Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Nekem 80 - Zenék a 80-as évekből
23
hallgató

Programajánló

- 2011. október 14. 18:24 - 778 megtekintés

Ismét ajánlunk néhány olyan programot, ami felkeltheti kedves látogatóink érdeklődését! Jó szórakozást hozzájuk!

a. Kedves mozirajongók és a filmnézés gyönyörét még csak kóstolgatók!
Egy hirtelen elhatározás eredményeként jövő hétfőn 19 órától ismét filmklubra várnak minden kedves érdeklődőt a LÁSS közösségi helyiségébe (Andrássy út 76. földszint)! A már megszokott módon a filmet ismét élő narráció kíséretében vetítik, hogy senki ne maradjon le a fontos, de nem hallható részletekről! És, hogy most mit lehet megtekinteni? Íme:

Terminál
színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 128 perc, 2004

rendező: Steven Spielberg
forgatókönyvíró: Andrew Niccol, Sacha Gervasi

szereplők:
Tom Hanks (Viktor Navorski)
Catherine Zeta-Jones (Amelia Warren)
Stanley Tucci (Frank Dixon)
Chi McBride (Joe Mulroy)
Diego Luna (Enrique Cruz)
Barry Shabaka Henley (Ray Thurman)

Viktor Navorski éppen New Yorkba repül Kelet-Európából, amikor hazájában heves harcokkal kísért államcsíny bontakozik ki. A gyanútlan utazó egyszerre ott találja magát a John F. Kennedy repülőtéren, Amerika kapujában, ám útlevele egy éppen nem létező országból való, ezért nem teheti be a lábát az Ígéret Földjére. A reptéren rekedt Navorskinak így fel kell találnia magát, be kell rendezkednie a várakozásra, amíg az otthoni háború véget nem ér. Ahogy telnek-múlnak a hetek, hónapok, Viktor felfedezi, hogy a terminál kicsinyített univerzuma gazdagon összetett világ, ahol fontos szerephez jut az abszurditás, a kicsinyesség, a nagylelkűség, az ambíció, néhány véletlen egybeesés, sőt még a romantika is egy gyönyörű légikísérő, Amelia képében. De Viktor már régen visszaélt a reptér biztonsági főnökének vendégszeretetével, aki csak egy porszemnek tekinti őt a bürokrácia gépezetében, egy olyan problémának, amit nem megoldani akar, hanem mindenáron kitörölni.

Tehát még egyszer az időpont: október 17. hétfő 19:00 óra.

Aki szeretne mozizni, jelentkezzen a nemeth.orsi@chello.hu címen!

A hirtelen jött hidegre való tekintettel mindenkit forró teával várnak!

b. Bab(zs)ák koncertek – Mozart-effektus a Kodály Központban
Bab(zs)ák koncerteket ad a Pannon Filharmonikusok művészeiből álló Nuovum Kvartett a 0-3 éves korosztály és szüleik részére október 18-ával kezdődően a Kodály Központban.

Szakemberek szerint a klasszikus zene, valamint a hangszeren való játék elsajátítása fokozza a gyerekek teljesítményét a tanulásban, még a matematikában is. A jelenség Mozart-effektus néven vált ismertté. Morvay Ágnesnek, a Pannon Filharmonikusok szólamvezetőjének még a diplomára készülve, 2006-ban jutott eszébe egy vonósnégyes létrehozása, méghozzá speciális közönség, a kismamák és kisbabáik szolgálatára. Miután ismeretes a komolyzene jótékony hatása magzatra és csecsemőre egyaránt, magyarázza, szerették volna élő közelségbe hozni számukra, hiszen ők másképpen nem tudnának élőben komolyzenét hallgatni.

A 2006-ban megalakult vonósnégyes egy ideig sikeres hangversenyeket is adott, de aztán a kezdetben még a saját gyermeket nélkülöző kamaracsoport tagjai egymás után szülték a babákat, ma a négyfős zenekar három tagjának öt gyermeke van. Most, hogy a gyermekáldás terén egy kis szünet mutatkozik, a Pannon Filharmonikusok szervezésében, immár az ország egyik legjelentősebb zenei létesítményében újraindul a sorozat.

