Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Korál - Hazafelé
33
hallgató

Pofátlanul lopta meg beteg ügyfelét a biztosítási ügynök – Tíz éve küzd millióiért Sándor

- 2022. május 9. 9:13 - 386 megtekintés

Több mint hatmillió forintot nyúlt le egy üzletkötő a születéskori agyvérzés miatt beszédhibás és enyhén mozgássérült Kiss Sándor életbiztosítási befektetéséből. A bíróság az üzletkötőt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte és kötelezte a pénz visszafizetésére, de Kiss Sándor eddig csak százezer forintot tudott visszaszerezni végrehajtással. Tíz év alatt!

– Nincs szereplési vágyam, nem akarom magamat nincstelen éhezőnek beállítani, de keményen megdolgoztam azért, amit elértem, és amit részben elloptak tőlem. Ezért szeretném, ha megírnák, hogy sem a biztosító, sem az ügynök nem vállalt felelősséget az üzletkötőjük tevékenységéért – fakadt ki a 44 éves Kiss Sándor a Blikknek. – A nyilvánosság révén remélem azt, hogy a pénzügyi felügyelethez is eljut a történelem és jogi segítséget kaphatok, ha már tíz év küzdelem után nem értem el semmit sem.

– 1978-ban alkoholista szülők gyermekeként agyvérzéssel születtem. A beszédem, a kezem és a járásom is sérült. Borzasztó életünk volt a szüleim italozása miatt. Másodikos koromban már reggel fél hétre jártam suliba, hogy segítsek a konyhán, így volt kajám, mert a szüleim elitták az ebédpénzt. Kilenc évesen a nagyszüleim magukhoz vettek a kőbányai lakásukba, ahol ma is élek. Elvégeztem a Maglódi úti szakközép iskolát, végül piacos lettem. Jogosítványt is szereztem, bár többen nem hittek benne.

Kiss Sándor 27 éves volt, amikor megszületett a kislánya. – Egy olyan nőtől, akitől óva intettek, de elfogadta a betegségemet, én meg az ő múltját. A kutyából most sem lett szalonna, és a lányomat kéthetesen egyedül, anya nélkül hoztam haza a Bajcsy kórházból. Itt voltam a babával, ki kellett tapasztalnom, hogy miként fixáljam remegő kezemet, amikor a cumisüvegből itatom. A nagyszülők hamar elmentek. A nehézségek ellenére mégis megéltünk. Én télen, nyáron, hóban-fagyban kint voltam a piacon. Amíg bírtam, csináltam. Ma már alig állok a lábaimon, mert állandó fájdalmaim vannak.

A férfi egy évtizeddel ezelőtt, a banki kamatok leesése miatt biztonságos befektetést keresett. Egy beajánlott üzletkötőnél szerződést kötött életbiztosításhoz kötött befektetésre két életbiztosítóval. – Egy összegű befektetést kerestem, ám folyamatos díjfizetéssel járót adtak el részemre az üzletkötők. Én nem is életbiztosítást akartam kötni, de az üzletkötő azt mondta, hogy a későbbi jövedelem adókedvezménye miatt van a szerződésben az, hogy életbiztosítás.

– Így születtek a szerződéseim a szakértő szerint az országos átlagos éves díj tízszeresén. Megállapította azt is, hogy a futamidőtől függetlenül a szerződés nem lehetett volna nyereséges számomra. Az üzletkötő a jutalék miatt érdekelt volt abban, hogy magas összegű éves díjon kössön velem szerződést. Ha ezt tudom, meg sem kötöm azokat. Az üzletkötőnek egyébként tudnia kellett, hogy nem voltam tisztában az éves és a folyamatos díjak fogalmával.

– Aztán az üzletkötő az egyik biztosító internetes felületén a tudtom nélkül megváltoztatta az adataimat az övére, és több esetben összesen több mint hétmillió forintot emelt le a számlámról. Minderről a biztosító másik üzletkötőjétől értesültem. Felhívott, hogy tudom-e, rosszul járok, ha pénzt vonok ki a számlámról a szerződés megkötése után nem sokkal. Értetlenül hallgattam, mivel én nem nyúltam a befektetéshez. Kiss Sándor be tudta bizonyítani a lopást, igaz hét évébe került, mire meglett a jogerős ítélet. De mégsem ment vele semmire. Az üzletkötő ugyanis nem a biztosító társaságok, hanem egy ügynök cég alkalmazásában állt, és erre hivatkozva a férfi kárát nem térítették meg.

Kiss Sándor szerint a végrehajtó az üzletkötőn nem tud majd mit behajtani. – A fizetéséből letiltható az összeg, de a 2018-as jogerős határozat óta 100 ezer forintot ha viszont láttam. Több helyre írtam, hiába. Az egyik biztosító szerint rendben voltak a szerződések, így őket nem terheli felelősség. A Gazdasági Versenyhivatalnál a tisztességtelen piaci magatartás miatt tett bejelentésemre meg azt mondták, nem foglalkoznak vele.

– Laikusként keresem a lehetőségeket, de falakba ütközöm! A tolvajnak több joga van, mint nekem! 40 ezer forint a rokkantnyugdíjam, és elment tíz év! Nem éhezem, de kell hogy legyen igazság! Nem is a pénzről van szó, hanem az igazamról! Valamint, hogy más ne járjon így. A károm legalább duplája az elsikkasztott összegnek a csupán részben visszatérített éves díjak miatt – jegyezte meg elkeseredve a férfi.

Megkereste a Blikk mindkét biztosítót és a Kiss Sándor által felvetettekre általánosan megfogalmazott kérdéseket tettek fel, hogy megtudják, ilyen eseteknél miként járnak el, de a kért időpontig nem küldték meg válaszaikat.

(Forrás:Blikk)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


hét * = 14

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. április 2. vasárnap, Áron napja van.
Az év 13. hete és 92. napja.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.

1819. Gróf Festetich György halála Keszthelyen. Kazinczynak reá vonatkozó szavai a valót fejezik ki: "Azért örült a nagybirtok nagy hasznának, hogy sokból sokat adhasson a hazának."


1945. Megválasztják az Ideiglenes Nemzetgyűlés budapesti tagjait.


Csukás István / 1936. ápr. 2. -

Gyerekarcom visszanéz rám

Gyerekarcom visszanéz rám a tükörből,
nem tudok mit kezdeni vele, de azért
próbálkozom: rávigyorgok, kacsintok, semmi,
mintha jég mögül nézne rám, elég hűvösen,
ahogy grimaszolok és idétlenkedek egyre
fáradtabban, elszálló hittel, öregedő bohóc,
hogy kicsaljak legalább egy irgalmas mosolyt,
egy rezzenést, egy rebbenést, valami kis fényt,
onnan, honnan, kitől, kinek, lehunyom
a szemem, lassan felnyitom: eltűnt, s eltüntem
én is, csak a tükör, csak a tükör.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy mínusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 316
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com