Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Nagy generáció - legnagyobbak a 70-80-as évekb*l
55
hallgató

Paralimpia – 30 kvóta a magyar csapat mérlege

- 2021. május 24. 9:04 - 584 megtekintés

A Magyar Paralimpiai Csapatnak összesen 30 kvótája van a tokiói Paralimpiai Játékokra: négy asztaliteniszben, négy atlétikában, hat kajak-kenuban, hét kerekesszékes vívásban, egy kerékpárban, egy sportlövészetben és hét úszásban.

A  Magyar Paralimpiai Csapat újabb kvótát kapott atlétikában a tokiói Paralimpiai Játékokra. A sportág eddig három hellyel rendelkezett a nyár végi eseményre, amit sportolóink a 2019. évi Paraatlétikai Világbajnokságon elért eredményeik alapján szereztek. Akkor Ekler Luca világbajnoki győzelme, valamint a Biacsi ikrek, Ilona és Bernadett kiváló középtávfutó eredménye jelentette a paralimpiai részvétel lehetőségét. A mostani kvótákat az IPC a nevezési szintek teljesítése alapján osztotta ki, amelynek alapján a magyar delegációban már egy férfi atléta részvétele is biztos a XVI. Paralimpiai Játékokon.

A kvóta nagy valószínűséggel a Váci Reménység súlylökőjének, Szöllősi Istvánnak nyújt részvételi lehetőséget a paralimpián.


A május 12. és 16. között, Szegeden rendezett Európai Pótkvalifikációs Versenyen megduplázta kvótáinak számát a parakajak szakág, így a kilenc versenyszámból hatban lesz magyar induló a tokiói Paralimpiai Játékokon.

Túlszárnyalva az öt évvel ezelőtti paralimpiai kvalifikációs teljesítményt, a magyar parakajak-válogatottból összesen hatan váltották meg jegyüket a Japán fővárosba a szegedi pótkvalifikációs versenyen elért eredményeknek köszönhetően.

A korábban már meglévő három hely mellé Pulai Erika KL1-ben, Kiss Erik KL3-ban és Rozbora András KL2-ben csatlakozott.

A paralimpiai 4. helyezett Varga Katalin indulása már biztos, míg a férfiaknál hazai válogató dönt majd a világ-, és Európa-bajnok Kiss Péter Pál, Rió ezüstérmese, Suba Róbert, valamint világ-, és Európa-bajnoki bronzérmes Juhász Tamás triója között a további két kvótáról.

MTI/Koszticsák Szilárd

A Nemzetközi Kerekesszékes és Amputáltak Sportszövetsége (IWAS) tájékoztatása alapján újabb kerekesszékes vívónk készülhet az idei, tokiói Paralimpiai Játékokra.

A paralimpiai ezüstérmes, világ-, és Európa-bajnok Hajmási Éva, a sportág egyik legkiemelkedőbb alakja, hatszoros paralimpiai érmes, világ-, és Európa-bajnok, Krajnyák Zsuzsanna, a világbajnok, Európa-bajnoki érmes Dr. Mező Boglárka, a kijutók legfiatalabb tajga, paralimpiai bronzérmes, világ-, és Európa-bajnoki érmes Veres Amarilla, a férfi mezőny egyik legjobbja, háromszoros paralimpiai érmes, világ-, és Európa-bajnok Osváth Richárd, valamint a világkupa érmes Tarjányi István már biztos utazók, de a hetedik kvóta reményében a Magyar Paralimpiai Bizottság benyújtja szabadkártya igényét az IWAS felé.

A világ- és Európa-bajnok, többszörös paralimpiai ezüst- és bronzérmes Dani Gyöngyi is biztos résztvevője az augusztus 24.-dikén kezdődő Paralimpiái Játékoknak. A sportág egyik legkiemelkedőbb alakja már megerősítette, hogy ez lesz az utolsó paralimpiája, amin versenyzőként kíván elindulni. Egyértelmű célja a minél jobb eredmény elérése a női tőr, valamint párbajtőr csapattal.

A lehetőségük adott, hiszen az IWAS megerősítette részvételüket mindkét fegyvernemben, így a 2019-es világbajnok női tőr minden tagja ott lehet a Japán fővárosban.

A kerekesszékes vívóink tehát teljes létszámban készülnek tovább: Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Madarászné dr. Mező Boglárka, Veres Amarilla, Osváth Richárd és Tarjányi István érmes esélyekkel utazik Tokióba.

MTI/Kovács Tamás
MTI/Kovács Tamás
A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


+ öt = 13

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. szeptember 27. szerda, Adalbert napja van.
Ma van a(z) Idegenforgalmi világnap, fehérkendő napja.
Az év 39. hete és 270. napja.
Holnap Vencel napja lesz.

1527. János király tokaji veresége.


1709. Bottyán János tábornok halála. 1640 táján született Esztergomban szegény nemes szülőktől. Rákóczi többször magasztalta őt emlékirataiban. A tarnaőrsi táborban agyszélhűdés oltá ki életét.


Kisfaludy Sándor
/ 1772.szept.27. - 1844. okt.28. /

A boldog szerelemből

Alig nézi magát körül
Az ember e világban,
Ittlétének alig örül,
Sírja immár tátva van.
Benne van a mulandóság
A föld minden porában:
Barátim hát! ne henyéljünk
A kevésből sokat éljünk,
Míg a tátott sír befal;
Rövid éltünk, mint e dal.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét plusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 320

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com