Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Márió - Másé lettél
32
hallgató

Olaszországi delegációval tárgyalt az MVGYOSZ vezetősége

- 2021. július 1. 11:10 - 275 megtekintés

A Nyugati pályaudvaron zajló felújítási és karbantartási munkálatok keretében megkezdődött az utascsarnok és a peronok látássérült utasok számára történő akadálymentesítése. A munkálatok megkezdésére a taktilis burkolatokat gyártó cég képviselői is Magyarországra látogattak és az MVGYOSZ vezetőivel is megbeszélést folytattak.

A pályaudvaron a taktilis vezetősávokat és veszélyre figyelmeztető jelzéseket az olasz JKJ utólag telepíthető termékeiből alakítják ki.

Ez alkalomból hazánkba látogatott a gyártó képviselője, Mariano Iervolino, hogy megtekintse a telepítés kezdeti fázisait és megbeszélést folytasson a hazai forgalmazóval a felmerülő műszaki kérdésekről. A június 22-ei bejáráson és szakmai egyeztetésen az MVGYOSZ képviseletében Németh Orsolya szakmai vezető és Erhart Péter akadálymentesítési szakértő vett részt, akik már ki is próbálták az első jelzéseket.

A bejáráson jelen volt Giuseppe Fornaro, az olasz vakok szövetsége (UICI) technológiai fejlesztésekért felelős szakértője is, aki az elmúlt években tanácsaival segítette a JKJ okos taktilis elemeinek kifejlesztését. Délután az olasz gyártó által kidolgozott rendszerhez szükséges “okos fehérbot” továbbfejlesztéséről az Óbudai Egyetemen létrehozott Ariadné Vakvezető Rendszer fejlesztőivel, dr. Kutor Lászlóval és Mezei Miklóssal tárgyaltak a JKJ, az UICI és az MVGYOSZ képviselői.

A delegáció június 23-án az MVGYOSZ irodájában is látogatást tett, ahol dr. Nagy Sándor elnök és dr. Nagyné Berke Mónika szolgáltatásvezető mutatta be a szövetség tevékenységeit és innovatív szolgáltatásait. Ezt követően az UICI képviselője is bemutatta a szervezetet, amely az MVGYOSZ-hez hasonlóan 22 tagegyesülettel rendelkezik és szintén 2018-ban ünnepelte fennállásának centenáriumát.

A JKJ és a szövetségek képviselői együttesen nyilvánították ki szándékukat a jövőbeni szorosabb együttműködésre a vak és gyengénlátó emberek minél önállóbb életvitelének támogatása érdekében.
A szakmai programok mellett az olasz vendégek ellátogattak többek között a városligeti Vakok Kertjébe, megismerkedtek Budapest néhány nevezetességével, valamint a magyar gasztronómia egy-két különlegességével is.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


hét * 3 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy szorozva hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com