Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Médiaválogatott - Sztártitkok
59
hallgató

Online HR meetupokat szervezett az inkluzív toborzásról a SINOSZ

- 2021. május 29. 18:27 - 708 megtekintés

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége 2021. május 25-én és 26-án HR meetupokat szervezett, melyek fókuszában az inkluzív, akadálymentes toborzás és kiválasztás állt.

A Szövetség munkatársai tapasztalataikra építve olyan információkat adtak át a toborzással és kiválasztással foglalkozó HR szakembereknek, amelyek segítik őket abban, hogy inkluzív szemlélettel, a jelnyelven kommunikáló siket és a nagyothalló személyek számára is akadálymentesen menedzseljék toborzási és kiválasztási folyamataikat. A két napon összesen 20 HR szakember vett részt.

 • “Köszönöm szépen az élményt és a rengeteg információt és inspirációt Nektek – óriási segítség a tovább lépésben!”
 • “Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem a ma délelőtti Meetup-on Veletek, úgy érzem, hogy nagyon hasznos volt nekünk, mint leendő munkaadóknak.”
 • „Adjuk tovább az infót a többi HR-es kollégának.”
 •  “Foglalkozási rehabilitációs szolgáltató munkatársaként, több, mint 20 év tapasztalattal a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásában, mégis nagyon hasznos ismereteket kaptam ezen a meetupon tőletek.”
 • Sok hasznos információt tudtam és különösen hálás vagyok a személyes tapasztalatok megosztásával kapcsolatban.”
 • “Köszönöm a lehetőséget és az értékes információkat! Viszem magammal. Örülök, hogy részese lehettem a mai meetup-nak!”

A siket és nagyothalló álláskeresők számára nagyon sok munkáltató által közzétett tartalom – kiemelten a toborzóvideók, karrierportálokon elérhető információk egyes részei nem egyenlő eséllyel hozzáférhetőek. Sokan nem gondolnak a videós tartalmak feliratozására vagy az írásbeli kapcsolatfelvétel lehetőségére.

Európában egyedülálló a SINOSZ Akadályugrás szolgáltatásához tartozó honlap állásportálja, ahol jelnyelvi adaptációval jelennének meg álláshirdetések, ezzel biztosítva a jelnyelhasználó siket személyek számára az információhoz történő egyenlő esélyű hozzáférést.

A siket és nagyothalló személyek interjúztatásának módszertana eltérő – történjék az online vagy offline – amelynek az alapja az eltérő kommunikációs csatorna. Az állásinterjú is egy kommunikációs helyzet, de nem egy hétköznapi munkahelyi beszélgetés. A hallássérült személyek számára az első és legnagyobb stresszfaktor, hogy értik-e majd az interjúztatót. Az állásinterjú az emberek többségének nagyon stresszes, a siket és nagyothalló emberekre pedig még nagyobb nyomást gyakorolhat. Ők nem csak amiatt izgulnak, hogy megfelelően tudják-e tudásukat, készségeiket, képességeiket reprezentálni az interjún. Az is egy komoly stressz forrást jelenthet, hogy mit osszanak meg az interjút lebonyolító HR szakemberrel a hallásállapotukkal kapcsolatban és hogyan győzzék meg arról, hogy a hallásállapot nem befolyásolja a munkára való alkalmasságukat. De vajon a hallásállapotukat a jelentkezés során is felvállaló siket és nagyothalló személyek milyen arányban jutnak el az állásinterjúig?

A Közösség szemében a toborzással és kiválasztással foglalkozó HR szakemberek igazi kapuőrök, akik lehetőséget adnak vagy elvesznek. A siket és nagyothalló emberek 55%-a nem is írja bele az önéletrajzába, hogy hallássérült személy, mert fél attól, hogy emiatt nem hívják be állásinterjúra – 45%-uk vállalja fel hallásállapotát a jelentkezés pillanatában. (n=1962, SINOSZ, 2016) Fontos kérdés, hogy a hallásállapot alapján vajon tényleg eldönthető-e valakiről, hogy nem alkalmas egy állásra? A hallásállapotról a figyelem kizárólag az emberi kvalitásokra, a kompetencia alapú kiválasztásra kell összpontosuljon, hiszen, a kommunikáció akadálymentesítésével megteremthetőek az egyenlő esélyek.

„Régen az önéletrajzomban nem tüntettem el, hogy nagyothalló vagyok, mert úgy éreztem, hogy ez nagy hátrány és az állásinterjún sem hoztam fel. Ott azonban érezni lehetett, hogy valami nem jó, vagy visszakérdeztem, vagy nem válaszoltam a feltett kérdésre. Azt, hogy nem vettek fel mindig ennek az állapotomban tulajdonítottam. Most másfél éve dolgozom egy helyen, itt a legelső beszélgetésnél megmondtam, hogy nagyothalló vagyok, de készülékkel közelről jól hallok. Felvettek, azóta ott dolgozom. Bátran fel kell vállalnunk hallásállapotunkat, mert így már az elején nincsenek félreértések.” (SINOSZ kutatás, 2015)

A meetupok arra a gondolatra építkeztek, hogy ne csupán a problémákra történő figyelemfelhívás történjen meg, hanem a toborzással és kiválasztással foglalkozó HR szakemberek olyan módszereket és eszközöket kapjanak, amellyel bátrabban és magabiztosan kezelhetik a siket és nagyothalló emberek jelentkezését. Célként fogalmazódott meg, hogy ennek eredményeképpen a siket és nagyothalló emberek sikeresebben vegyék az akadályokat az álláskeresés folyamatában.

A program megvalósítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Közhasznú Központ Nonprofit Kft. támogatta. (Forrás: rehabportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


8 - hat =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. június 13. csütörtök, Antal, Anett napja van.
Ma van a(z) Szent Antal ünnepe.
Az év 24. hete és 165. napja.
Holnap Vazul napja lesz.

1867. A Magyar Történelmi Társulat megalakulása. E napon tartott közgyűlésen felolvasták az alapszabályt. Elnökké gróf Mikó Imrét, 2-od elnökké Horváth Mihályt, 3-ad elnökké Ipolyi Arnoldot választották.


1969. Százhalombattán (Fejér m.) felavatták a hőerőművet és az olajfinomítót.


Weöres Sándor: Eresz alól

Eresz alól fecskefia ide néz, oda néz:
van-e hernyó, hosszú kukac, ízesebb, mint a méz?
Csőrét nyitja ám,
buzgón, szaporán.
Kis bendőbe mindenféle belefér igazán.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy szorozva három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com