Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
LGT - Szeress nagyon

Hallgatók száma: 30

Rendhagyó Egyesületi Elnökök Tanácsa a MVGYOSZ-nál

- 2019. október 6. 12:28 - 329 megtekintés

A megszokottól eltérő Egyesületi Elnökök Tanácsa ülést hívott össze az MVGYOSZ elnöke, dr. Nagy Sándor október elsejére.

A szokásos menetrendtől eltérve most nem a sürgető és időszakos feladatok és kérdések közös megvitatása volt a cél, hanem egy minőségi, az MVGYOSZ elveinek, szellemiségének is megfelelő szemléletformáló programcsomag összeállítása, amelyhez elengedhetetlen a megyei egyesületek összefogása és valamennyi szereplő konszenzusa. A programot a közös tapasztalatok és vélemények alapján tervezi összeállítani az MVGYOSZ, ezért arra kérte a résztvevőket, hogy négy csoportban beszéljék át a szemléletformáló programok megvalósításával kapcsolatos véleményüket, tapasztalataikat és ennek mentén alkossanak egy közös víziót.

Még sosem rendeztünk ilyen közös gondolkodáson alapuló  eseményt, ennek ellenére meglepően jól sikerült. Nagyon értékes gondolatok gyűltek össze arról, hogy hogyan képzelnék el az egyesületi vezetők és a szemléletformáló programokat megvalósító munkatársaik a látássérült emberek számára ideális világot, és hogy milyen szemléletformáló programok segítenék őket ehhez hozzá.

Az MVGYOSZ kezdésként szeretné elérni, hogy a bevett „érzékenyítés” és „érzékenyítő programok” helyett használjuk innentől a „szemléletformáló” kifejezést. Ez ugyanis sokkal tágabb kategória, és sokkal jobban kifejezi, amit valójában mondani szeretnénk vele. Nem érzékenyebbé akarják tenni az embereket a látássérült emberek felé, hanem egy olyan világot teremteni, ahol biztonságban, méltósággal és komfortosan élhet minden ember, függetlenül attól, hogy látó vagy látássérült. Ehhez társadalmi szemléletformálásra van szükség, melybe a fogyatékos emberek szemléletének formálása ugyanúgy beletartozik, mint az ép embereké.

Különféle vélemények, víziók és tapasztalatok hangzottak el az összejövetelen, de az alábbiakban mindannyian megegyeztek: olyan világban szeretnének élni, ahol elfogadással, és nem sajnálattal fordulnak a látássérült emberek felé, ahol a fogyatékos személyek a társadalom aktív tagjai, akiknek számít a véleménye. Segíteni nekik a hétköznapokban egy lehetőség, de nem automatikus, hogy szükségük is van rá. Szeretnék lebontani a látássérültekkel kapcsolatos pozitív és negatív sztereotípiákat, és mindenki számára élhető társadalmat teremteni, ahol a fogyatékos emberek átlagemberekké válhatnak.

Az MVGYOSZ azt tervezi, hogy idén még legalább egy alkalommal összegyűlnek, és a közösen kialakított vízió után rátérhetnek a konkrét szemléletformáló programcsomag kidolgozására. (MVGYOSZ. / Ádám Judit)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2021. december 3. péntek, Ferenc, Olívia napja van.
Ma van a(z) A fogyatékos emberek nemzetközi napja.
Az év 48. hete és 337. napja.
Holnap Borbála, Barbara napja lesz.

1352. Nagy Lajos király mily hatáskört jelölt ki a főispánnak ? Midőn Ugocsa vármegye főispánját kinevezte így tudatta feladatait a megyével: " Ő titeket jogaitokban és szabadságaitokban fenntartson és oltalmazzon. Királyi parancsainknak a megyében pontos végrehajtását eszközölje. "


1930. Megnyitották a Nemzeti Sportuszodát a budapesti Margitszigeten. Épült Hajós Alfréd, első olimpiai úszóbajnokunk, építészmérnök tervei alapján, nyolc hónap alatt.


József Attila / 1905. ápr. 11. - 1937. dec.3. /

Én költő vagyok ...

Én költő vagyok, de nem kell dicsőség,
ne ünnepelje bennem senki hősét,
ily ünneplést én Istenre hagyok.
Ő az, hogy nincs nagy, kinél nincs nagyobb.
Versem azé, ki szívem versbe kérte
és nékem elég a barátság érte.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét mínusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 310
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com