Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Kistehén Tánczenekar - Szájbergyerek
27
hallgató

Nyílt nap sajátos nevelési igényű tanulók számára az Eltén

- 2017. január 25. 7:10 - 1091 megtekintés

Időpont: 2017. január 27. 16.30 Helyszín: ELTE Bölcsészettudományi Kar Gombocz Zoltán előadó terem Cím: 1088 Budapest, Múzeum krt. 4. A épület, fszt. 47.

Program: 16.00-16.30: Regisztráció 16.30-16.45 A sajátos nevelési igényű tanulók előnyben részesítése a felvétel és az  egyetemi tanulmányaik során; a Fogyatékosügyi Központ rövid bemutatása 16.45-17.00 Kérdések, válaszok 17.00-17.15 Miért jó az ELTE-n tanulni? Speciális szükségletű hallgatóink beszámolója 17.15-17.30 Kérdések, válaszok    17.30-17.45 Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat esélyegyenlőségi munkája 17.45-18.00 Kérdések, válaszok 18.00-18.30 A karok fogyatékosügyi koordinátorainak és a hallgatói önkormányzatok  esélyegyenlőségi referenseinek egyéni tájékoztatója igény szerint Előzetes regisztráció: fogyatekosugy@kancellaria.elte.hu Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen – az országban egyedülálló módon – szakemberekből, gyógypedagógusokból, szociális gondozóból és informatikusból álló központ segíti a speciális szükségletű hallgatók tanulását, fejlődését. A Fogyatékosügyi Központ feladatai és szolgáltatásai:

 • Minden regisztrált hallgatónak lehetősége van személyi segítőt kérni.
 • Lehetőséget biztosítanak a központban speciális eszközök kölcsönzésére, melyek a tanulást, információ-feldolgozást, egyenlő esélyű hozzáférést segítik.
 • Informatikai, technikai segítséget nyújtanak minden speciális szükségletű hallgatónak

Szolgáltatások, melyekkel a speciális szükségletű hallgatókat közvetlenül támogatja az Egyetem: Autizmus spektrum zavarban/Asperger szindrómában érintett hallgatók számára a sajátos információ-feldolgozási stílusból adódó eltérések, nehézségek kezelésében igyekeznek segítségükre lenni a számukra értelmezhető, áttekinthető információk nyújtása által. Elsősorban az adminisztratív teendők, ügyintézés területén tantárgyfelvétel, vizsgajelentkezés, kérvények benyújtása esetén. A mindennapi életük tervezését és szervezését segítő stratégiákat, módszereket tanítanak a diákok számára. Egy másik fontos tevékenysége a központnak a szociális-kommunikációs készségfejlesztés. Az egyéni készségfejlesztés és tanácsadás mellett csoportot is szerveznek, melynek célja a szociális-kommunikációs készségfejlesztésen túl, hogy közelebb hozza a hasonló nehézséggel küzdő és hasonló érdeklődési körrel rendelkező hallgatókat egymáshoz. A tanulási zavarban (diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia és ADHD) érintett hallgatók számára specifikus írás-olvasási-számolási, vagy figyelmi nehézségekből fakadó eltérő tanulási stílushoz igazodó tanulási tanácsadást és készségfejlesztést, az időbeosztásban, egyetemi szervezési feladatokban való segítséget nyújtanak. A hallgatótársakon keresztül jegyzetelő szolgáltatást, egyénre szabott és kiscsoportos tanulásmódszertani tréninget biztosítanak. A hatékony stressz-kezelés érdekében relaxációs technikákat tanítanak. Látássérült hallgatók számára útvonaltanítást is végeznek. Igény esetén adaptálják a szükséges tananyagokat, digitalizálják a tankönyveket, illetve a tananyagok vizuális elemeit leírással, vagy domborítással teszik hozzáférhetővé. Ezen felül segítséget nyújtanak a gyakorlatok teljesítéséhez nélkülözhetetlen szemléltető eszközök elkészítésében, prezentációk és előadások megtartásához szükséges ppt-k, vizuális elemek, képanyagok összeállításában és formázásában. A mozgáskorlátozott hallgatók számára segítenek az akadálymentes útvonalak megtanításában, a személyi higiéniás feladatokhoz szociális gondozót, a tanuláshoz személyi segítőt vagy jegyzetelőt biztosítanak számukra. Hallássérült hallgatók számára tanulási tanácsadást, a szövegértés, a kifejezőkészség, kommunikáció fejlesztését, hallásfejlesztést, kiejtésjavítást, az órai jegyzeteléshez jegyzetelőképzést végzett hallgatókat, a vizsgákhoz pedig jeltolmácsot biztosítanak a munkatársak. Ezen kívül igény esetén tananyagrészek adaptálását, átdolgozását is elvégzik. Beszédfogyatékos hallgatók számára logopédiai ellátást is nyújtanak. Január 27-én 16.30-tól nyílt napot szervez az ELTE, melyre elsősorban a speciális szükségletű (sajátos nevelési igényű), az egyetem iránt érdeklődő középiskolásokat, tanáraikat és szüleiket várják. A nyílt nap helyszíne: ELTE BTK Cím: 1088 Bp., Múzeum krt. 4./A épület fszt. 47. (Gombocz Zoltán előadóterem) A helyszín akadálymentes.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


6 - = nulla

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 30. csütörtök, Pál napja van.
Ma van a(z) Péter-Pál napja, Szt. Péter, Szt. Pál, a keresztény vértanuk emléknapja, a magyar szabadság napja.
Az év 26. hete és 181. napja.
Holnap Tihamér, Annamária napja lesz.

1684. Károly lotharingiai herceg Pestre, melyet felgyújtva talált, kardvágás nélkül vonult be.


1945. A Szovjetunió ajándékaként 250 tehergépkocsit, 18 ezer tonna gabonát, 1400 tonna húst, 900 tonna sót, 180 tonna kávét és nagymennyiségű ablaküveget kapott Budapest lakossága.


Szép Ernő / 1884. jún. 30. - 1953. okt. 2. /

Mint magányos lovast...

Mint magányos lovast az este,
Elér a bánat engemet,
Gyereksírás jön fel szívemből,
Könnyűim csöpp csengői csengenek.

Apám után szeretnék futni,
Ki a városba vezetett,
S míg a boltok közt bámészkodtam,
Elengedte egyszer a kezemet.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt szorozva nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com