Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Látássérült szül*k és gyermekeik - Balázs Zsanett és Madocsai Bea m*sora
26
hallgató

Paralimpia – 30 kvóta a magyar csapat mérlege

- 2021. május 24. 9:04 - 481 megtekintés

A Magyar Paralimpiai Csapatnak összesen 30 kvótája van a tokiói Paralimpiai Játékokra: négy asztaliteniszben, négy atlétikában, hat kajak-kenuban, hét kerekesszékes vívásban, egy kerékpárban, egy sportlövészetben és hét úszásban.

A  Magyar Paralimpiai Csapat újabb kvótát kapott atlétikában a tokiói Paralimpiai Játékokra. A sportág eddig három hellyel rendelkezett a nyár végi eseményre, amit sportolóink a 2019. évi Paraatlétikai Világbajnokságon elért eredményeik alapján szereztek. Akkor Ekler Luca világbajnoki győzelme, valamint a Biacsi ikrek, Ilona és Bernadett kiváló középtávfutó eredménye jelentette a paralimpiai részvétel lehetőségét. A mostani kvótákat az IPC a nevezési szintek teljesítése alapján osztotta ki, amelynek alapján a magyar delegációban már egy férfi atléta részvétele is biztos a XVI. Paralimpiai Játékokon.

A kvóta nagy valószínűséggel a Váci Reménység súlylökőjének, Szöllősi Istvánnak nyújt részvételi lehetőséget a paralimpián.


A május 12. és 16. között, Szegeden rendezett Európai Pótkvalifikációs Versenyen megduplázta kvótáinak számát a parakajak szakág, így a kilenc versenyszámból hatban lesz magyar induló a tokiói Paralimpiai Játékokon.

Túlszárnyalva az öt évvel ezelőtti paralimpiai kvalifikációs teljesítményt, a magyar parakajak-válogatottból összesen hatan váltották meg jegyüket a Japán fővárosba a szegedi pótkvalifikációs versenyen elért eredményeknek köszönhetően.

A korábban már meglévő három hely mellé Pulai Erika KL1-ben, Kiss Erik KL3-ban és Rozbora András KL2-ben csatlakozott.

A paralimpiai 4. helyezett Varga Katalin indulása már biztos, míg a férfiaknál hazai válogató dönt majd a világ-, és Európa-bajnok Kiss Péter Pál, Rió ezüstérmese, Suba Róbert, valamint világ-, és Európa-bajnoki bronzérmes Juhász Tamás triója között a további két kvótáról.

MTI/Koszticsák Szilárd

A Nemzetközi Kerekesszékes és Amputáltak Sportszövetsége (IWAS) tájékoztatása alapján újabb kerekesszékes vívónk készülhet az idei, tokiói Paralimpiai Játékokra.

A paralimpiai ezüstérmes, világ-, és Európa-bajnok Hajmási Éva, a sportág egyik legkiemelkedőbb alakja, hatszoros paralimpiai érmes, világ-, és Európa-bajnok, Krajnyák Zsuzsanna, a világbajnok, Európa-bajnoki érmes Dr. Mező Boglárka, a kijutók legfiatalabb tajga, paralimpiai bronzérmes, világ-, és Európa-bajnoki érmes Veres Amarilla, a férfi mezőny egyik legjobbja, háromszoros paralimpiai érmes, világ-, és Európa-bajnok Osváth Richárd, valamint a világkupa érmes Tarjányi István már biztos utazók, de a hetedik kvóta reményében a Magyar Paralimpiai Bizottság benyújtja szabadkártya igényét az IWAS felé.

A világ- és Európa-bajnok, többszörös paralimpiai ezüst- és bronzérmes Dani Gyöngyi is biztos résztvevője az augusztus 24.-dikén kezdődő Paralimpiái Játékoknak. A sportág egyik legkiemelkedőbb alakja már megerősítette, hogy ez lesz az utolsó paralimpiája, amin versenyzőként kíván elindulni. Egyértelmű célja a minél jobb eredmény elérése a női tőr, valamint párbajtőr csapattal.

A lehetőségük adott, hiszen az IWAS megerősítette részvételüket mindkét fegyvernemben, így a 2019-es világbajnok női tőr minden tagja ott lehet a Japán fővárosban.

A kerekesszékes vívóink tehát teljes létszámban készülnek tovább: Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Madarászné dr. Mező Boglárka, Veres Amarilla, Osváth Richárd és Tarjányi István érmes esélyekkel utazik Tokióba.

MTI/Kovács Tamás
MTI/Kovács Tamás
A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* 2 = tíz

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. március 31. péntek, Árpád napja van.
Az év 13. hete és 90. napja.
Holnap Hugó napja lesz.

1625. Bethlen Gábor követeket küld Berlinbe, hogy megkérjék a brandenburgi választófejedelem húgának, Katalinnak kezét.


1849. A magyar hadsereg felállítása.


Szabó Lőrinc
/ 1900. márc. 31. - 1957. okt.3. /

Szél hozott, szél visz el

Köd előttem, köd mögöttem,
isten tudja, honnan jöttem,
szél hozott, szél visz el,
minek kérdjem: mért visz el?

Sose néztem, merre jártam,
a felhőkből kiabáltam,
erdő jött: jaj, be szép!
-megcibáltam üstökét.

Jött az erdő: nekivágtam,
a bozótban őzet láttam,
kergettem, ott maradt,
cirógattam, elszaladt.

Ha elszaladt, hadd szaladjon,
csak szeretőm megmaradjon,
szeretőm a titok,
ő se tudja, ki vagyok.

Isten tudja, honnan jöttem,
köd előttem, köd mögöttem,
szél hozott, szél visz el,
bolond kérdi, mért visz el?

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat szorozva hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 316
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com