Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Zamat - gasztronómiai magazin
54
hallgató

Pofátlanul lopta meg beteg ügyfelét a biztosítási ügynök – Tíz éve küzd millióiért Sándor

- 2022. május 9. 9:13 - 563 megtekintés

Több mint hatmillió forintot nyúlt le egy üzletkötő a születéskori agyvérzés miatt beszédhibás és enyhén mozgássérült Kiss Sándor életbiztosítási befektetéséből. A bíróság az üzletkötőt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte és kötelezte a pénz visszafizetésére, de Kiss Sándor eddig csak százezer forintot tudott visszaszerezni végrehajtással. Tíz év alatt!

– Nincs szereplési vágyam, nem akarom magamat nincstelen éhezőnek beállítani, de keményen megdolgoztam azért, amit elértem, és amit részben elloptak tőlem. Ezért szeretném, ha megírnák, hogy sem a biztosító, sem az ügynök nem vállalt felelősséget az üzletkötőjük tevékenységéért – fakadt ki a 44 éves Kiss Sándor a Blikknek. – A nyilvánosság révén remélem azt, hogy a pénzügyi felügyelethez is eljut a történelem és jogi segítséget kaphatok, ha már tíz év küzdelem után nem értem el semmit sem.

– 1978-ban alkoholista szülők gyermekeként agyvérzéssel születtem. A beszédem, a kezem és a járásom is sérült. Borzasztó életünk volt a szüleim italozása miatt. Másodikos koromban már reggel fél hétre jártam suliba, hogy segítsek a konyhán, így volt kajám, mert a szüleim elitták az ebédpénzt. Kilenc évesen a nagyszüleim magukhoz vettek a kőbányai lakásukba, ahol ma is élek. Elvégeztem a Maglódi úti szakközép iskolát, végül piacos lettem. Jogosítványt is szereztem, bár többen nem hittek benne.

Kiss Sándor 27 éves volt, amikor megszületett a kislánya. – Egy olyan nőtől, akitől óva intettek, de elfogadta a betegségemet, én meg az ő múltját. A kutyából most sem lett szalonna, és a lányomat kéthetesen egyedül, anya nélkül hoztam haza a Bajcsy kórházból. Itt voltam a babával, ki kellett tapasztalnom, hogy miként fixáljam remegő kezemet, amikor a cumisüvegből itatom. A nagyszülők hamar elmentek. A nehézségek ellenére mégis megéltünk. Én télen, nyáron, hóban-fagyban kint voltam a piacon. Amíg bírtam, csináltam. Ma már alig állok a lábaimon, mert állandó fájdalmaim vannak.

A férfi egy évtizeddel ezelőtt, a banki kamatok leesése miatt biztonságos befektetést keresett. Egy beajánlott üzletkötőnél szerződést kötött életbiztosításhoz kötött befektetésre két életbiztosítóval. – Egy összegű befektetést kerestem, ám folyamatos díjfizetéssel járót adtak el részemre az üzletkötők. Én nem is életbiztosítást akartam kötni, de az üzletkötő azt mondta, hogy a későbbi jövedelem adókedvezménye miatt van a szerződésben az, hogy életbiztosítás.

– Így születtek a szerződéseim a szakértő szerint az országos átlagos éves díj tízszeresén. Megállapította azt is, hogy a futamidőtől függetlenül a szerződés nem lehetett volna nyereséges számomra. Az üzletkötő a jutalék miatt érdekelt volt abban, hogy magas összegű éves díjon kössön velem szerződést. Ha ezt tudom, meg sem kötöm azokat. Az üzletkötőnek egyébként tudnia kellett, hogy nem voltam tisztában az éves és a folyamatos díjak fogalmával.

– Aztán az üzletkötő az egyik biztosító internetes felületén a tudtom nélkül megváltoztatta az adataimat az övére, és több esetben összesen több mint hétmillió forintot emelt le a számlámról. Minderről a biztosító másik üzletkötőjétől értesültem. Felhívott, hogy tudom-e, rosszul járok, ha pénzt vonok ki a számlámról a szerződés megkötése után nem sokkal. Értetlenül hallgattam, mivel én nem nyúltam a befektetéshez. Kiss Sándor be tudta bizonyítani a lopást, igaz hét évébe került, mire meglett a jogerős ítélet. De mégsem ment vele semmire. Az üzletkötő ugyanis nem a biztosító társaságok, hanem egy ügynök cég alkalmazásában állt, és erre hivatkozva a férfi kárát nem térítették meg.

Kiss Sándor szerint a végrehajtó az üzletkötőn nem tud majd mit behajtani. – A fizetéséből letiltható az összeg, de a 2018-as jogerős határozat óta 100 ezer forintot ha viszont láttam. Több helyre írtam, hiába. Az egyik biztosító szerint rendben voltak a szerződések, így őket nem terheli felelősség. A Gazdasági Versenyhivatalnál a tisztességtelen piaci magatartás miatt tett bejelentésemre meg azt mondták, nem foglalkoznak vele.

– Laikusként keresem a lehetőségeket, de falakba ütközöm! A tolvajnak több joga van, mint nekem! 40 ezer forint a rokkantnyugdíjam, és elment tíz év! Nem éhezem, de kell hogy legyen igazság! Nem is a pénzről van szó, hanem az igazamról! Valamint, hogy más ne járjon így. A károm legalább duplája az elsikkasztott összegnek a csupán részben visszatérített éves díjak miatt – jegyezte meg elkeseredve a férfi.

Megkereste a Blikk mindkét biztosítót és a Kiss Sándor által felvetettekre általánosan megfogalmazott kérdéseket tettek fel, hogy megtudják, ilyen eseteknél miként járnak el, de a kért időpontig nem küldték meg válaszaikat.

(Forrás:Blikk)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* hat = 12

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. április 24. szerda, György napja van.
Ma van a(z) Magyar Rendőrség napja Szent György napja.
Az év 17. hete és 115. napja.
Holnap Márk napja lesz.

1445. Az ököljog virágzása. A várnai csata után üres levén a királyi szék az országkapitányok nem voltak képesek a közrendet fenntartani.


1854. Őfelsége Ferenc József uralkodó és magyar király és Erzsébet királyné menyegzője Bécsben.


Jékely Zoltán
/ 1913. ápr.24. - 1982. márc.19. /

Homo faber

Az életem: csigamászás ezüstje,
a föld giliszta-túrt halom..
De sohasem bámultam pipafüstbe,
és sohasem őrölt az unalom.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt mínusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com