Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Republic - Csillagszóró
35
hallgató

Parádésan szerepelnek a mieink a Paraúszó Európa-bajnokságon

- 2021. május 21. 9:06 - 289 megtekintés

A magyar paraúszó-válogatott tagjai május 16 és 22 között Európa legjobbjaival küzdenek meg Funchalban, Portugáliában.

Összesen 10 paraúszó képviseli hazánkat a sportág legnagyobb, tokiói paralimpia előtti eseményén. A magyar csapat tagjai fantasztikusan teljesítenek, hiszen négy versenynap alatt öt aranyérem mellett egy ezüstöt és egy bronzot szereztek – írja cikkében a hparalimpia.hu.

A Rióban negyedik helyezett Adámi Zsanett továbbra is kitartóan készül a Paralimpiai Játékokra. Az Eb-n két számban indult S2 kategóriában. 50m háton 5., míg 100m háton 2. lett. Zsani több versenyszámban már nem indul.

Világ-. és Európa-bajnok Illés Fanni nagy lendülettel kezdett és mindjárt az első versenynapon, favorithoz méltó módon, magabiztosan nyert 100m mell SB4 kategóriában és védte meg a címét, megszerezve ezzel a magyar paraúszó-válogatott első aranyérmét az eseményen. 100 és 400m gyorson is 4. lett S6 kategóriában, míg 200m vegyes SM6 kategóriában, javítva előfutamban úszott idején, a 7. helyen ért be. Fanni versenyprogramja a keddi döntővel véget ért.

A fiatal pécsi tehetség, Iván Bence SM6 kategóriában hatalmas hajrával bronzérmesként zárt a 200m vegyes döntőjében. Bencére még a 100m mell SB6, valamint 50m pillangó S6 futamai várnak.

Konkoly Zsófia szédítő utolsó 50 méterrel lett Európa-bajnok 200m vegyes SM9 kategóriában. Alig 24 órával később, újra Zsófinak szólt a magyar himnusz, miután 100m pillangó S9 kategóriában sem talált legyőzőre. A paralimpiai bronzérmes terhelhetőségét jól tükrözi, hogy az 50 és 400m gyors, valamint 100m hát küzdelmei S9 kategóriában még előtte vannak.

A funchali Eb egyik kiemelkedő teljesítményét Pap Bianka nyújtja, aki eddig minden döntőjében első vagy második helyen végzett. A paralimpiai ezüst-, és bronzérmes paraúszó szerezte a válogatott első érmét, amikor csak egy hajszállal lemaradva csapott be másodikként 100m mell SB9 kategóriában. Egy nappal később 200m vegyes SM10 kategóriában már nem talált legyőzőre és a világ idei legjobb idejével nyerte a futamot. A Vasas SC paraúszója a 3. versenynapon is remekelt és parádés hajrával szerezte meg második aranyát, ezúttal 400m gyors S10 kategóriában. Biankára várnak még S10 kategóriában a 100m gyors, valamint 100m hát kihívásai.

Még mindig csak 15 éves Payer Kata, aki a szövetségi kapitány, Sós Csaba által megfogalmazott elvárásokat maximálisan teljesíti. 200m vegyes SM9 kategóriában döntőbe jutott, míg 100m gyors S9 kategóriában éppen elmaradt a legjobb 8. idejétől. Számára elsősorban a tapasztalatszerzés és a tanulás a cél a portugáliai megmérettetésen. S9 kategóriában 400m gyorson és 100m háton szoríthatunk még a fiatal paraúszónak.

Szabady Ádám korát és tapasztalatát meghazudtolva, nagyon éretten versenyez, amit az elért döntői hűen tükröznek. 100m hát S6 kategóriában 7. helyen ért célba, 200m vegyes SM6 kategóriában pedig 8.-ként ütött be. Ádámra még az 100m mell SB5 futamai várnak.

Világbajnoki bronzérmesként érkezett a Madeira-szigetekre Száraz Evelin, aki újfajta kihívásokkal nézett szembe, miután más kategóriába helyezték fő versenyszámában, 100m mellen. A Vasas SC üdvöskéje ezek után sem adta fel és 200m vegyes SM6 kategóriában 6., majd 100m gyors S6 kategóriában 7. helyen végzett. A 100m mell SB6 döntőjét a péntek délutáni programban rendezik.

Tar Réka az első nagy, nemzetközi versenyén remekül helyt áll. Bár 200m vegyes SM9 kategóriában diszkvalifikálták, de 100m mell SB9-ben a 7. legjobb időt érte el. 100m hát S9 kategóriában küzdhet még.

Tóth Tamás számára a mostani paraúszó Eb a tokiói felkészülés egyik korai állomása. Rió paralimpiai bajnoka 200m vegyes SM9 kategóriában 9., 100m pillangón S9-ben 15., 100m mell SB9-ben pedig 10. helyen zárt. S9 kategóriákban, 50m gyorson és 100m háton tovább folytathatja felkészülését a 29 éves paraúszó.

A funchali Paraúszó Európa-bajnokság összes eredménye itt található.

Ahogy eddig is, minden futam, döntő élőben nézhető a Magyar Paralimpiai Csapat Facebook oldalán.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


* 9 = húsz(on) hét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy plusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com