Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Bbmak - Ghost Of You And Me
27
hallgató

Több pénz a fogyatékossággal élőknek

- 2016. március 22. 8:07 - 1219 megtekintés

Százezer forinttal emeli a kormány a fogyatékossággal élő emberek gépjármű-vásárlási támogatását – tudta meg lapunk. Az új kocsi vásárlása esetén igénybe vehető egymillió forintos hozzájárulás azonban – bár sok fogyatékossággal élőnek valóban segítség – a súlyosan mozgáskorlátozottak számára nem jelent megoldást. A választható autók mérete és az akadálymentesítés költségei miatt nekik külön konstrukcióra lenne szükségük.

mno.hu/data/cikk/1/33/33/78/cikk_1333378/MNO_NBB_20140917_0002.jpg
A mozgáskorlátozottak új koncepciót szeretnének
Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet

Kilencszázezer helyett a jövőben egymillió forint támogatást vehetnek igénybe új autó vásárlásakor a súlyosan mozgáskorlátozottak, illetve más fogyatékossággal élők. Ezenkívül április elsejétől lehetőségük lesz az érintetteknek arra is, hogy amennyiben az önrészen és támogatási összegen felül a gépkocsi vásárlásához hitelt vesznek fel, úgy annak 36 hónapos törlesztési futamidejét egy alkalommal, legfeljebb három évvel meghosszabbíttassák – derül ki a vonatkozó kormányrendelet tervezett módosításából.

A tervezett változtatást üdvözli a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ), ugyanakkor a szervezet elnöke arra is rámutatott, hogy noha a jelenlegi támogatási rendszer valóban segítséget nyújt az enyhén mozgáskorlátozott, illetve egyéb fogyatékossággal élő emberek, így például a hallássérültek vagy gyengén látók számára, nem találkozik a súlyosan mozgáskorlátozottak közlekedési igényeivel. Kovács Ágnes a Magyar Nemzetnek kifejtette: új autó vásárlása esetén a támogatás kizárólag olyan modellekre vehető igénybe, amelyekben a kerekes széket használók jelentős része nem fér el, és az autók méretük miatt eleve nem alkalmasak az akadálymentesítésre. Jelentős szakadék tátong továbbá az akadálymentesítésre igénybe vehető támogatás nagysága (kilencvenezer forint – a szerk.) és a szükséges átalakítások valódi költségei között. – Egy elektromos kerekes székkel közlekedő személy számára például már pusztán az, hogy beemelőszerkezettel lássa el az autóját, kétmillió forintos kiadást jelent – fejtette ki az elnök. Kovács Ágnes szerint folyamatosan egyeztetnek az ügyben az Emberi Erőforrások Minisztériumával, és az eddigi jelek szerint a szaktárca nyitott a problémák orvoslására. A MEOSZ javaslatára várhatóan a jövőben olyan új konstrukciót hoznak létre, amely – a jelenlegi támogatási forma meghagyása mellett – kifejezetten a súlyosan mozgáskorlátozottak számára jelentene hosszú távon megoldást.

A kormány 2012 szeptemberében terjesztette ki a gépkocsi-vásárlási támogatásra jogosultak körét a mozgássérültekről valamennyi fogyatékossággal élőre. Akkor új gépjármű esetén 900 ezer forintra, használt jármű, három- vagy négykerekű segédmotoros kerékpár, illetve gépi meghajtású kerekes szék vásárlásához 600 ezer forintra emelte az igényelhető összeget. A kérelmet a lakóhely szerinti megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztályán lehet benyújtani évente kétszer. A március 31-ig benyújtott igényekről június 15-ig, míg a szeptember 31-ig beadott kérelmekről december 15-ig hoznak döntést. A kérelemben meg kell jelölni, használt vagy új gépjárműre igényeljük-e a pénzt, ahogy azt is, hogy maga jogosult vagy valaki más vezeti-e majd az autót. A támogatás felhasználásával Suzuki Swift 1,2 GL, Suzuki S-Cross, illetve Suzuki Vitara 1.6 GL típusú gépjárműveket lehet vásárolni.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 03. 17.

Forrás az mno.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


8 + hét =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. március 30. csütörtök, Zalán napja van.
Az év 13. hete és 89. napja.
Holnap Árpád napja lesz.

1721. III. Károly rendeletben szabályozza a Magyarországon nyomtatott és az országba behozott könyvek cenzúráját. A cenzori jogokat a nagyszombati jezsuita egyetem kancellárja gyakorolta.


1722. Az erdélyi rendek a nőágon történő öröklést elfogadták. Ezzel Erdély megelőzte Magyarországot a Pragmatica Sanctio elfogadásában.


Radnóti Miklós: Száll a tavasz

Csúszik a jég a folyón, foltosra sötétül a part is,
olvad a hó, a nyulak meg az őzek lába nyomán már
kis pocsolyákban a nap csecsemőnyi sugár lubickol.
Száll a tavasz kibomolt hajjal, heverő hegyek ormán,
tárnák mélyein és vakondok túrta lyukakban,
fák gyökerén fut , a rügy gyöngéd hónalja tövében,
s csiklandós levelek szárán pihen és tovaszáguld.
S szerte a réten, a domb fodrán, fodros tavakon kék
lánggal lobban az ég.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három szorozva három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 316
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com