Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Vendéghang - a HELMA beszélgetős műsora. Szerzők és könyveik.
31
hallgató

Ötmillió forintos adománnyal segíti a National Instruments a járvány elleni küzdelmet Debrecenben

- 2020. május 7. 18:13 - 362 megtekintés

Fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást a National Instruments Hungary Kft. a koronavírus járvány idején is. Csütörtökön ötmillió forint értékben adományoztak 2000 darab, magas védelmi szintű maszkot a Kenézy Gyula Egyetemi Kórháznak. Az eszközöket elsősorban a frontvonalban dolgozók vagyis az intenzív, a sürgősségi és a fertőző osztály munkatársai használják majd.

Az NI Hungary Kft. hetekkel ezelőtt kereste meg a Kenézy Kórházat, hogy felajánlják segítségüket, és ezután vásároltak ötmillió forint értékben maszkokat. A vállalat ügyvezető igazgatója azt mondta, a koronavírus járvány kitörése óta három dologra figyelnek különösen: a dolgozóik védelme, és a működés biztonságos fenntartása mellett kiemelt szerepet szánnak a segítségnyújtásnak is. Leginkább ott, ahol élnek, vagyis Debrecenben.

– Az NI-nak alapvetően az elmúlt években a társadalmi felelősségvállalása nagyon fontos fókuszterület volt, erőssége volt, ezt mindenképpen próbáljuk erősíteni. Ebben az időszakban ezt különösen fontosnak tartjuk, és ennek érdekében folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, ahol úgy tudunk segíteni, amivel megfelelő hatást tudunk elérni  nyilatkozta Hosszu Róbert NI Hungary Kft ügyvezetője .

A Kenézy Kórház az Egészségért Alapítvány kuratóriumi elnöke példaértékűnek nevezte az NI támogatását. Hozzátette, ezek az úgynevezett FFP2-es maszkok magasabb védelmi fokozattal rendelkeznek, így az intenzív, a sürgősségi és a fertőző osztályon fogják dolgozóik használni.

– Nagyon fontos számunkra a kollégák képzése, továbbképzése és nem utolsósorban dolgozóink rekreációs tevékenységének biztosítása. Az elmúlt másfél vagy két hónap jelentősen felülírta a mindennapjainkat. Mint kórházi dolgozó, pontosan és naprakészen szembesülök a járvány okozta teendőkkel  mondta Seres Judit Erzsébet Kenézy Kórház az Egészségért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Jakab Judit, az intenzív osztály főnővére azt emelte ki, hogy a frontvonalban használják majd a szakdolgozók, orvosok a most kapott maszkokat. A megfelelő mennyiségű és minőségű védőeszköz elengedhetetlen a járvány továbbterjedésének megakadályozására és a dolgozóik védelmének biztosítására.

– Ezeket a maszkokat elsősorban aeroszol képződéssel járó tevékenységek kapcsán fogják használni a munkatársaink, tehát olyan beavatkozásoknál, amelyek veszélyesek, illetve fertőzés szempontjából, a fertőzés továbbvitelének szempontjából veszélyesek – magyarázta Jakab Judit, az intenzív osztály főnővére.

Az NI a társadalmi felelősségvállalás jegyében hamarosan újabb segélyakciót is tervez Debrecenben.

A teljes sajtótájékoztató az alábbi videóban tekinthető meg:

https://www.dehir.hu/videogaleria/fontosnak-tartja-a-tarsadalmi-felelossegvallalast-az-ni-hungary

(Forrás: Dehir.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


4 + három =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com