Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
34
hallgató

Öltözz pirosba február 15-én!

- 2013. február 6. 19:49 - 749 megtekintés

Öltözz pirosba és mutasd ki a szereteted! A Szemem Fénye Alapítvány harmadik Öltözz pirosba! akciójával ismét egy közösségi, karitatív megmozdulásra és egy egyszerű támogatási lehetőség megvalósítására invitál mindenkit.

A koncepció idén is egyszerű: a résztvevők viseljenek egy piros ruhadarabot, vagy kiegészítőt és töltsék el a napot együtt, jókedvűen, a piros szín és a jótékonykodás jegyében. Február 15-én egyenek piros ételeket, igyanak piros italokat, készítsenek ilyen színű műalkotásokat. Ezzel fejezzék ki szolidaritásukat a Szemem Fénye Alapítvány pártfogoltjai, a súlyosan beteg gyermekek felé. Majd adományozzanak kétszáz forintot: amivel a pécsi Dóri Ház – Magyarország első gyermekhospice házának – működését támogatják.

Megajándékozhatod a beteg gyermekeket A szervezet 2011 novemberében tartotta első Öltözz pirosba! kampányát. Egyetlen napon több mint 170 közösség, több mint ezer ember öltözött pirosba és támogatta a Szemem Fénye Alapítvány gyermekhospice házainak működését. 2011. november 25-én közel 1 700 000 forintot gyűjtöttek a résztvevők. A kampányban 27 cég, 5 óvoda, 10 felsőoktatási intézmény, 37 általános iskola, középiskola és gimnázium vett részt. 97 közösség, köztük fitnesz csoportok, patikák, rendőrkapitányságok dolgozói, nagycsaládok, kisebb-nagyobb baráti körök vették elő piros ruháikat, kiegészítőiket és járultak hozzá az akció sikeréhez. Közel 200 fénykép érkezett be az alapítvány munkatársaihoz, amelyek megmutatták, hogy milyen élményt nyújtott számukra ez a karitatív nap. Az összegyűjtött pénzből az alapítvány a gyermekhospice házak felszerelését fejlesztette, ápolási ágyakat vásároltak. A gyógytornászok munkáját segítve multifunkcionális félgömböket és dynairt (instabil felületet biztosító, levegővel felfújt speciális gumikorong) szereztek be a gyermekek mozgáskoordinációjának és egyensúlyának fejlesztésére. Az adományok lehetőséget biztosítottak arra is, hogy a szervezet munkatársai karácsonyi ajándékkal lepjék meg azokat a gyermekeket, akik korábban már lakói voltak valamelyik gyermekhospice házuknak, és akikkel a beteg gyermekeket szállító szolgáltatásuk révén kapcsolatban álltak.

Együtt, társaságban minden jobb – A résztvevők adománya (pénzösszegtől függetlenül) szavakkal kifejezhetetlen segítséget jelentett a gyermekhospice házak lakóinak – nyilatkozta közvetlenül a program után az egyik főszervező: Czétényi Anita –, kiváltképpen azért, mert felbecsülhetetlen szeretetet, erőt, és vidámságot közvetített feléjük! A gyermekhospice házak működtetésének segítése mellett az akció célja az volt, hogy összehozzuk a munkahelyi közösségeket, barátokat, családokat egy közösségépítő program megvalósítására. Mert bármit is csinálunk – együtt, társaságban minden jobb! 2 504 690 forint gyűlt össze a kétszázforintos felajánlásokból a Szemem Fénye Alapítvány 2012-ben megrendezett Öltözz pirosba! akciója során. A február 17-én megtartott jótékonysági kampányhoz több mint 140 közösség csatlakozott. Huszonnégy cég munkahelyi csapata, negyvenegy oktatási intézmény öltözött pirosba. Ebben az évben is több magánszemély, sportkör és kórházi osztály vett részt a karitatív megmozdulásban. A kampányt követő időszakban folyamatosan voltak lakói a gyermekhospice házaknak, így az adományok nagy részét a működési és a – Dóri Házzal kapcsolatos – nem várt felújítási költségekre fordították a Szemem Fénye Alapítvány munkatársai. Farsangi mulatságot, szülinapi zsúrokat és játékos felvonulást szerveztek a gyermekeknek. Az idei kampány bevételét is – Magyarország első gyermekhospice háza – a Dóri Ház fenntartására költi a Szemem Fénye Alapítvány. A szervezők kérnek mindenkit, jelezzék részvételi szándékukat intézményük, közösségük nevének, címének, telefonszámának és email-címének elküldésével Vas Krisztinánál a kapcsolat@szememfenye.huemail-címen keresztül.

Honnan származik? A Wear Red! (Öltözz pirosba!) kampány egy közösségi, jótékonysági akció, amit már az Amerikai Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is több civil szervezet alkalmazott. Az Egyesült Államokban minden évben, február első péntekén tart Öltözz pirosba! napot a National Heart, Lung and Blood Institute, hogy a szívbetegség kialakulásának elkerülése érdekében egészséges életmód kialakítására szólítsa fel az amerikai nőket. A British Heart Foundation Nemzeti Öltözz pirosba! napot rendez február 26-án. Ők is a szívbetegség megelőzését helyezik középpontba. London első gyermekhospice háza a Richard House évről évre Valentin-nap előtt tartja meg a „Wear Red for Richard House” elnevezésű adománygyűjtő akcióját, mely lehetőséget biztosít egy szórakoztató „pirosba öltözős napra”, valamint összefogásra a beteg gyermekekért.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


3 * öt =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Bélyegalbum - A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének műsora - műsorvezető: Turcsányi Éva
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: Egészségedre - Turcsányi Sipos Éva műsora

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 4. hétfő, Ulrik napja van.
Ma van a(z) Nemzetközi szövetkezeti nap.
Az év 27. hete és 185. napja.
Holnap Emese, Sarolta napja lesz.

1490. Mátyás király kegyencei Corvin herceget kifosztják. Corvin János főherceg a királyválasztó országgyűlésen későn vette észre, hogy atyja kegyencei, kit híveinek vélt, őt kijátszották, és a királyi méltóságra Ulászlót emelték. Július 1-én tehát a koronával és kincseivel, hívei kíséretében Sclavónia felé indult, de július 4-én Báthory István vajda és Kinizsy Pál utána siettek s Tolnában a Csonthegyen őt megtámadták és kincseitől megfosztották.


1910. június 12-július 5. Ezer fővárosi festőmunkás sztrájkol munkakörülményei javításáért.


József Attila: Hangya

A bábok között elaludt egy hangya.
Szél, a bábokat most el ne fúdd!
Különben jó az is.

Kis, fáradt fejét csillámokra hajtja,
és alszik véle csöpp árnyéka is.

Egy szalmaszállal fölkelteni szépen!
De jobb, ha már indulunk haza,
erősen beborult-

A bábok közt elaludt egy hangya,
és -hopp- egy csöpp már a kezemre hullt.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com