Olyan műveket választanak, mondja Morvay Ágnes, amelyek dallamosak, könnyen befogadhatóak, ezért minden alkalommal lesz Mozart-mű. Tapasztalatuk szerint Mozart és Vivaldi zenéje különösen leköti a kicsik érdeklődését, talán azért, mert a basszusban gyakran lüktető ritmus az anyai szívverésre emlékezteti őket. Nem véletlen, teszi hozzá, hogy az úgynevezett Mozart-effektust jó ideje kutatják a világ számos részén. Morvay Ágnes szerint a Mozart-effektus igaz lehet abban az értelemben, hogy egyes mentális feladatoknál fokozza a közvetlen teljesítményt, arra azonban nincs egyértelmű bizonyíték, hogy Mozart zenéje növelné a csecsemők intelligenciáját.

Amerikában volt idő, amikor a törvényhozás szintjére is elért a Mozart-effektus. Georgia állam kormányzója 1998-ban 105 ezer dollárt különített el arra, hogy minden újszülött ingyen Mozart-cd-t kaphasson. Frances H. Rauscher idegtudós úgy véli, hogy a Mozart-hatásra építő, nagy lélegzetű programok biztosan nem ártalmasak, és teljesen egyetért azzal, hogy a gyermekek csodálatos kulturális élményekben részesüljenek.

Bab(zs)ák koncertek I.
2011. október 18. kedd 16.00, Kodály Központ
Mozart: G-dúr kvartett KV 80
Pachelbel: Canon in D
Mozart: D-dúr divertimento
Scott Joplin: The Entertainer

Bab(zs)ák koncertek II.
2011. november 15. kedd 16.00, Kodály Központ
Vivaldi: Sinfonia in G
J. S. Bach: Air a D-dúr Zenekari Szvitből
W. A. Mozart: D-dúr kvartett KV 155
M. Schmitz: Boogie for Strings

Bab(zs)ák koncertek III.
2011. december 6. kedd 16.00, Kodály Központ
A. Corelli: Karácsonyi concerto
W. A. Mozart: C-dúr kvartett KV 157
Karácsonyi énekek

Közreműködik: Nuovum Kvartett (Tagjai a Pannon Filharmonikusok művészei: Hóbárné Büttner Orsolya – hegedű, Morvay Ágnes – hegedű, Ján Fruzsina – mélyhegedű, Szécsi-Dobos Lilla – gordonka)

c. Liszt Ünnep a Kárpát-medencében – Érdi Tamás zongoraművész koncertkörútja
A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus (MMIKL) egyik alapfeladata a határainkon túli magyar kultúra ápolása, gondozása, a nemzeti kultúra megjelenítése a Kárpát-medence magyarlakta régióiban. Folyamatos segítő módszertani tevékenységük mellett nagy figyelmet szentelnek a kulturális esélyegyenlőségnek, lehetőségeikhez képest, saját eszközeikkel igyekeznek javítani a nemzeti kultúrához való hozzáférés esélyeit a magyarlakta vidékeken. AZ MMIKL különösen nagy figyelmet fordít a nemzeti és kiemelt kulturális évfordulók méltó megünneplésére. Rendezvényeik az elmúlt években is emlékezetessé tették a különböző kulturális évfordulókat Erdélytől a Vajdaságig, a Felvidéktől Beregszászig. A közös ünnepet Liszt Ferenc évében sem gondolják másképp. A kiemelt kulturális évfordulók jelképezik leginkább kulturális egységünket, közös értékeinket, az egymástól kapott élmény örömét. Az Intézet a Partnereinkkel egyeztetve választotta Magyarország egyik legkiválóbb zongoristáját, Érdi Tamást e küldetésre, aki mind szakmai tudásával, mind pedig személyes tulajdonságaival is méltó közvetítője a kiváló komponista egyedülálló zsenialitásának, a magyar zene népszerűsítésének.

A Prima Primissima-díjas Érdi Tamás zongoraművész koncertkörútja 2011. szeptember–november A program rendezője: a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus Támogatók: Balassi Intézet, Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Nemzeti Erőforrás Minisztérium Projektmenedzser: Horváth Viola, határon túli referens Együttműködő partnerek: Baranyai Júlia Népfőiskola – Pélmonostor, Horvátország Vajdasági Magyar Művelődési Intézet – Zenta, Szerbia Csemadok – Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség – Galánta, Szlovákia Magyar Nemzeti Művelődési Intézet – Lendva, Szlovénia Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet – Beregszász, Ukrajna Temesvári Magyar Nőszövetség – Temesvár, Románia Szatmárnémeti Város Tanácsa – Szatmárnémeti, Románia

