Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Zoltán Erika - Életfogytig szerelem
25
hallgató

Rokkantnyugdíjasok felülvizsgálata

- 2013. szeptember 14. 16:03 - 1769 megtekintés

Az mindenki előtt közismert tény, hogy a kormány nagyszabású nyugdíjreformot hajtott végre, amely természetesen még jelenleg is folyik, és várhatóan néhány évig még folytatódni is fog, ugyanis egy ilyen nagy ellátó rendszer átalakítása nagyon hosszú időt vesz igénybe, mint ahogyan az átalakítást szükségessé tevő anomáliák is évtizedig alakultak ki. A nyugdíjreform egyik sarokpontja az öregségi nyugdíjkorhatár kitolása volt 65 éves életkorra, a másik pedig a korkedvezményes, illetve az idő előtti nyugdíjazás lehetőségeinek megszűntetése, ami azt jelenti, hogy a kormány célja, hogy nyugdíjat csak az a személy kaphasson, aki öregségi nyugdíjra lesz jogosult, a számára előírt életkor elérése esetén.

Ennek a lépésnek a következménye volt többek között a rokkantnyugdíjak megszűntetése, azaz 2012. január 01-től már senki kaphatott ilyen jogcímen ellátást. A rokkantnyugdíj két részre lett bontva. Az egyik rész a rokkant ellátás, a másik a rehabilitációs ellátás lett. A rehabilitációs ellátásban azok a volt rokkantnyugdíjasok kerültek, illetve az új igénylők közül azok a kérelmezők, akik nem lettek egészségi állapotuknál fogva jogosultak rokkantsági ellátásra, hanem állapotuk lehetővé teszi egy rehabilitáció igénybevételével a munkába való visszatérést.

Azok az volt rokkantnyugdíjasok, illetve új igénylők pedig, akiknek a foglalkoztathatósága nem állítható helyre rehabilitációval, azok rokkantsági ellátásban részesülnek. Felmerül természetesen a kérdés, hogy ki dönti el, hogy ki milyen ellátásban részesíthető? Ez a feladat a Rehabilitációs Bizottságra vár, akik a felülvizsgálatban érintett 220 ezer megváltozott munkaképességű személynek elvégzi a komplex minősítését. Azok a jogosultak, aki 1. vagy 2. rokkantsági kategóriában voltak, illetve 5 évnyire vannak a számukra előírt nyugdíjkorhatártól, automatikusan rokkantsági ellátásban részesülnek. Mindenki másnak kötelező megjelennie a bizottság előtt. A rokkantsági, illetve rehabilitációs ellátás igénylésének 2014-ben is feltétele marad, hogy az igénylő egészségi állapota 60 %-os, vagy annál kisebb kell, hogy legyen, az igénylés benyújtását megelőző 5 évben legalább 1 095 biztosított nappal rendelkezzen, keresőtevékenységet nem végezhet, illetve más rendszeres pénzellátásban nem részesülhet.

Rokkantnyugdíjasok felülvizsgálata 2014-ben is folytatódni fog. Sőt olyannyira, hogy a kormány egyre több közreműködőt von be a rokkantak felülvizsgálatába, hogy a felülvizsgálatok minél gyorsabban befejeződjenek, és annak eredményeként jelentkező megtakarítások minél hamarabb érvényesüljenek a központi költségvetésben. A cél érdekében, illetve a visszaélések kiküszöböléséhez 2014-ben alkalmazásra kerül a munkaszimulátor, amely valós képet fog adni a vizsgált személy egészségi állapotáról, illetve a tényleges munkaképességéről.

Forrás: maxinfo.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


6 + = tizenhárom

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com