Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Pink - Get This Party Started
66
hallgató

Olcsó pénzfelismerőt tervez a jegybank

- 2014. november 14. 10:11 - 2292 megtekintés

Hiába vannak a magyar papírpénzeken a vakok segítségére felvitt elemek, azok használhatatlanok, és az új tízezres előzetes tesztje is azt mutatta, lényegesen nem javult a helyzet. Megoldást az MNB által tervezett olcsó pénzfelismerő készülék jelenthet, valamint az előrelépés a nyomdatechnikában.

A vak emberek számára képtelenség eligazodni az egyforma méretű bankjegyek között, ráadásul helyzetüket mások néha kihasználják, rosszul adnak vissza nekik, vagy a ténylegesnél kisebb címletűként kezelik a tőlük kapott bankót — mondta Majoros Kálmánné, a Vakok és Gyengénlátók Heves megyei Egyesületének elnöke. Hozzátette: vásárlás, pénzfizetés vagy pénzfelvétel esetén minden tagjuk szokott személyi segítőt kérni — utóbbiak nélkül ugyanis a látássérültek „nem érnek semmit”. Ha egy vak bankba megy, akkor jellemzően egy épp szintén ott tartózkodó embertől, például a biztonsági őrtől kér segítséget. Ha vásárolni mennek, akkor 90 százalékban olyan helyre járnak, ahol ismerik őket. Majoros Kálmánné elmondta, ez azért fontos, mert őt is becsapták már visszaadáskor. a mostani magyar bankjegyeken sajnos a látássérültek tájékozódását segítő jelek nem tapinthatók vagy lekoptak. Az új, kibocsátásra kerülő tízezer forintoson azonban már érzékelhető a domborított rész, illetve a pénz szélén lévő vonalak. A kérdés az, meddig fognak ezek működni, meddig lesznek tapinthatóak. A bankjegyek tesztje azt mutatta, hogy sokszori használat után a jelek lejöttek, kisimultak. Bódi-Schubert Anikó elmondta, amellett, hogy a nyomdatechnikában jelentős előrelépést szeretnének tenni, más módon is segíteni kívánják a vakokat. Az MNB is tudja, milyen bankjegy-felismerő mobilos alkalmazások készültek eddig a látássérültek számára, és ők is dolgoznak hasonló, megbízható és nagyon egyszerűen használható eszközön. A jegybank nem okostelefonos fejlesztésen gondolkodik, hanem önálló, nagyon kedvező áru készüléken. A munka korai szakaszban van, de az MNB nagyon gyorsan realizálni szeretné a terveket, közben nagyban támaszkodni az MVGYOSZ véleményére, javaslataira — hangsúlyozta Bódi-Schubert Anikó. Az új készülék kapcsán az MNB munkatársa szerint nagyjából egy, másfél éves időtávban kell gondolkodni, akkor — várhatóan 2015 második felében — jelenik meg a második új címlet, a húszezres. Forrás: http://hir6.hu/cikk/104005/olcso_penzfelismerot_tervez_a_jegybank

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


- 1 = négy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 24. péntek, Eszter, Eliza napja van.
Az év 21. hete és 145. napja.
Holnap Orbán napja lesz.

1707. Rákóczi fejedelem pompázása az ónodi országgyűlésen. "A felséges fejedelem szép pompás török paripán, királyszínű bársony köntösben és fekete kócsagtollasan jött, kétfelől nemes seregből való ifjak és gavallérok párducbőrösen és forgósan." Mindez olyan időben, midőn a közpénztár üres és a rézpénzt devalválni kellett.


1924. Megalakult a Magyar Nemzeti Bank. Elnöke Popovics Sándor, kormánybiztosa Szabóky Alajos pénzügyi államtitkár. Ugyanekkor megszűnt az Állami Jegybank.


Május 24. / Eszter, Eliza /

Sebők Éva: Tavasz Eszterke

Egy órácska óta
szól az Eszter-nóta.
Szálló sárkányorkán
hozta el az orrán.
Ihol zeng!...Ahol zeng,
nincs ott már sehol csend.
Piros pikulákat
hajtanak az ágak
Kövér bolondgomba
fölmászik a dombra.
Lába kel a bágyadt
pitypang- pagodának.
Fenn meg csodapókok,
ébredő pirókok,
ciróka-maróka,
hat rigó-fióka,
s egy fatetőn-alvó
kócos pityipalkó!

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com