Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Janza Kata - A szívem visz tovább
57
hallgató

Nyolcan vettek át díjat az MVGYOSZ fehérbot napi ünnepségén

- 2023. október 13. 20:24 - 248 megtekintés

Október 13-án partnerei, tagegyesületeinek képviselői részvételével rendezte meg a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége a Vakok Kertjében az idei fehérbot napi ünnepségét. Az eseményen három Braille-emlékérmet és öt Hangomat adom díjat is átadtak.

A szabadtéri ünnepség résztvevőit először Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója köszöntötte, majd elmondta, több mint 80 ezer látássérült ember él Magyarországon, akik megbecsült és hasznos tagjai a társadalomnak. Beszédében méltatta az MVGYOSZ sokszínű szakmai munkáját, amellyel a szövetség hozzájárul a látássérült emberek esélyegyenlőségének megteremtéséhez. Mint mondta: „Magyarország Kormányának stratégiai partnerei a fogyatékossággal élőket képviselő szervezetek, amelynek eredményeként, 2010 óta háromszorosára nőtt a költségvetési támogatásuk.”

Dr. Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke megnyitójában elmondta, hogy a szövetség székház-beruházása a befejezéséhez közeledik, így néhány hónap múlva már a felújított Sipeki-villa és az új szolgáltatóház várja a szolgáltatásokat igénybe vevő vak és gyengénlátó embereket. Örömét fejezte ki, hogy a hangoskönyvtárat és a megújult Távszem szolgáltatást egyre többen használják, valamint, hogy a látássérült tanulók számára készülő adaptált (Braille-, nagybetűs és elektronikus) tankönyvek száma jóval meghaladta az előző évi igényléseket, ami azt mutatja, hogy a diákok számára fontos és hiánypótló a szövetség tankönyv-adaptálási szolgáltatása.

A beszédeket követően dr. Nagy Sándor Nyitrai Zsolttal közösen adta át az MVGYOSZ elnöksége által 2023-ban adományozott Louis Braille-emlékérmeket. A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöksége 2023-ban a látássérült emberek érdekében végzett több évtizedes szakmai munkája elismeréseként Louis Braille-emlékérmet adományozott Babolcsi Andrea múzeumpedagógusnak, a Nyíregyházi Jósa András Múzeum és a Sóstói Múzeumfalu munkatársának, Dvariecki Bálintnak, az Alko-Soft Nonprofit Bt. ügyvezetőjének, a LESEK konferencia főszervezőjének és Szilágyi Ildikónak, az MVGYOSZ nyugállományba vonult könyvtárosának.

Nyitrai Zsolt és dr. Nagy Sándor Babolcsi Andreával a díjátadáson

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége 2021-ben új díjat alapított, amellyel az önkéntes felolvasók munkáját ismeri el. A díjat azon felolvasók kaphatják meg, akik 500 órát meghaladóan olvastak fel a Bodor Tibor Hangoskönyvtár számára. Az elismerést minden évben a szövetség legrangosabb eseményén, a fehérbot nemzetközi napján vehetik át a díjazottak. Az idei évben öt önkéntes felolvasó: Gulyásné Vastag Irén, Király-Tajti Ildikó, Szerencsés Melinda, Mach András és Varjasi Gábor vehette át a díjat szimbolizáló kristálymikrofont és a kapcsolódó emléklapot.

Dr. Nagy Sándor Puskás Kata és az idei Hangomat adom díjas felolvasók

Dr. Nagy Sándor Puskás Kata és az idei Hangomat adom díjas felolvasók

A Hangomat Adom díjak átadását követően Puskás Kata Szidónia, a Bodor Tibor Kulturális Egyesület elnöke megköszönte az önkéntes felolvasók áldozatos munkáját, majd szeretett nagyapja, Bodor Tibor emlékét idézte meg, aki 500 könyvet olvasott fel, közel 9000 órában a látássérült személyek számára.

A díjátadást a Vakok Iskolája Legato kórusának fellépése tette emlékezetessé. A kórus 2018-ban a tanulók kezdeményezésére szerveződött újjá, a repertoárban a reneszánsztól a XX. század végéig találunk zeneműveket. A kórus tagjai az iskola általános és szakiskolás tanulói, tanárai és volt diákjai. A sokszínű együttes célja a közös zenélés mellett felhívni a figyelmet a fogyatékossággal élő személyekben rejlő értékekre a zene segítségével. A fehérbot napi eseményen a résztvevők többek között Beethoven Örömódáját, Arcadelt Ave Maria című és Bárdos Lajos Tiszai dallamok című művét hallhatták.

A 2023-as év mérföldkő jelentőségű a szövetség életében, hiszen Magyarország Kormányának támogatásával decemberben befejeződik az MVGYOSZ Hermina úti székházának a felújítása, melynek köszönhetően a szövetség méltó körülmények között biztosíthatja a látássérült emberek életvitelét megkönnyítő szolgáltatásait.

Az idei fehérbot napi rendezvény már egyfajta ráhangolódás volt az örömteli eseményre is, a díjátadásokat követően a szövetség kerekasztal-beszélgetést szervezett a székházberuházásról a tervezésben és kivitelezésben résztvevő szakemberek bevonásával.
A beszélgetést dr. Nagyné Berke Mónika, az MVGYOSZ szolgáltatásvezetője vezette, beszélgetőpartnerei Falvai Balázs építész, a DBA műterem vezető tervezője, az MVGYOSZ székházfelújításának tervezője, Böröczffy István műszaki ellenőr, a Böröczffy Mérnöki Iroda ügyvezetője és Erhart Péter, az MVGYOSZ székházfelújítást koordináló munkatársa volt.

A székház-beszélgetés résztvevői: dr. Nagyné Berke Mónika, Böröczffy István, Erhart Péter, Falvai Balázs

A székház-beszélgetés résztvevői: dr. Nagyné Berke Mónika, Böröczffy István, Erhart Péter, Falvai Balázs

A jó hangulatú, kötetlen diskurzus során a résztvevők felidézték a hároméves közös munka emlékezetes pillanatait, megismertették a jelenlévőket az újjáépített székház legfontosabb változásaival. Akadálymentesített terek, lift, többfunkciós termek, új szolgáltatótér és egy kívül-belül megújult épületegyüttes várja 2024-től a látássérült személyeket. A beszélgetés érdekessége volt, hogy a résztvevők tapintható építészeti elemekkel is megismerkedhettek, többek között tapintható tervek, makettek, homlokzatdíszítő elemek, üvegtéglák és bádogdíszek sorakoztak az asztalon.

A kerekasztal-beszélgetés részleteiről hamarosan a Hobby Rádióban hallhatnak összeállítást az érdeklődők.

(Hegedűs Katalin – MVGYOSZ. kommunikációs munkatárs)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


nyolc + 2 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. február 23. péntek, Alfréd napja van.
Az év 08. hete és 54. napja.
Holnap Szökőnap napja lesz.

1839. Kossuth Lajos elítéltetése. A kir. tábla Kossuth Lajost a "Törvényhatósági Tudósításoknak" kéziratban levelezés alakjában közlése miatt, 21 havi vizsgálati fogságán túl még 4 évi börtönre ítélte.


1539. János király menyegzője, Zsigmond lengyel király leányával.


Fazekas Mihály:
/ 1766.jan.6. - 1828. febr.23. /
Esti dal
"...Oh dalolj rá csendes este
Nyugtató lehelletet,
Hogy törődött vére, teste
Újra nyerjen életet:
Szállj le rám is sátorozva
Szenderítő nyúgalom,
Közbe közbe szunnyadozva
Csendesedj le kis dalom.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc plusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 323

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com