Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek -
23
hallgató

“Segítő Vásár”

- 2010. november 29. 12:33 - 910 megtekintés

Kiállítás és vásár a Millenárison

“A Szolidaritás ránk rótt erkölcsi kötelesség, a Kormány ezért kiemelt figyelmet szentel a fogyatékossággal élőknek, és állami beavatkozással, iskolai programokkal, valamint különféle újszerű lehetőségekkel kívánja elősegíteni · a fogyatékkal élők és a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását, · társadalmi beilleszkedésüket, és · az irányukba megnyilvánuló társadalmi szolidaritás erősítését.”

A fentiek szellemében a Nemzeti Erőforrás Minisztérium hagyományteremtő jelleggel “Segítő Vásár” néven indítja útjára a fogyatékossággal élők által gyártott termékek kiállítását és vásárát a Millenárison 2010. december 3-4-én. A “Segítő Vásárlás” névvel és logóval ellátott termékek azt jelzik a vásárlók számára, hogy minőségi, magyar terméket vesznek meg, mellyel, a fogyatékossággal élőket segítik. A “Segítő Vásárlás” célja kettős: szeretné bemutatni és megismertetni azokat a minőségi, magyar termékeket, amelyeket megváltozott munkaképességű dolgozók gyártanak, elősegítve piacra jutásukat, és hozzájárul ahhoz is, hogy változzon a fogyatékossággal élőkről kialakult kép, növekedjék társadalmi elfogadásuk és erősödjék irántuk a szolidaritás. A szervezők az elfogadást azzal is szeretnék erősíteni, hogy e kiállítás és vásár révén is megmutatják, hogy mire képesek a fogyatékossággal élők, ha ehhez segítséget kapnak. Az ingyenesen látogatható rendezvény a termékeken túl gazdag programokkal várja a látogatókat (december 3., péntek: szakmai nap, amelyre a kormányzat, a gazdaság és a sajtó képviselőit hívják meg, míg december 4-e a nagyközönségé, a családoké). A színpadon beszélgetés lesz Fábry Sándorral, Tóth Verával, Faragó Tamással, a Magyar Hallássérült vízilabda válogatott tagjaival és Erőss Zsolt hegymászóval. Sportolók, színészek, a zenei élet képviselői mesélnek arról, hogy számukra mit jelent az önkéntesség, a szolidaritás; hogy ők miért vállalnak szerepet a “Segítő Vásárlás” megismertetésében. Fellép a Bojtorján Együttes, a Gördülő Tánccsoport és a “Nemadomfel” Együttes, továbbá külön bajnoksággal emlékeznek meg a világhírű magyar találmány, a RUGÓS FOCI 50. születésnapjáról. Külön programokkal várják a gyermekeket: lesz Bábszínház, kézműves foglalkozások (gyöngyfűzés, gyurmázás, arcfestés,), és egész nap: rugósfoci bajnokság. A nap folyamán termékbemutatókkal, játékos és ügyességi vetélkedőkkel és sok nyereményjátékkal várják a látogatókat. Bemutatjuk, hogyan készülnek a termékek, lesz labdavarrás, kosárfonás, szövés és seprűkötés. Érdekesség lehet kicsik és nagyok számára annak megismerése, hogy miként készül a focilabda, a bőrtáska, a hátizsák, a műzliszelet vagy éppen a rugósfoci. Az egyes munkafázisokat nemcsak megtekinteni lehet, hanem ki is próbálhatják a látogatók. Az eseményről bővebben a www.segitovasarlas.net honlapon olvashatnak.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ négy = 12

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc plusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com