Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Magna Cum Laude - Azért Vannak A Jóbarátok
59
hallgató

Összefoglaló az MVGYOSZ. júniusi elnökségi üléséről

- 2024. július 6. 7:36 - 85 megtekintés

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöksége 2024. június 27-én 9:00 órai kezdettel online elnökségi ülést tartott.

Az időszaki beszámolók elfogadásán túl döntés született az idei Braille-emlékérmek adományozásáról is.

Az elnökség tagjait dr. Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke köszöntötte, majd a határozatképesség megállapítását és a napirend elfogadását követően az ülés a meghívóban feltüntetett témák megtárgyalásával folytatódott. Az elnökségi tagokon kívül az ülésen Dr. Várkonyi Julianna, a felügyelőbizottság elnöke vett részt.

Dr. Nagy Sándor elnök a beszámolójában a 2024. április 13. és a 2024. június 27. között végzett szakmai munkát tekintette át. Kiemelte, hogy az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala megküldte az Alapvető Jogok Biztosa jelentését az online pénztárgépek látássérült személyek számára való egyenlő esélyű hozzáférhetőségével összefüggésben. Az alapvető jogok biztosának vizsgálata feltárta, hogy a pénztárgép-rendelet azon irányú módosítására, hogy a látássérült emberek számára is egyenlő eséllyel használható online pénztárgépeket hozzanak forgalomba, nem került sor. Az ÁFA-törvény vonatkozó mentesítési lehetősége továbbra is adott, így a látássérült vállalkozók abban az esetben mentesülnek a gépi nyugtaadás kötelezettsége alól, ha számlát adnak a nyújtott szolgáltatás után.

Az elnök a beszámolóban kitért arra is, hogy az MVGYOSZ kommunikációs szinten együttműködött a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal a Befogadás Hangja Fesztivál sikeres megrendezésében, valamint megtartotta a szövetség a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) küldöttgyűlését. Mint mondta, a beszámoló időszakában lezárult a Szerencsejáték Zrt. szervezésében a „Látássérült személyek foglalkoztatási feltételeinek előkészítése” című kutatás fókuszcsoportos felmérése. Továbbra is folyamatban van a fehérbotok társadalombiztosítási támogatásba vétele, jelenleg a klinikai dokumentációk beszerzése zajlik. A szövetség az Országos Fogyatékosságügyi Tanács tagjaként véleményezte a Fogyatékosságügyi Koordinációs Bizottság létrehozásáról szóló kormányhatározat, valamint az Országos Fogyatékosságügyi Program végrehajtásának 2024-2025. évekre vonatkozó Intézkedési Tervéről szóló kormányhatározatok tervezeteit.

Dr. Verdes Zsuzsanna gazdasági vezető beszámolt arról, hogy a tárgyidőszakban is megtörtént a járulékbevallás, az áfabevallás, beküldésre került az összesítő nyilatkozat az Európai Közösség területén történő termékbeszerzésekről a NAV számára. A Központi Statisztikai Hivatal részére elkészítette a negyedéves munkaügyi jelentést, a negyedéves beruházásstatisztikai jelentést, a 1117 számú munkaerőköltség felvételt, valamint a 1156 számú statisztikai jelentést a civil és egyéb nonprofit szervezetek tevékenységéről, illetve a 1799 számú környezetvédelmi jelentést. Az első negyedévről beküldésre került a környezetvédelmi termékdíj, valamint az EPR díj bevallása is.

Dr. Velegi Dorottya, az MVGYOSZ megbízott szakmai vezetője beszámolójában bemutatta a hazai és nemzetközi érdekképviseleti munka legfőbb történéseit, az akadálymentesítési tanácsadás, az adományszervezés és a vakvezetőkutya-kiképzés eredményeit. Anyagában sok egyéb mellett kitért a Canon World Unseen kiállítás sikeres megvalósulását megelőző együttműködés legfontosabb egyeztetéseire, a látássérült emberek akadálymentes szavazási lehetőségeinek 2024-es gyakorlati megvalósulásáról összegző kutatás elkészítésére, valamint az ifjúsági munka aktualitására. A beszámoló időszakában a szakmai vezető többek között a Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete éves konferenciáján a látássérült emberek pénzügyi tudatosságáról, míg a Portfolio és a Wolters Kluwer Digital compliance and design by legal tech című konferenciáján a 2025-től hatályba lépő új akadálymentesítési szabályoknak való megfelelést előíró jogszabályokkal kapcsolatban tartott előadást.

Dr. Nagyné Berke Mónika szolgáltatásvezető beszámolójában bemutatta a legfontosabb szolgáltatások aktuális történéseit. Kitért a Vakok Kertje április 16-i megnyitását előkészítő munkafolyamatokra, valamint tájékoztatta az elnökséget, hogy a DM adományoknak köszönhetően két új pingpongasztal került beszerzésre, az egyik asztal a kertbe lesz kihelyezve, a másik pedig a balatonboglári üdülőbe kerül. A tárgyidőszakban megvalósult események közül beszámolt a Nemzeti Régészeti Intézettel közösen megvalósított múzeumi programokról, nevelési intézményekben és partnerszervezeteknél tartott szemléletformáló programokról, majd elmondta, hogy megkezdte munkatársaival a július 13-i közösségi esemény előkészítését, az október 15-i fehérbot napi ünnepség és a decemberi adventi vásár szervezését.
Tájékoztatta az elnökséget arról is, hogy több körben egyeztetett egy 3D nyomtatást végző céggel, mely cég a jövőben a segédeszközbolt részére több terméket 3D nyomtatással állít elő. Ennek előnye, hogy a termékeket nem kell külföldről beszerezni, sokkal gyorsabb a gyártása, és jó pár eszköz esetében a külföldről történő beszerzési árnál kedvezőbb összegért lehet előállítani a terméket.

Az elnökség tagjai az ülésen döntöttek az idei Braille-emlékérmek adományozásáról is. Az elismerést a kitüntetettek az október 15-i fehérbot napi eseményen vehetik majd át az MVGYOSZ székházában.

(Hegedűs Katalin – MVGYOSZ. kommunikációs munkatárs)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


kilenc - 1 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. július 18. csütörtök, Frigyes napja van.
Az év 29. hete és 200. napja.
Holnap Emília napja lesz.

1671. A bujdosókat a szultán nem pártfogolja.


1703. Rákóczi Naményből fegyverbe szólította az ország lakosait.


Karinthy Frigyes: Előszó

" Nem mondhatom el senkinek,
Elmondom hát mindenkinek.

Próbáltam súgni, szájon és fülön,
Mindnyájatoknak, egyenként, külön.

A titkot, ami úgyis egyremegy
S amit nem tudhat más, csak egy meg egy.

A titkot, amiért egykor titokban
Világrajöttem vérben és mocsokban,
A szót, a titkot, a piciny csodát,

Hogy megkeressem azt a másikat
S fülébe súgjam: add tovább..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt mínusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com