Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Republic - Varázsolj a szívemmel
35
hallgató

Országgyűlés-jogalkotás

- 2013. április 25. 8:10 - 2148 megtekintés

kép

Budapest, 2013. április 23., kedd (MTI) – A fogyatékkal élők támogatását, valamint az Országos Fogyatékosügyi Tanács összetételét is érinti a vonatkozó törvény módosítása, amelynek általános vitáját kedden folytatta le az Országgyűlés. Ellenzéki képviselők a többi közt azt bírálták, hogy kikerül a jogszabályból az akadálymentesítésre megszabott határidő.

Soltész: emelkedik a fogyatékossággal élők támogatása. Júniustól emelkedik mind a fogyatékossággal élők támogatása, mint a vakok személyi járadéka, amelyek összege a jövőben már nem a nyugdíjminimumhoz kötődik – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára kedden, az Országgyűlés előtt. Soltész Miklós a fogyatékkal élők jogairól és esélyegyenlőségéről szóló jogszabály módosítását ismertetve közölte: a vakok személyi járadéka 16 ezer 160 forint lesz, míg a fogyatékossággal élők támogatását 19 500, valamint 24 ezer forintban rögzíti az előterjesztés. Az összegek évente a nyugdíjakkal hasonló arányban emelkednek majd. Beszámolt arról is, hogy bár változik az Országos Fogyatékosügyi Tanács összetétele, alapvető státusza nem módosul, a grémium továbbra is közvetlen tanácsadó testületként működik majd a tárca mellett. A tanács ugyanakkor kibővül többek között a siketvak szervezetek képviselőjével. Az államtitkár közölte azt is, hogy bár az előterjesztés hatályon kívül helyezi az akadálymentesítésre szabott, korábban többször módosított ám be nem tartott határidőt, ez azonban nem veszi el az ezzel kapcsolatos jogérvényesítés lehetőségét. Beszámolt arról is, hogy az akadálymentesítést a jövőben új szemléletben kívánja megvalósítani a kormányzat, és a fogyatékosügyi program kötelező elemévé teszi a hozzáférés biztosításának meghatározását. Változik és az ENSZ egyezményéhez igazodik a fogyatékos személyek definíciója – mondta.

Fidesz: nagy eredmény a támogatások emelése. A fideszes Tapolczai Gergely – jeltolmács segítségével elmondott beszédében – helyeselte, hogy a fogyatékossági támogatás 2009 óta először emelkedhet jövőre, majd a mostani módosítás eredményeként folyamatosan, minden évben a nyugdíjakkal együtt nőhet az összege. Szerinte ez nagy eredmény. Fontosnak tartotta azt is, hogy a javaslat újradefiniálja, ki számít fogyatékos személynek.

MSZP: jelenlegi formájában “vegyes” az előterjesztés. A szocialista Pál Béla azt mondta: jelenlegi formájában “vegyesnek” tartják a törvényjavaslatot, de az általuk nem támogatott részeket módosító javaslatokkal igyekeznek jobbá tenni. Közölte: támogatják a fogyatékos fogalom pontosítását és a juttatások összegének emelését, mivel azok, a válság okán 2009 óta nem emelkedtek. Értékelte azt is, hogy a nyugdíjaknak megfelelő indexálást is bevezetik a juttatások esetében. A képviselő ugyanakkor nem tartotta célszerűnek az akadálymentesítési határidők megszüntetését, mert így szerinte nem lesz lehetőség jogorvoslat kérésére. Ugyancsak nem támogatta az Országos Fogyatékosügyi Program végrehajtásáról szóló kétévenkénti parlamenti beszámolási kötelezettség eltörlését. Bírálta azt is, hogy nincs jogi garancia a fogyatékosügyi tanáccsal való egyeztetésre.

Jobbik: a fogyatékkal élők helyzete nem ad okot bizakodásra. Vágó Sebestyén (Jobbik) szerint nem ad akkora bizakodásra alapot a fogyatékkal élők élethelyzete, mint ahogy azt az államtitkár sugallta. Üdvözölte a fogyatékkal élők fogalmának pontosítását, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ez nem segíti az érintetteket. A képviselő kevesellte a juttatások emelését, és szintén nem tartotta helyesnek, hogy kikerülnek a jogszabályból az akadálymentesítési határidők. Hiányolta az erre szolgáló forrásokat is, valamint azokat a programokat, amelyek érdekeltté tennék a vállalkozásokat a fogyatékkal élők foglalkoztatásában. Kifogásolta, hogy a jogalkotó az Országos Fogyatékosügyi Tanács számos jogosultságát elveszi.

Szél Bernadett: a kormány nem kívánja segíteni a rászorulókat. Szél Bernadett független képviselő, az LMP politikusa azt mondta: a törvényjavaslat arra bizonyíték, hogy a kormány nem gondolja komolyan a rászorulók segítésének feladatát. Közölte: “a civilek szinte egyként támadták be” a javaslatot, amely szerinte jogokat csorbít. Bár korábban munkacsoportokat alakítottak ki, észrevételeik mégsem köszönnek vissza az előterjesztésben. Hiányolta az akadálymentesítés törvényi garanciáit a határidők eltörlése után. Ugyancsak kevesellte a rászorulók támogatásának emelését, és elfogadhatatlannak nevezte a fogyatékosügyi program garanciájának elvételét a beszámolási kötelezettség eltörlése által.

Soltész Miklós: kötelező továbbra is az akadálymentesítési program. Soltész Miklós zárszavában azt kérdezte Szél Bernadetthez fordulva, nem szégyelli-e magát, nem gondolja-e, hogy ez olyan téma, amiben össze kellene fogni az egész országnak. Hová kötődik, Magyarországhoz? Ha igen, legyen szíves elismerni az igazi civil szervezetek törekvéseit – mondta az államtitkár, aki szerint Szél Bernadett azokat támogatja, akik az ország “bemártásán” dolgoznak külföldön. Amit csinálnak, mindenkinek árt, mindegy ki lesz kormányon öt vagy tíz év múlva – közölte, hozzátéve: az már tényleg nevetséges, hogy úgy beszél, hogy a jelnyelvi tolmácsok meg sem tudnak szinte mozdulni közben. Jelezte: az akadálymentesítési programot nagyon nehéz megvalósítani, és sok rossz megoldás született a múltban. Az időpont kitolását pénzügyi okokkal indokolta, és azzal, hogy nem születtek mindenhol ésszerű megoldások. Ez nem azt jelenti, hogy nem lenne kötelező megcsinálni – rögzítette. Az általános vitát az elnöklő Latorcai János elnapolta.

Forrás: MTI

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


5 * kettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com