Érdi Tamás egy hibás inkubátor kezelés következtében elvesztette a látását. Zenei érdeklődésére hamar felfigyeltek. Tanárai, Becht Erika és Kollár Zsuzsa egy speciális módszerrel ’láthatóvá’ tették számára mindazt, ami a kottában található. 15 éves, amikor először sikert arat a Tavaszi Fesztiválon Vásáry Tamás vezényletével Mozart: A-dúr zongoraversenyével. 19 éves korára megjelenik két Mozart CD-je, ugyancsak a ’mester’, Vásáry Tamás irányításával. 17 éves, amikor Moszkvában első helyezést ér el a Louis Braille Nemzetközi Zongoraversenyen, majd felvételt nyer a Bécsi Zeneakadémiára, ahol Joó Imola tanítványa. 2002-ben a torontói Royal Conservatorium ösztöndíjasaként művészdiplomát szerez Leon Fleisher tanítványaként. 2002 óta részt vesz Rév Lívia mesterkurzusain Párizsban. Torontói tanulóévei alatt játszott a torontói Szimfonikusokkal, az izlandi Szimfonikusokkal fellépett a Carnegie Hallban, a Lincoln Centerben. Játszott Amerika, Kanada és Európa számos nagy városában. Legutóbb Londonban a Barbican Központban Vásáry Tamással Mozart kétzongorás versenyművét játszotta. 2000-ben másodkiadásban nagy sikert arat Kanadában két Mozart zenekari CD-je. 2003-ban megjelenik Schubert szólólemeze, amiért komolyzene-kategóriában Gundel-díjjal jutalmazzák, 2004-ben Chopin CD-je lát napvilágot. 2005 februárjában, a Művészetek Palotájában nagy sikert aratott koncertje a Palota első komolyzenei lemezeként DVD-n is megjelenik. 2006-ban Bartók és Liszt legkedvesebb műveivel jelentkezik új szólólemezén, majd harmadik kiadásban mindkét Mozart CD-je napvilágot lát. Szólólemezei a Hungaroton gondozásában jelennek meg. Itthon szinte minden szimfonikus zenekarral játszott már. 2008-ban megkapta a 30 év alatti tehetséges fiataloknak járó Junior Prima díjat, ami hazánkban az egyik legnagyobb elismerésnek számít. 2008 decemberében a New York-i ENSZ Palotában ő adott koncertet a Fogyatékosok Nemzetközi Világnapján. Munkássága során számtalan jótékonysági koncertet adott fogyatékkal élő sorstársai megsegítésére, a határon túl működő kulturális intézmények javára. 2010-ben elnyerte a Prima Primissima-díjat. 2011 januárjában a kormány felkérésére ő ismertette meg Európával a soros elnökség parlamenti ünnepségén Liszt Ferenc muzsikáját.

A program elemei
Érdi Tamás koncertturnéja-2011. szeptember – november
Szeptember
20. 19 óra Szabadka Városháza
21. 18 óra Zenta Jézus Szíve templom
28. 20 óra Pélmonostor Zeneiskola
29. 19 óra Lendva Zsinagóga

Október
23. 18 óra Temesvár Banatul Filharmónia

November
6. 18 óra Léva Művelődési Központ
17. 18 óra Galánta Művelődési Központ
23. Beregszász Zeneiskola
24. Szatmárnémeti

Program:
R. Schumann: Karnevál Op. 9.
Liszt Ferenc: Sposalizio
Consolation
Villa d’ Este szökőkútjai
Mefiszto-keringő Nr.1.
6. Magyar rapszódia

Kapcsolódó Közművelődési események
A partnerek a koncertet több helyszínen a kiemelkedő helyi közművelődési eseményekhez kötik. Galántán pedig a X. Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűverseny eseménynaptárjában is megjelenik a program. Több városban közönségtalálkozóra, és a zeneiskolák növendékeivel való találkozásra, kötetlen beszélgetésre is sor kerül. A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus a Balassi Intézet segítségével valamennyi városban a turné során biztosítja a Liszt Ferenc Emlékmúzeum által, a bicentenáriumra összeállított „Magyar és európai Liszt Ferenc (1811-1886)” című kiállítás anyagát, ezzel is törekedve minél átfogóbb képet adni a magyar zenei élet zsenijéről.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


2 + hét =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com