Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hobo Blues Band - Kőbánya Blues
46
hallgató

Sokak internetezését könnyíti meg a Chrome új funkciója

- 2019. október 15. 8:59 - 498 megtekintés

A kisebb-nagyobb mértékben látássérülteket segíti az új Chrome-funkció, amely “megmutatja” milyen kép látható a weboldalon.

Az internetezés sokak számára egy egyszerű és magától értetődő cselekvés, a látássérültek számára azonban igazi kihívást jelent. Az internetes tartalom legnagyobb – egyre nagyobb – része vizuális (kép vagy videó), és hacsak a feltöltők nem címkézik fel azokat rendesen, a látássérült emberek sem fogják tudni, hogy mi került eléjük. Ennek a dolognak két megoldása lehet: vagy visszamenőlegesen minden tartalmat felcímkéznek a készítők, vagy segítségül kell hívni a mesterséges intelligenciát. Mivel előbbi nem túl életszerű, a Google az utóbbi mellett tette le a voksát. [Új funkció jön a Chrome-ba, képes lesz megmondani, ha veszélybe került a jelszava:https://hvg.hu/tudomany/20191003_google_chrome_password_checkup_jelszovizsgalat_jelszoellenorzo] A keresőóriás bejelentette, hogy a jövőben a gépi tanulás felismeri és szöveges leírást ad majd a weboldalakon található képekhez, hogy a látássérültek is információt kapjanak róla. Az új funkció a Google Chrome böngészőjébe kerül be, és ugyanazon a technológián alapszik, mint amivel a felhasználók tudnak kulcsszavak alapján képeket keresni. Laura Allen, a Chrome akadálymentesítésért felelős csapatának vezetője szerint jelenleg több millió olyan kép található az interneten, aminek nincs leírása. Allen szerint amikor egy látássérült a kiegészítő megoldásokkal próbál navigálni az oldalon, és egy felcímkézetlen képet talál, akkor vagy annyit mondd be a gép, hogy “kép”, de az is előfordul, hogy a végtelenül hosszú, karakterekből álló fájlnevet olvassa fel az illetőnek a program – ami, valljuk be, nem túl hasznos. [Több hasznos új funkció jön a Chrome-ba, mutatjuk őket:https://hvg.hu/tudomany/20190924_google_chrome_bongeszo_lapful_kezelese_elonezet_bongeszolap_szinek_beallitasa] A példa szerint az adott képnél azt mondja majd a funkció, hogy “Appears to be fruits and vegetables at the market.”ami lényegében annyit tesz, hogy “Látszólag gyümölcs és zöldség a piacon.” tt a látszólag szó nagyon fontos, ugyanis ez jelzi majd a felhasználónak, hogy nem egy felcímkézett képpel van dolga, hanem a mesterséges intelligencia “találgatásával”. A fejlesztés csak a képernyőolvasóval rendelkező felhasználók számára lesz elérhető, amit a Chrome beállításai között kell majd engedélyezni. (Forrás: HVG)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


öt - 5 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő mínusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com