Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Máté Péter - Pest felé szökik a nyár
34
hallgató

Sajnálat helyett esélyek

- 2020. december 4. 7:23 - 296 megtekintés

A magyar kormány abban hisz, hogy ahogy minden állampolgárnak, úgy fogyatékossággal élő embertársainknak is segélyek helyett lehetőségeket kell teremteni, sajnálat helyett pedig esélyeket – írta az Emmi.

Számos olyan intézkedés történt az elmúlt időszakban, amely a fogyatékossággal élő embertársaink minél teljesebb és lehetőségeikhez képest legönállóbb életet megteremtse – áll a minisztérium közleményében.

Élet- és munkahelyvédelem

A fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatási rátája 2010-ben 18 százalékos volt, ez 2020-ra jelentősen, 44 százalékra emelkedett. 2010-ben mintegy 60-70 ezer megváltozott munkaképességű embernek volt munkája, ma már több, mint 155 ezer személy dolgozik. Ráadásul a járvány közben – az életvédelem mellett – a kormány ezen a területen nem csupán megőrizte, hanem bővítette is a munkahelyek számát, az állami KÉZMŰ-ERFŐ-Főkefe cégcsoportnál csak a járvány alatt 1746 fővel több fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű ember kezdhetett el dolgozni.

A kormány nagy hangsúlyt fektet a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának megerősítésére, együttműködve piaci cégekkel és egyházi szervezetekkel, ezért indult útjára év elején az Értek vagy! program is. Ezt a foglalkoztatási formát az állam a koronavírus járvány idején is segíti azzal, hogy az akkreditált munkáltatóknak idén 45,6 milliárd forint értékben írt ki pályázatot. Ez a támogatási forrás az elmúlt hét évben több mint 10 milliárd forinttal nőtt.

Családok megerősítése

2010 óta a kormány célja, hogy a családok helyzetét erősítse és a gyereknevelést támogassa, és ezen belül kiemelten kezelni azoknak a helyzetét, akik fogyatékossággal élő gyereket nevelnek.

A kormány folyamatosan emeli az ápolási díjat és 2019. január 1-jétől vezette be a gyermekek otthongondozás díját (gyod), amely a legsúlyosabb állapotban lévő, önellátásra képtelen gyermekek szüleinek jár, a gyermek életkorától függetlenül. A gyod összege 2020-ban 123 910 forint, 2022-re pedig eléri az akkori minimálbér összegét.

Fontos lépés, hogy a 2021 januárjától igényelhető otthonfelújítási programot azok a családok is igényelhetik, akik megváltozott munkaképességűnek minősülő, 25. életévét betöltött családtagjukkal egy háztartásban élnek. A támogatás olyan felújításra is felhasználható, ami a súlyosan mozgáskorlátozott emberek lakáson belüli mindennapi életvitelét segíti, nehézségeit csökkenti. A százezret is meghaladja azoknak a fogyatékos, megváltozott munkaképességű személyeknek a száma, akiket a szabályozás kedvezően érint.

Ingyenes étkezés

A gyermeket nevelő családok terheit csökkenti, hogy a tartósan beteg, fogyatékos gyermekek esetében a bölcsődében és az óvodában az intézményi gyermekétkeztetés ingyenes, az iskolában pedig 50 százalékos kedvezményre jogosultak. Szintén ingyenes az étkezés a bölcsődében és az óvodában a tartósan beteg, fogyatékos gyermekek egészséges testvérei számára, ha a családban az egy főre jutó jövedelem nem éri el a kötelező legkisebb munkabér nettó összegének 130 százalékát.

Infokommunikációs akadálymentesítés

A márciusban elrendelt veszélyhelyzet alatt felbecsülhetetlen segítséget nyújtottak a fogyatékosságügyet érintő informatikai fejlesztések. Ilyenek a siketeket segítő Kontakt szolgáltatás, amelyben egy okoseszköz segíti a jelnyelvi tolmácsolást; a vakoknak kifejlesztett Távszem szolgáltatás, amely a mindennapi nehézségek megoldásában támogatja majd a felhasználókat; valamint az autistákat segítő Data, amelynek az életritmus kialakításában van szerepe.

Világhírű magyar jelnyelv

Magyarországon van a világ egyik legkorszerűbb jelnyelvi törvénye. Az Országgyűlés 2020. júliusban elfogadta, hogy – a világon elsőként – államilag elismert nyelvvizsga legyen a jelnyelvből tett vizsga, ezzel bővül azok köre, akik megtanulják ezt a kommunikációs formát, és egyben elismerik azok kitartását, akik megtanulnak jelnyelven kommunikálni.

Köszönet

A magyar kormány a fogyatékossággal élők világnapján megköszöni azok elkötelezettségét és áldozatát, akik a járványban fogyatékkal élő intézményekben, közösségekben állnak helyt és a legnehezebb időszakban is segítik a minél önállóbb élet megteremtését – zárul a minisztérium közleménye.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com