Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Delhusa Gjon - Fehér galamb
68
hallgató

Paralimpia – 30 kvóta a magyar csapat mérlege

- 2021. május 24. 9:04 - 719 megtekintés

A Magyar Paralimpiai Csapatnak összesen 30 kvótája van a tokiói Paralimpiai Játékokra: négy asztaliteniszben, négy atlétikában, hat kajak-kenuban, hét kerekesszékes vívásban, egy kerékpárban, egy sportlövészetben és hét úszásban.

A  Magyar Paralimpiai Csapat újabb kvótát kapott atlétikában a tokiói Paralimpiai Játékokra. A sportág eddig három hellyel rendelkezett a nyár végi eseményre, amit sportolóink a 2019. évi Paraatlétikai Világbajnokságon elért eredményeik alapján szereztek. Akkor Ekler Luca világbajnoki győzelme, valamint a Biacsi ikrek, Ilona és Bernadett kiváló középtávfutó eredménye jelentette a paralimpiai részvétel lehetőségét. A mostani kvótákat az IPC a nevezési szintek teljesítése alapján osztotta ki, amelynek alapján a magyar delegációban már egy férfi atléta részvétele is biztos a XVI. Paralimpiai Játékokon.

A kvóta nagy valószínűséggel a Váci Reménység súlylökőjének, Szöllősi Istvánnak nyújt részvételi lehetőséget a paralimpián.


A május 12. és 16. között, Szegeden rendezett Európai Pótkvalifikációs Versenyen megduplázta kvótáinak számát a parakajak szakág, így a kilenc versenyszámból hatban lesz magyar induló a tokiói Paralimpiai Játékokon.

Túlszárnyalva az öt évvel ezelőtti paralimpiai kvalifikációs teljesítményt, a magyar parakajak-válogatottból összesen hatan váltották meg jegyüket a Japán fővárosba a szegedi pótkvalifikációs versenyen elért eredményeknek köszönhetően.

A korábban már meglévő három hely mellé Pulai Erika KL1-ben, Kiss Erik KL3-ban és Rozbora András KL2-ben csatlakozott.

A paralimpiai 4. helyezett Varga Katalin indulása már biztos, míg a férfiaknál hazai válogató dönt majd a világ-, és Európa-bajnok Kiss Péter Pál, Rió ezüstérmese, Suba Róbert, valamint világ-, és Európa-bajnoki bronzérmes Juhász Tamás triója között a további két kvótáról.

MTI/Koszticsák Szilárd

A Nemzetközi Kerekesszékes és Amputáltak Sportszövetsége (IWAS) tájékoztatása alapján újabb kerekesszékes vívónk készülhet az idei, tokiói Paralimpiai Játékokra.

A paralimpiai ezüstérmes, világ-, és Európa-bajnok Hajmási Éva, a sportág egyik legkiemelkedőbb alakja, hatszoros paralimpiai érmes, világ-, és Európa-bajnok, Krajnyák Zsuzsanna, a világbajnok, Európa-bajnoki érmes Dr. Mező Boglárka, a kijutók legfiatalabb tajga, paralimpiai bronzérmes, világ-, és Európa-bajnoki érmes Veres Amarilla, a férfi mezőny egyik legjobbja, háromszoros paralimpiai érmes, világ-, és Európa-bajnok Osváth Richárd, valamint a világkupa érmes Tarjányi István már biztos utazók, de a hetedik kvóta reményében a Magyar Paralimpiai Bizottság benyújtja szabadkártya igényét az IWAS felé.

A világ- és Európa-bajnok, többszörös paralimpiai ezüst- és bronzérmes Dani Gyöngyi is biztos résztvevője az augusztus 24.-dikén kezdődő Paralimpiái Játékoknak. A sportág egyik legkiemelkedőbb alakja már megerősítette, hogy ez lesz az utolsó paralimpiája, amin versenyzőként kíván elindulni. Egyértelmű célja a minél jobb eredmény elérése a női tőr, valamint párbajtőr csapattal.

A lehetőségük adott, hiszen az IWAS megerősítette részvételüket mindkét fegyvernemben, így a 2019-es világbajnok női tőr minden tagja ott lehet a Japán fővárosban.

A kerekesszékes vívóink tehát teljes létszámban készülnek tovább: Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Madarászné dr. Mező Boglárka, Veres Amarilla, Osváth Richárd és Tarjányi István érmes esélyekkel utazik Tokióba.

MTI/Kovács Tamás
MTI/Kovács Tamás
A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


+ három = 10

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. június 13. csütörtök, Antal, Anett napja van.
Ma van a(z) Szent Antal ünnepe.
Az év 24. hete és 165. napja.
Holnap Vazul napja lesz.

1867. A Magyar Történelmi Társulat megalakulása. E napon tartott közgyűlésen felolvasták az alapszabályt. Elnökké gróf Mikó Imrét, 2-od elnökké Horváth Mihályt, 3-ad elnökké Ipolyi Arnoldot választották.


1969. Százhalombattán (Fejér m.) felavatták a hőerőművet és az olajfinomítót.


Weöres Sándor: Eresz alól

Eresz alól fecskefia ide néz, oda néz:
van-e hernyó, hosszú kukac, ízesebb, mint a méz?
Csőrét nyitja ám,
buzgón, szaporán.
Kis bendőbe mindenféle belefér igazán.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc mínusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com