Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Műsorajánlat -
31
hallgató

Pécsre érkezik az első, hazai szeniortánc-roadshow

- 2016. július 16. 14:21 - 1291 megtekintés

Pécsre érkezik az első országjáró szeniortáncprogram a Nyugdíjasok Országos Szövetsége társszervezésében, amelynek célja, hogy a hazai idősebb korosztály is megismerkedjen a szeniortánccal, a mozgás ezen könnyed formájával.

A program pécsi állomása július 21-én lesz 17-19 óra között, a Pécsi Kulturális Központban. Ez a Magyarországon még újnak számító, kíméletes mozgásforma számos egészségügyi előnnyel kecsegtet: javítja az ízületi és mozgásszervi problémákat, csökkenti a testsúlyt, segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, jótékonyan befolyásolja az időskori elbutulást.
A 2014-es Európai Lakossági Egészségfelmérés szerint a magyar felnőttek 21%-a küzd valamilyen a mozgásszervi betegséggel és 17%-uk ízületi kopással él. Minden harmadik 60-75 év közötti idős ember úgy érzi, hogy korlátozottan képes gyalogolni, és még ennél is nagyobb arányban 40%-uknak okoz gondot a lépcsőzés
. A mozgásszervi problémák, az oly gyakori ízületi gyulladás hátterében túlnyomórészt a mozgásszegény életmód áll, valamint az ebből fakadó túlsúly. S bár a szakemberek szerint az ízületi, mozgásszervi panaszok enyhítésének egyik módja pont a rendszeres, megfelelő testmozgás lenne, a fájdalommal élő emberek a legritkább esetben mozognak.
A szeniortánc Németországból indult hódító útjára több mint 40 évvel ezelőtt, amikor Ilse Tutt táncpedagógus kidolgozta az első szeniortánc-koreográfiákat. Az új táncforma – jótékony testi és lelki hatásai nyomán – gyorsan terjedt a más nyugat-európai országokban is. Ma már Ausztriában, Németországban, Norvégiában több ezer szeniortánc klub működik, amelyeket a Szeniortánc Világszövetség fog össze. Magyarországon az egyetlen szeniortánc-oktató, Csirmaz Szilvia irányításával, a Nyugdíjasok Országos Szövetsége karolta fel a kezdeményezést. „A szenior tánchoz nincs szükség partnerre, bárki csatlakozhat a szabadon táncoló csoportokhoz, a koreográfia pedig az idősek igényeinek megfelelően került kialakításra. A táncolás tulajdonképpen kíméletes sporttevékenység, megdolgoztatja a szívet, a tüdőt, az izmokat és a „berozsdásodott” ízületeket, ugyanakkor a gyönyörű muzsika a lelkünket simogatja vagy egy-egy temperamentumos szám a vérünket felpezsdíti. Kutatások bizonyítják, hogy a rendszeres tánc segít az öregkori mozgásszervi és ízületi problémák megelőzésében és kezelésében, valamint frissen tartja az agyat és megelőzi az elbutulást.” – mondta Csirmaz Szilvia, szeniortánc oktató.
A július 21-ei eseményen bárki részt vehet, a programok 17.00 órától kezdődnek. A szeniortánc iránt érdeklődőket első körben fizikoterapeuta várja, aki bemelegítő tornával, szükség esetén külsőleg használt fájdalomcsillapító krémekkel készíti fel a leendő táncosokat. A szeniortáncot Csirmaz Szilvia tartja saját fejlesztésű és külföldi képzései során elsajátított koreográfia alapján. A szeniortáncra egyedül, párosan és csoportosan is lehet érkezni, hiszen a központi koreográfiát mindenki egyedül végzi a tánccsoporton belül a központi iránymutatást követve.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ egy = 3

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc mínusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com