Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


39
hallgató

Online kémia kurzus látássérült fiatalok és tanáraik számára

- 2021. április 9. 10:03 - 296 megtekintés

Áprilisban folytatódnak az online kurzusok a reál tantárgyak világából, melyek látássérült diákok és tanáraik számára egyaránt nyitottak.

A következő kurzus a kémia lesz, melyhez a diákok szemléltető eszközöket is kapnak.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Reál(is) jövő – Látássérült középiskolások reál tantárgyi tanulását támogató ismeretek átadása (IFJ-GY-20-A-0291) című projektje keretében online kémia kurzust szervez.

A kurzus célja az atomok és molekulák szerkezeteinek tapintható és vizuális megismertetése az AtoMol eszközkészletén keresztül.

Az előadó dr. Szombati Zsigmondné Panni, kitüntetett pedagógus, matematika és kémia tanár, valamint az AtoMol feltalálója, a Vakok Általános Iskolájának látássérült gyógypedagógusa.

Az AtoMol egy olyan eszközkészlet, amellyel látó és látássérült diákok akár közösen is tudnak tanulni. A kézbe vehető elemekből álló, eredetileg kifejezetten vak diákok számára kialakított szemléltető eszköz tapintással is érzékelhetővé, ezáltal könnyen megérthetővé teszi az atomok szerkezetét, valamint a molekulák kötéseit – tulajdonképpen egy egyetemes tervezésű molekula modellező készlet a kémia tantárgy tanításához. További részletek az eszközkészletről: https://jovokilatasai.mvgyosz.hu/2020/03/22/atomol/

Az előadáshoz a vak és aliglátó tanulók postai úton kölcsönbe kaphatnak atomokat az AtoMol készletből, így az előadó magyarázataival együtt haladva fedezhetik fel az atomok szerkezetét, illetve az ionos és kovalens kötések alakjait.

A szervezők kérik, hogy a kurzusra történő regisztráció során a tapintható elemeket igénylő diákok mindenképpen írják meg postacímüket. Az eszközöket az előadás után kérik visszaküldeni. Ezt postai úton ingyenesen megtehetik, de az eszközöket le tudják adni a legközelebbi megyei tagegyesületnél is. Az Atomol készletből a kurzus idejére kölcsönadott eszközök az MVGYOSZ tulajdonát képezik, melyekért az igénylő diákok anyagi felelősséget vállalnak.A kurzusokon résztvevő látássérült diákok emellett egy 64 GB-os pendrive-ot is tartalmazó csomagot kapnak, melyet a projekt zárórendezvényén vehetnek át. A pendrive tartalmazni fogja a projekt során megtartott összes előadást, valamint a program keretében összegyűjtött hasznos információkat, adatbázisokat, melyek segíthetik tanulmányaikat.

Az eseményre várnak látássérült diákokat, hallgatókat és érdeklődő kortársaikat, a fiatalok tanárait és szüleit egyaránt.

Az online kurzuson a részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezés szükséges, melyet a következő űrlapon lehet megtenni 2021. április 15. délig: https://forms.gle/sz9vXcMXh5umwz7w9

Az esemény a Google Meet videókonferenciák lebonyolítására kialakított felületen valósul meg. A belépéshez egy linket küldenek a regisztrált résztvevőknek a találkozó előtt egy nappal. Így nagyon FONTOS!, hogy csak azok fognak tudni csatlakozni, akik előzetesen jelentkeztek az eseményre.

Az online kurzus időpontja: 2021. április 22. (csütörtök) 16:00

A kurzushoz a kezdést követően bármikor lehet csatlakozni.

Az esemény az Emberi Erőforrások Minisztériuma „Fenntartható jövő” pályázati támogatása keretében valósul meg. (MVGYOSZ. – Puskás Anett ifjúsági referens)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három szorozva hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com