Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Szandi - Nyugidoki
34
hallgató

Osztályvezető lesz Dr. Szőke László?

- 2010. július 14. 21:54 - 3537 megtekintés

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Fogyatékosságügyi Főosztályának élére neveznék ki Dr. Szőke Lászlót, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) elnökét – ez a hír kering hetek óta a területtel kapcsolatban álló körökben.

A több, egymástól független de meg nem erősített értesülés után a minisztérium sajtóosztálya rendkívül szűkszavú választ adott kérdésemre: “a Fogyatékosságügyi Főosztályt Kemény Péter, főosztályvezető- helyettes irányítja.” – olvasható a július 7-i e-mailben. Vagyis elképzelhető, hogy másnaptól Dr. Szőke állna a főosztály élén, de az is, hogy máshová nevezik ki az MVGYOSZ-elnököt. Maga Dr. Szőke László egyébként nem erősítette meg, igaz, nem is cáfolta a hírt, mivel egyáltalán semmit nem válaszolt a szintén elektronikus levélben feltett kérdésre. Ha valóban Dr. Szőkét neveznék ki a főosztály élére, az több kérdést vetne fel. Pl. az MVGYOSZ-elnök így tevékeny részt vehetne a saját maga által vezetett egyesület állami finanszírozásával kapcsolatos döntés meghozatalában, ill. a vakok szövetsége szakmai beszámolójának ellenőrzésében. A hazai látássérülteket képviselve saját magával kellene tárgyalni, olykor saját magával szemben kellene képviselnie a látássérült embereket. Vélhetően ezekre a felvetésekre reagálva a minisztérium sajtóosztálya közölte, “tárcánk a főosztályvezetők – és természetesen minden munkatárs – kinevezésekor következetesen a hatályos jogszabályoknak megfelelően jár el”. Érdekes ízt adna egy ilyen kinevezésnek az is, hogy Dr. Szőke László az idei országgyűlési választásokon a Magyar Demokrata Fórum és a Szabad Demokraták Szövetsége közös listáján indult, kampányfilmje, melyben Bokros Lajos programját méltatja az interneten is elérhető volt. A Fidesz Magyar Polgári Szövetség pedig finoman szólva nem szimpatizál a volt szocialista pénzügyminiszter programjával, s az utóbbi hetekben lezajlott vezetőváltások sem arra mutatnak, hogy a kormánypárt az övétől különböző politikai nézeteket valló személyek vezető tisztségviselővé való kinevezésében gondolkodik. Újabb megválaszolandó kérdés lenne egy esetleges kinevezés esetén, miként határozta el magát az MVGYOSZ elnök a Budapestre költözésre. Tudniillik Dr. Szőke több társával együtt korábban hevesen ellenezte az MVGYOSZ egyik tagegyesülete által képviselt indítványt, miszerint a vakok szövetsége elnökének ténylegesen, heti legalább 36 órában a Hermina úti székházban kellene tartózkodnia. Dr. Szőke szerint ez kizárná, hogy vidéki látássérült pályázhasson az elnöki posztra, hiszen nem várható el senkitől, hogy odahagyja egy vidéki városban esetleg jól felépített egzisztenciáját. Mint ismert, Dr. Szőke heti egy-két napot tartózkodik a Hermina úti székházban. Ha osztályvezető lenne, mégsem valószínű, hogy távmunkában láthatná el feladatát.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


* 8 = tizenhat

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat plusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com