Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


33
hallgató

Pályázati kiírás életvitelt segítő eszközökre

- 2015. június 14. 14:19 - 1851 megtekintés

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) döntése, illetve az elnökség 15/2015. számú határozata értelmében pályázatot ír ki az egyesület rendes tagjai részére életvitelt megkönnyítő segédeszközök beszerzésének támogatására. A pályázat keretösszege 700000,- Ft, amely az MVGYOSZ-nek a VGYKE részére leosztott SZJA 1%-os támogatási keretéből kerül finanszírozásra.

Az egyesület ezen pályázattal elsősorban azon rászoruló tagjait kívánja támogatni, akik általában helyzetük miatt más pályázati lehetőségektől elesnek, így az elbírálás során előnyben részesítik az alábbi jellemzőkkel rendelkező pályázókat:

 • Egyszemélyes háztartásban élők
 • szintén látássérült házas- vagy élettárssal, illetve más látássérült családtaggal élők
 • halmozott fogyatékossággal élők
 • időskorúak
 • Gyermekét egyedül nevelő látássérült személyek
 • Aktív kereső nélküli háztartásban élők

Pályázatot nyújthatnak be a VGYKE azon rendes tagjai, akik a 2015-ös évre befizetett érvényes tagsági jogviszonnyal rendelkeznek, illetve akik a 2015-ös tagdíjat legkésőbb a pályázat benyújtásakor személyesen befizetik. Pályázni kizárólag a VGYKE által kiadott pályázati űrlap teljeskörű és a valóságnak mindenben megfelelő kitöltésével, illetve a kitöltött űrlap határidőben történő benyújtásával lehet. Egy pályázó csak egy segédeszköz beszerzésére nyújthat be pályázatot. A támogatási összeg: maximum 30000,- Ft lehet. A támogatás mértékéről kizárólag a VGYKE elnöksége dönt a pályázati adatlapon feltüntetett információk alapján. Pályázni az alábbi csoportokba tartozó segédeszközökre lehet:

 • nagyítók, speciális szemüvegek
 • tévére és számítógépre csatlakoztatható elektronikus nagyító eszközök
 • informatikai eszközök (szkenner, notebook, monitor, stb.)
 • beszélő alkalmazások telepítésére alkalmas mobiltelefonok
 • beszélő konyhai és egészségügyi, illetve egyéb eszközök (vérnyomás- és vércukorszintmérő, lázmérő, konyhai- és személymérleg, színfelismerő)
 • beszélő- és Braille órák
 • hangrögzítő eszközök (diktafon, minidisk)
 • fehérbotok

A pályázati felhívás és adatlap megtalálható a VGYKE honlapján, vagy beszerezhető személyesen vagy kérhető e-mailben a VGYKE központi ügyfélszolgálatán és kistérségi irodáiban az alábbi elérhetőségeken: VGYKE központi ügyfélszolgálat: 1146 Budapest, Hermina út 57. Telefon: (1) 384-5541 (1-es menüpont) E-mail: ugyfel@vgyke.com Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete: Cím: 2040 Budaörs, Szivárvány utca 5. Telefon: (23) 428-727 (70) 773-4054 E-mail: budaors@vgyke.com Cegléd és Térsége Látássérültjeinek Egyesülete: Cím: 2700 Cegléd, Alkotmány utca 11. Telefon: (70) 773-4044 E-mail: cegled@vgyke.com Dabas és Térsége Látássérültjeinek Egyesülete: Cím: 2370 Dabas, Szent István tér 1/B. Telefon: (70) 773-4072 E-mail: dabas@vgyke.com Gödöllő és Térsége Látássérültjeinek Egyesülete: Cím: 2100 Gödöllő, Szabadság u. 23. Telefon: (70) 387-5265 E-mail: godollo@vgyke.com Látássérültek Pilisvölgye Egyesülete: Telefon: (70) 387-5263 E-mail: pilisvorosvar@vgyke.com Dunakanyari Látássérültek Egyesülete: Cím: 2600 Vác, Földvári tér 14. Telefon: (70) 773-4078 E-mail: vac@vgyke.com A pályázatok benyújtási határideje 2015. július 3. péntek. A pályázatok benyújthatók postai úton a VGYKE postacímére: 1380 Budapest, Pf. 1075 illetve személyesen a VGYKE központi ügyfélszolgálatán és kistérségi irodáiban. Az egyesület ügyfélszolgálati irodáiban munkatársaink előzetes egyeztetés esetén állnak rendelkezésükre a pályázati adatlapok kitöltésében. Postai benyújtás esetén határidőben benyújtottnak minősül az a pályázat, melyen a postai bélyegző dátuma 2015. július 3. A személyesen benyújtott pályázatok esetén az egyesület munkatársai átvételi elismervényt állítanak ki. A személyesen történő benyújtás pontos határideje 2015. július 3. péntek, 13 óra. A pályázatokat a VGYKE elnöksége bírálja el legkésőbb 2015. július 31. napjáig. A pályáztatónak jogában áll az igényeltnél alacsonyabb összegű támogatást megítélni. A pályázat eredményéről az elbírálást követő 8 munkanapon belül minden pályázó postai úton értesítést kap. A nyertes pályázók listája ezt követően elérhető lesz a VGYKE honlapján is. Az elnyert támogatások felhasználására 2015. október 31-ig van lehetőség; a támogatást csupán abban az esetben tudja a szervezet kifizetni, ha a beszerzett segédeszközről szóló számla dátuma 2015. július 3. és október 31. közé esik, illetve amennyiben a számla a támogatandó személy nevére szól. A pályázat benyújtása nem jelenti automatikusan a támogatás odaítélését! Nem bírálható el az a pályázat, amely:

 • nem a VGYKE rendes tagja által került benyújtásra
 • hiányosan vagy nem megfelelően van kitöltve, ideértve az olvashatatlan kitöltést is, illetve ha az eszköz típusa és bruttó beszerzési ára nincs feltűntetve
 • valótlan adatokat tartalmaz
 • a megpályázott eszköz a kiírásnak nem felel meg
 • a pályázó a VGYKE tisztségviselője

A megpályázott eszköz megvásárlását a pályázó nevére szóló számlával kell igazolni, melynek eredeti példányát a VGYKE központi ügyfélszolgálatán be kell mutatni. A támogatás a számla bemutatásakor, utófinanszírozásként, készpénzben kerül kifizetésre. A pályáztató a támogatás felhasználásának ellenőrzésére bármilyen, a hatályos jogszabályoknak megfelelő módon jogosult.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ hét = 14

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három szorozva öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com