltételeknek kell megfelelnie, így kísérővel kell utaznia, a járókelők segítségét kell igénybe vennie, illetve, rögzíteni kell gyermekét – hangsúlyozta Kovács Ágnes.

Hazai és nemzetközi jogszabályok rendelkeznek az egyenlő esélyű hozzáférés követelményéről. Az ENSZ fogyatékos emberek jogairól szóló egyezménye, a CRPD is előírja, hogy a fogyatékossággal élő személyek önálló életvitelének és az élet valamennyi területén történő teljes körű részvételének lehetővé tétele érdekében másokkal azonos alapon kell biztosítani a közlekedéshez való hozzáférést. A fogyatékossággal élő embereknek is joguk van ahhoz, hogy a közlekedési szolgáltatást másokkal egyenlő eséllyel, önállóan vegyék igénybe, akkor is, ha egyedül kívánnak utazni, és akkor is, ha kisgyermeküket is magukkal viszik – szögezte le Kovács Ágnes a MEOSZ elnöke, aki szerint a V-busz Kft. eljárása túl azon, hogy jogsértő, szembe megy a magyar állam által a fogyatékos emberek érdekeit képviselő értékekkel is.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc mínusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com