Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Foreigner - I Wanna Know What Love Is
36
hallgató

Nemzetközileg elismert fizioterápiás technikákkal segítik a mozgássérült gyerekeket Szekszárd szívében

- 2019. május 13. 16:31 - 634 megtekintés

Felnőttek mellett, koraszülött,- oxigénhiányos -és mozgássérült gyerekekkel is foglalkoznak Szekszárd belvárosához közel, a Dienes Valéria lakótelepen található FizioKözpontban. A rendelő egyik része felnőttek rehabilitációjával foglalkozik, másik része a mozgássérült-fogyatékkal élő gyermekek rehabilitációjában nyújt segítő kezet.

A rendelő már 2009 óta működik, azonban tavaly, kibővülve, új helyre költözött. A terápiás központban több gyógytornász dolgozik együtt, így a közös munka eredményeként a hozzájuk forduló páciensek számára a megfelelő terápiát tudják biztosítani. A koraszülött és/vagy oxigénhiányos babák, esetleg megkésett mozgásfejlődésű csecsemők esetében korai fejlesztést is végeznek, de foglalkoznak mozgássérült gyermekek rehabilitációjával, tartási rendellenességek, gerincferdülések, gerincbetegségek, sportsérülések gyógyításával is. – A hozzánk forduló felnőttek körében a gerincsérv a leggyakoribb probléma. Hozzánk általában már konkrét diagnózissal, MR lelettel érkeznek, de ez nem feltétele a terápia elkezdésének, hiszen alapos állapotfelmérést készítünk – mondta Tanács-Gulyás Nóra gyógytornász MSc, a FizioKözpont vezetője. Kiemelte, hogy fontosnak tartják az evidenciákon alapuló gyógyítást, így kizárólag nemzetközileg elismert technikákat alkalmaznak. A folyamatos tanulás, továbbképzés elengedhetetlen számukra. A tudásukat posztgraduális képzéseken bővítik, valamint rendszeresen vesznek részt konferenciákon. A terápiák, amelyek elérhetőek náluk, a teljesség igénye nélkül: Pfaffenrot-maunális terápia, McKenzie módszer, Schroth-módszer, kinesio tape, szegmentális stabilizációs tréning, idegmobilizácó, lymphoedema kezelés, valamint a TheraSuit terápia, mely tipikusan a neurológiai problémákkal küzdő gyermekek számára lett kifejlesztve. TheraSuit terápia Magyarországon csupán néhány helyen érhető el, egy ideje már náluk is, az amerikai Nemzetközi Központtal folyamatos kapcsolatot tartva végzik a gyermekek rehabilitációját. Magyarországon kizárólag náluk végezhető el a TheraSuit tanfolyam, melynek hivatalos koordinátora Tanács-Gulyás Nóra. A FizioKözpont a Dienes Valéria lakótelepen található, a Nemzetközi Intenzív Terápiás Központot létrehozva a szülőknek is szerettek volna segíteni, hogy ne Budapestre kelljen terápiára hordani a gyermekeiket. A gyermekek általában heti egy-két alkalommal vesznek részt a terápiákon, három-négy havonta pedig kettő-négy hetes intenzív tréningeken vesznek részt a központban. A mozgássérült gyerekek esetében az első alkalommal térítésmentes konzultációra, betegvizsgálatra, terápiás javaslatokra van lehetőség. A FizioKözpont szerződésben áll egészségpénztárakkal, valamint Medicover partner is. – Mindig is egészségügyi területen szerettem volna dolgozni, ezért választottam ezt a segítő szakmát, melyet a hivatásomnak tekintek. Tizenegy éve kezdtem fizioterápiával foglalkozni, Pécsi Egészségtudományi Egyetemen tanultam, ahol később a mester szakot is elvégeztem, jelenleg pedig óraadóként járok vissza oktatni– mondta Tanács-Gulyás Nóra. A FizioKözpont a Dienes Valéria utca 6. szám alatt található, a hatodik emeleten. A kapucsengő száma: 17. Minden hétköznap reggel nyolctól este nyolcig várják a gyógyulni vágyókat.Időpontot a 06 20-936-7871-es telefonszámon lehet kérni. (Forrás: Tolna megyei Hírportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


egy + 7 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com