Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ákos - Indiántánc
62
hallgató

Parádésan szerepelnek a mieink a Paraúszó Európa-bajnokságon

- 2021. május 21. 9:06 - 585 megtekintés

A magyar paraúszó-válogatott tagjai május 16 és 22 között Európa legjobbjaival küzdenek meg Funchalban, Portugáliában.

Összesen 10 paraúszó képviseli hazánkat a sportág legnagyobb, tokiói paralimpia előtti eseményén. A magyar csapat tagjai fantasztikusan teljesítenek, hiszen négy versenynap alatt öt aranyérem mellett egy ezüstöt és egy bronzot szereztek – írja cikkében a hparalimpia.hu.

A Rióban negyedik helyezett Adámi Zsanett továbbra is kitartóan készül a Paralimpiai Játékokra. Az Eb-n két számban indult S2 kategóriában. 50m háton 5., míg 100m háton 2. lett. Zsani több versenyszámban már nem indul.

Világ-. és Európa-bajnok Illés Fanni nagy lendülettel kezdett és mindjárt az első versenynapon, favorithoz méltó módon, magabiztosan nyert 100m mell SB4 kategóriában és védte meg a címét, megszerezve ezzel a magyar paraúszó-válogatott első aranyérmét az eseményen. 100 és 400m gyorson is 4. lett S6 kategóriában, míg 200m vegyes SM6 kategóriában, javítva előfutamban úszott idején, a 7. helyen ért be. Fanni versenyprogramja a keddi döntővel véget ért.

A fiatal pécsi tehetség, Iván Bence SM6 kategóriában hatalmas hajrával bronzérmesként zárt a 200m vegyes döntőjében. Bencére még a 100m mell SB6, valamint 50m pillangó S6 futamai várnak.

Konkoly Zsófia szédítő utolsó 50 méterrel lett Európa-bajnok 200m vegyes SM9 kategóriában. Alig 24 órával később, újra Zsófinak szólt a magyar himnusz, miután 100m pillangó S9 kategóriában sem talált legyőzőre. A paralimpiai bronzérmes terhelhetőségét jól tükrözi, hogy az 50 és 400m gyors, valamint 100m hát küzdelmei S9 kategóriában még előtte vannak.

A funchali Eb egyik kiemelkedő teljesítményét Pap Bianka nyújtja, aki eddig minden döntőjében első vagy második helyen végzett. A paralimpiai ezüst-, és bronzérmes paraúszó szerezte a válogatott első érmét, amikor csak egy hajszállal lemaradva csapott be másodikként 100m mell SB9 kategóriában. Egy nappal később 200m vegyes SM10 kategóriában már nem talált legyőzőre és a világ idei legjobb idejével nyerte a futamot. A Vasas SC paraúszója a 3. versenynapon is remekelt és parádés hajrával szerezte meg második aranyát, ezúttal 400m gyors S10 kategóriában. Biankára várnak még S10 kategóriában a 100m gyors, valamint 100m hát kihívásai.

Még mindig csak 15 éves Payer Kata, aki a szövetségi kapitány, Sós Csaba által megfogalmazott elvárásokat maximálisan teljesíti. 200m vegyes SM9 kategóriában döntőbe jutott, míg 100m gyors S9 kategóriában éppen elmaradt a legjobb 8. idejétől. Számára elsősorban a tapasztalatszerzés és a tanulás a cél a portugáliai megmérettetésen. S9 kategóriában 400m gyorson és 100m háton szoríthatunk még a fiatal paraúszónak.

Szabady Ádám korát és tapasztalatát meghazudtolva, nagyon éretten versenyez, amit az elért döntői hűen tükröznek. 100m hát S6 kategóriában 7. helyen ért célba, 200m vegyes SM6 kategóriában pedig 8.-ként ütött be. Ádámra még az 100m mell SB5 futamai várnak.

Világbajnoki bronzérmesként érkezett a Madeira-szigetekre Száraz Evelin, aki újfajta kihívásokkal nézett szembe, miután más kategóriába helyezték fő versenyszámában, 100m mellen. A Vasas SC üdvöskéje ezek után sem adta fel és 200m vegyes SM6 kategóriában 6., majd 100m gyors S6 kategóriában 7. helyen végzett. A 100m mell SB6 döntőjét a péntek délutáni programban rendezik.

Tar Réka az első nagy, nemzetközi versenyén remekül helyt áll. Bár 200m vegyes SM9 kategóriában diszkvalifikálták, de 100m mell SB9-ben a 7. legjobb időt érte el. 100m hát S9 kategóriában küzdhet még.

Tóth Tamás számára a mostani paraúszó Eb a tokiói felkészülés egyik korai állomása. Rió paralimpiai bajnoka 200m vegyes SM9 kategóriában 9., 100m pillangón S9-ben 15., 100m mell SB9-ben pedig 10. helyen zárt. S9 kategóriákban, 50m gyorson és 100m háton tovább folytathatja felkészülését a 29 éves paraúszó.

A funchali Paraúszó Európa-bajnokság összes eredménye itt található.

Ahogy eddig is, minden futam, döntő élőben nézhető a Magyar Paralimpiai Csapat Facebook oldalán.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


kilenc - 4 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: - Turcsányi Sipos Éva műsora
  Beszélgetés betegségekről és azok alternatív úton történő egyszerű meggyógyításáról, megelőzéséről ismert emberekkel.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. október 2. hétfő, Petra napja van.
Az év 40. hete és 275. napja.
Holnap Helga napja lesz.

1844. A nem-nemesek minden közhivatalokra alkalmazása. A követek háza e napon a nem-nemeseket csak a közigazgatási hivatalok viselésére kívánta joggal felruházni; de a főnemesek e kérdésben több szabadelvűséget tanúsítottak.


1950. Közzéteszik a földművelésügyi miniszter 16121-16129/1950. sz. rendeleteit 9 mezőgazdasági kutatóintézet létesítéséről. (Ezek: Budapesten: Agrokémiai Kutató Intézet, Kertészeti Kutató Intézet, Szőlészeti Kutató Intézet; Növénytermelési Kutató Intézet: Martonvásár; Öntözési és Talajjavítási Intézet: Szarvas; Mezőgazdasági Kísérleti Intézetek Debrecenben, Keszthelyen, Mosonmagyaróvárott és Szegeden.)


Petrőczi Éva: Ősz

A gyümölcs-óra
októbert mutat:
birs-perc,
alma-perc,
körte. perc
az őszt kondító
fák alatt.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy plusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 320

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com