Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Foreigner - I Wanna Know What Love Is
37
hallgató

Nőnapon a nőkért: az emlőrák korai felismerésének hangsúlyozásáért

- 2016. március 9. 9:37 - 1062 megtekintés

Tanácsok az életmódváltáshoz, a túlélés esélyeit növelő innovatív terápiák bemutatása és mindenkit motiváló személyes példák – többek között ezeket kínálta a résztvevők számára a Magyar Rákellenes Liga által a Nemzetközi Nőnap alkalmából a megrendezett HER2 Klub.

Az emlőrák a leggyakrabban előforduló daganatos megbetegedés a nőknél, Magyarországon évente 7000 új megbetegedést diagnosztizálnak. Idős korban gyakoribb, de folyamatosan nő a fiatal betegek száma is. Fontos, hogy a társadalom minél szélesebb rétegei naprakész információval rendelkezzenek erről a betegségről.

Az emlőrák nem egységes kórkép, hanem több, egymástól jól elkülöníthető daganattípus tartozik ide. Az ún. HER2-pozitív emlőrák esetén a sejtek felszínén a HER2-fehérjék túl nagy számban fordulnak elő. Ez laboratóriumi módszerekkel kimutatható, így a HER2-pozitív emlőrákos betegek célzottan kezelhetők. A gyógyszeres terápia fejlődésének köszönhetően ennek a korábban rossz prognózisú betegcsoportnak ma már jó életkilátásai vannak.

A HER2 Klub célja, hogy felhívja a figyelmet a korai felismerés fontosságára, hiszen az időben felismert emlőrák 95 százalékban gyógyítható. Továbbá arra, hogy az áttétes emlőrák kezelésében is – az innovatív terápiáknak köszönhetően – soha nem látott túlélési eredmények érhetőek el. A figyelemfelhívás mellett kiemelt feladatnak tekinti a Klub, hogy lelkileg támogassa, valamint életvezetési tanácsadással lássa el a betegeket, melyek segíthetik a gyógyulás folyamatát.

A Magyar Rákellenes Liga a Nemzetközi Nőnap alkalmából a mai napon ismét HER2 Klub találkozót szervezett. Az eseményen olyan nők vettek részt és osztották meg tapasztalataikat, akik már szembesültek korábban a betegséggel. Karda Beáta személyes példáján keresztül mutatta be, hogyan lehet sikerrel felvenni a küzdelmet a betegséggel, erőt adva ezzel sorstársainak. Az életmódváltás az egyik fontos feladat, mellyel kapcsolatban dr. Füzi Rita egészségfejlesztőtől kaptak hasznos tanácsokat.

„A legfontosabb cél, hogy mindenki számára hozzáférhetőek legyenek azok az innovatív terápiák, amelyek segítségével soha nem látott túlélési eredmények érhetők el az emlőrák kezelésében. A korszerű betegellátás révén a HER2+ emlőrák krónikus betegséggé szelídíthető, a betegek életminőségének jelentős javulásával.” – mutatott rá Dr. Dank Magdolna, a Semmelweis Egyetem onkológus docense az eseményen tartott előadásában.

„A Magyar Rákellenes Liga által szervezett esemény kulcsfontosságú mondanivalója az volt, hogy szükséges a nemzetközi terápiás ajánlásokban is javasolt új gyógyszerekhez való hozzáférés minden beteg számára. Jelenleg a magyar betegek csak egy része juthat új kezelésekhez egyedi méltányossági kérelem benyújtásával, aminek feltétele hogy a biztosító pozitívan bírálja el a beadványt.”- jelezte Dr. Demeter Jolán, a Magyar Rákellenes Liga elnöke, a HER2 Klubon tartott beszédében.

A jelenlévő hölgyeknek verssel és egy-egy szál virággal kedveskedtek a szervezők.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


4 + kilenc =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három mínusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com