Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Bee Gees - She keeps on coming
35
hallgató

Rétvári elárulta, biztonságban vannak-e a betegek a mentőautókban

- 2017. január 25. 15:44 - 1414 megtekintés

Egyébként gyurcsányozással felelt a mentőautók állapotát firtató kérdésre.

Balog Zoltán minisztert kérdezte a független Szabó Tímea arról,

Biztonságban vannak-e a betegek a magyar mentőautókban?
A Párbeszéd politikusa erre azért volt kíváncsi, mert a kormány az öreg mentőautók lecserélése helyett megemelte „használhatósági életkorukat”. Szabó Tímea választ várt arra, a miniszter milyen idős, hány kilométert futott mentőautóban érezné még magát biztonságban.

A jövőre 13 évesnél idősebb mentőautók kivonásra kerülnek, vagy ismét megemelik a használhatósági életkor határát? (Korábban 10-ről 13-ra emelték.) A pótlásukra kiírták-e már a közbeszerzést?
(A minap a Magyar Nemzet szerkesztőségéhez – miután egy munkatárs rosszul lett – 2 óra 8 perccel az első riasztás után érkezett meg a mentőautó.) A Párbeszéd politikusa arra is rákérdezett, mi alapján választanak típust, lesz-e majd elég egyenruha, valóban előfordul-e, hogy egy mentőautó sofőrje több mint 12 órás szolgálatot lát el.

Ön szeretne, egy olyan autóval utazni, amin a gépkocsivezető már 20 óránál is többet volt szolgálatban?
Hány balesetről tudnak, ami elkerülhető lett volna, ha nem ilyen kimerült, kialvatlan a megkülönböztető jelzéseket használó gépjármű vezetője?
Az ellenzéki politikus meg akarta tudni, hány kivonuló egységgel van kevesebb szolgálatban, mint amennyi ahhoz kellene, hogy a sürgős hívások 90%-hoz, 15 percen belül mindenütt kiérjenek.

Készülnek-e rá, hogy a nyári vizes világbajnokság és a Forma 1 idején se sérüljön a lakossági ellátás, hiszen éppen ebben időszakban hőségriasztás is lehet, amikor a mentőszolgálat terhelése a korábbi tapasztalatok alapján 30 százalékkal megnő.

Lesz-e személyzet, felszerelés és pénz?
2017 májusától lesz-e légimentés Magyarországon, ha a közbeszerzési eljárás még el sem kezdődött? (Ha erre az a válasz, hogy már kiírták a napokban, akkor van-e tervük arra, ha az eljárás április végéig nem zárul le sikeresen?)
Minisztere megbízásából Rétvári Bence válaszolt

Az államtitkár történelmi kitekintést adva parlamenti irományának emlékeztette Szabó Tímeát, hogy

a 2006 és 2010 közötti kormányok 5,2 százalékkal csökkentették az Országos Mentőszolgálat (a továbbiakban: OMSZ) támogatását, ezzel szemben a kormányváltás óta 31 százalékkal több pénz jut mentésre. Emellett tény, hogy 2008 és 2010 között nem történt szinte egyetlen egy új mentőautó-beszerzés sem, így 2010-ben a Fidesz-KDNP kormánynak az Ön politikai szövetségesei által meg nem vett mentőautókat is pótolnia kellett.
A mentőautók biztonságosak, mert az OMSZ minden járműve évente átesik hatósági műszaki vizsgán.

Az OMSZ jelenlegi mentőgépjárműveinek átlagos életkora 7 év körül alakul, átlagos futási teljesítményük pedig hozzávetőlegesen 303 ezer km. A hatályos jogszabály szerint a mentőautók életkora 13 évben van maximalizálva, ezt növelni nem áll szándékunkban, így azok a mentőautók, amik elérik ezt a korhatárt, az állományból kikerülnek.
A kormány a következő évek beszerzései után az aktív (futó) gépjárműállományból kivonná a 10 évnél idősebb mentőautókat.

A végcél, hogy a maximális életkor 8 évre csökkenjen.

Ehhez már folyamatban van egy koncepció előkészítése. Idén az OMSZ költségvetésében 2 milliárd forintot különítettek el mentőautók beszerzésére, a közbeszerzési eljárás kihirdetés előtt áll és előkészítés alatt van a védőruha beszerzés terve is.

A légimentés biztosítására a közbeszerzési eljárás megindult, maga a légimentés folyamatosan biztosított a jelenlegi szerződés alapján, amely a közbeszerzési eljárás lezárultáig opcionálisan meghosszabbítható.
A több munka miatt nincs több baleset

A 24 órás szolgálatról az államtitkár azt írta, hogy csak olyan munkakörökben vált lehetővé önkéntes munka vállalása, ahol a munkaidő nem folyamatos, lehet legalább 8 órát pihenni. A beteg érdeke nem sérülhet. 24 órás szolgálat csak ott lehet, ahol a dolgozó a munkaidő minden pillanatában alkalmas testi, lelki állapotban, megfelelően el tudja látni feladatát.

A munkahelyi vezetők folyamatosan ellenőrzik a terhelést, az alkalmasságot, a szolgálati beosztás elkészítésekor különös figyelemmel járnak el a sofőröknél. Az adatok alapján a 24 órás szolgálat lehetőségének visszaállítása óta nem nőtt a mentőbalesetek száma a korábbiakhoz képest. Az idei FINA és FINA Masters Világbajnoksággal kapcsolatban terveznek járműbeszerzést, amely célja a mentésügyi biztonság fenntartása mellett a hazánkba érkező sportolók és látogatóknak megfelelő színvonalú helyszíni sürgősségi egészségügyi ellátás biztosítása.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


7 * = hatvan három

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 3. vasárnap, Kornél, Soma napja van.
Az év 26. hete és 184. napja.
Holnap Ulrik napja lesz.

1807. Szentes János nyugalmazott kapitány a királytól engedélyt kap nyomda alapítására Sárospatakon.


1825. Már 13 év és 3 hónap óta nem tartatott országgyűlés; de Ferenc király elvégre meggyőződött, hogy az abszolutizmussal boldogulni nem lehet, azért július 3-án országgyűlést hirdetett Pozsonyban szeptember 11-ére.


Rab Zsuzsa / 1926. júl.3. - /

Verem

"...Itt Petőfi csak olajnyomat,
Arany erre az utat se tudja,
Itt Dózsa csak szivar,
Ady meg lila bankó,
a világűr egy vicc csak a bortócsában.
De országnyi a padló,
amelyről záróra után
felsöprik a csillagokat,
a Fiastyúkot,
a botló cipők jajdulását,
a morzsolódó gerincek csontporát,
a vállakról leszakadt
karokat.

Ebből a veremből
kijutni:
egymás keze volna kötél.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő plusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com