Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Alice Deejay - Back in my life
28
hallgató

Rokkant-halál másodszorra?

- 2013. január 3. 12:29 - 1881 megtekintés

Nagy Zoltán súlyos fogyatékkal élő, vak véleményművelő kortörténeti átadónaplója.

kép

Ennyibe kerül egy rokkant. Az illusztráció az “Aktion T4” propaganda-plakátja.

A parlament előtt akarja felgyújtani magát egy sorstársam, aki évekig a közszolgálati televízió parlamenti adásainak főszerkesztője volt. Szívinfarktusa után leszázalékolták, de nem rég úgy találta a rehabilitációs hatóság, hogy állapota rohamosan javul. Kéri J. Tibor ezt az ellátását jelentősen megkurtító határozatból tudta meg. Ha a határozat jogerőre emelkedik és nem tudja majd megvásárolni gyógyszereit, nem várja meg a következő infarktust. Azt tervezi, felgyújtja magát egykori munkahelye előtt. Egy hasonló sorsú rokkant bányász a nyugdíjbiztosító épületében, ügyintézője szeme láttára ölte meg magát egy évvel ezelőtt. Ahogy a többfenekű magyar bemondás szól: szíven szúrta magát. A közszolgálati tévé akkor azt adta hírül, hogy a szemtanú ügyintézőket nagyon megviselték a történtek. Arról nem szólt híradás, hogy az országos főhatóság pár nappal később nem éppen a beteg bányász halotti torát ülte a Gödöllői kastélyban, úgy 60 millió forintból.

Ezen is felháborodva a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalt (NRSZH) feljelentettem az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál mert nem volt akadálymentesítve weboldala és mert vezetője permanensen emberi méltóságunkban sértegetett minket rokkant/fogyatékkal élőket. Utóbbi részét panaszomnak nem vonta vizsgálat alá az Egyenlő Bánásmód Hatóság melynek tanácsadó testületét megszüntette kormányra jutásakor a Fidesz-KDNP valamint élére új elnököt neveztek ki.

Az eljárásban az NRSZH azzal a cinikus érvvel védekezett, hogy ők közvetlenül nem vesznek részt a felülvizsgálatokban, miért is kellene akadálymentesen információt szolgáltatniuk?!

Ennél is mélyebben, létezési jogosultságunkat kikezdve sértegette az akkor még rokkant-nyugdíjasok, később ellátottak világát a keresztény-demokrata államtitkár. Soltész Miklós szerint túl sok a “rokkant” Magyarországon és ez sok közpénzbe kerül. A “rokkantak”, tehát valamennyi, tartósan egészség-károsodással élő magyarországi beteg lélekszámát célzó, az érintettek emberi méltóságát sebző megállapítások a szakértők szerint statisztikailag sem igazolhatóak. A statisztikákból ellenben kiolvasható, hogy a legtöbb leszázalékolást az első Orbán-kormány ideje alatt foglalták határozatba.

Az említett érvelést mégsem csak érzelmi szempontból kell több mint agitációs párhuzamba állítanunk a múlt század 30-as éveitől a második világháború végéig zajló náci eutanáziaprogram társadalomlélektani mechanizmusával. A kísértetiesen hasonló közgazdasági alapon kriminalizáló bűnbakképzés nyomán civil orvosok és ápolók százai vettek részt fogyatékkal élő, elsősorban gyermekek “lejelentésében”, begyűjtésében és kivégzésében. A felnőtt fogyatékkal élőkre a kényszer-sterilizáció várt és rajtuk kísérletezték ki a gázkamrás tömeggyilkolást. Az amerikai csapatok már javában folytatták a haláltáborok felszabadítását és a túlélők mentését amikor egy zárt intézetben még kivégezték orvosai a háború utolsó áldozatát: egy fogyatékos kisgyereket.

Tekintve, hogy nincs két hete annak, midőn a magát keresztényi szellemiségűként azonosító kormányt, a végstádiumos rákos betegek kapcsán költségvetési passzív eutanázia gyanúja miatt hívta tetemre Európa, talán nem túlzó náci “Aktion T4” felemlítése.

A bányász halála és az újságíró vészjelzése csakúgy mint a hajléktalan- és segélyezett-ellenes közpolitizálás, a tatabányai Jobbikos náci, már márciusban közgyűlésre hányt zsidó- és romaellenes kijelentése indikátorai a rezsim politikájának. Egy olyan politikának mely antiszociális és kirekesztő, mely gyűlöletet szít a hátrányos helyzetű társadalmi csoportokkal szemben.

Forrás: 168ora.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


9 - egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét plusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com