Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Nekem 90 - Zenék a 90-es évekb*l
59
hallgató

Öntsünk tiszta vizet a pohárba! – folyadékszint ellenőrzése vizuális kontrol nélkül

- 2024. január 30. 7:35 - 104 megtekintés

Az önállóság elérése és az önállóságra nevelés elengedhetetlenül fontos mindenki életében, hiszen a függetlenség alapja. Hangsúlyozandó, hogy ezek az írások nem helyettesítik a szakértő elemi rehabilitációs tanítást, ami 16 éves kortól igénybe vehető – további információkat talál itt: https://vakokintezete.hu/szolgaltatasok/elemi-rehabilitacio/ Az itt olvasottak alkalmazása mindenkinek saját felelőssége! Fontos továbbá, hogy nem léteznek mindenki számára egységesen megfelelő […]

Az önállóság elérése és az önállóságra nevelés elengedhetetlenül fontos mindenki életében, hiszen a függetlenség alapja.

Hangsúlyozandó, hogy ezek az írások nem helyettesítik a szakértő elemi rehabilitációs tanítást, ami 16 éves kortól igénybe vehető – további információkat talál itt: https://vakokintezete.hu/szolgaltatasok/elemi-rehabilitacio/
Az itt olvasottak alkalmazása mindenkinek saját felelőssége! Fontos továbbá, hogy nem léteznek mindenki számára egységesen megfelelő módszerek: van, aki csipesszel vágja a körmét, mások inkább az ollót kedvelik. Van, aki felcímkézi a fűszertartó üvegeket, mások a szaglásuk segítségével választják ki a keresett zacskót. A legtöbb tevékenység kivitelezésére több megoldás kínálkozik; a számunkra legmegfelelőbbet aztán magunk választjuk ki, esetleg elemi rehabilitációs szakember segítségével.
Vágjunk hát bele!

Ha az ember csak keveset, vagy egyáltalán nem lát, érdemes néhány praktikát ismernie ahhoz, hogy magabiztosan, és a környezete rendszeres eláztatása nélkül tudjon folyadékot önteni.
A folyadékszint megállapításának legegyszerűbb, és talán leginkább elterjedt technikája a mutatóujjal történő kontrolálás. Ilyenkor, mialatt aktív kezünk önt, vagy a csap alá tartja a poharat, másik kezünk mutató ujjának első ujjpercét a pohárba helyezve érzékeljük a folyadék szintjét. Talán mondanom sem kell, elengedhetetlen, hogy e praktikát csak kézmosást követően alkalmazzuk, és csak a saját poharunkba dugjuk bele az ujjunkat – máséban ne mossunk kezet! Továbbá forró folyadék öntésekor sem tanácsos így eljárni! Utóbbi helyzetben jó szolgálatot tesz az MVGYOSZ segédeszköz boltjában megvásárolható folyadékszint-jelző.
https://bolt.mvgyosz.hu/termek/folyadekszintjelzo-reizen/

Ez egy elektronikus eszköz, amelyet a bögre vagy más edény szélére akaszthatunk. Érzékelői az edényen belül, az eszköz teste az edényen kívül helyezkedik el. Ha a folyadék elérte az érzékelőket, arról – az eszköz típusától függően – hangjelzés, vagy vibráció tájékoztat.

Folyadékszint-jelző hangjelzése:
https://vm.tiktok.com/ZGerKRqhH/

További, nem vizuális információk is segítségünkre vannak annak megállapításában, hogy mennyi folyadék van a pohárban. Ezek egyike a pohár súlya: ha öntés közben a poharat nem helyezzük le, akkor tömege is árulkodó. Ez főként olyan bögre vagy pohár esetében megbízható módszer, amit rendszeresen használunk, és kezünk szinte „emlékszik” a súlyára.

Folyadék öntés szabad kézzel:
https://vm.tiktok.com/ZGerKRgWE/

Érdemes megfigyelni a pohárba ömlő folyadék hangját is. Ha a folyadék nagyobb sugárral ömlik, hallható, mennyire telt meg a pohár. Óvatosan alkalmazzuk ezt a technikát szénsavas italok öntésekor, mert a pezsgés hangja csalóka lehet, és nem feltétlenül hallani, hogy ha a folyadék habzik. Fontos azt is tudni, hogy különböző olajak és viszkózus folyadékok öntése gyakorlatilag hangtalan.

Megtörténhet, hogy másvalakinek szeretnénk önteni, ám nem rendelkezünk folyadékszint-mérővel. Ilyenkor egyszerűen öntsünk a poharába kisebb mennyiséget – öntsünk annyit, amennyit még az öntés hangja, vagy a pohár súlya alapján biztonságosnak érzünk. Majd helyezzük a poharat is és az italt is az asztalra, és jelezzük, hogy bátran szolgálja ki magát.

(Dr. Gombás Judit – VGYOSZ.)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* 1 = kettő

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. február 23. péntek, Alfréd napja van.
Az év 08. hete és 54. napja.
Holnap Szökőnap napja lesz.

1839. Kossuth Lajos elítéltetése. A kir. tábla Kossuth Lajost a "Törvényhatósági Tudósításoknak" kéziratban levelezés alakjában közlése miatt, 21 havi vizsgálati fogságán túl még 4 évi börtönre ítélte.


1539. János király menyegzője, Zsigmond lengyel király leányával.


Fazekas Mihály:
/ 1766.jan.6. - 1828. febr.23. /
Esti dal
"...Oh dalolj rá csendes este
Nyugtató lehelletet,
Hogy törődött vére, teste
Újra nyerjen életet:
Szállj le rám is sátorozva
Szenderítő nyúgalom,
Közbe közbe szunnyadozva
Csendesedj le kis dalom.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 323

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com