Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


32
hallgató

Soltész: nem változik jövőre a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása

- 2012. november 19. 8:50 - 2167 megtekintés

Nem változik a megváltozott munkaképességűek és a fogyatékos emberek foglalkoztatására fordítható támogatási keret nagysága jövőre ? közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtöki nyíregyházi sajtótájékoztatóján az MTI-vel.

Soltész Miklós tájékoztatása szerint az erre szánt költségvetési keret az ideihez hasonlóan 2013-ban is nagyságrendileg 40 milliárd forint lesz.
A kormányzat célja, hogy minél több ember kapjon lehetőséget a munkára, és a támogatási rendszer is teljesen egységes legyen ? tette hozzá az államtitkár. Soltész Miklós a rokkantnyugdíj rendszerének átalakításával kapcsolatban elmondta: a törekvés az, hogy ha sikeres egy rehabilitációs foglalkoztatás, akkor lehetőség szerint ennek segítségével minél többen kerüljenek ki a munkaerőpiacra.

Az átalakítás legfontosabb része, hogy már nemcsak pénzbeli juttatást kaphatnak a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégek, hanem azok piacra jutását is segítik. A közbeszerzési törvény módosításával ezt a lehetőséget kapják meg az állami és a magánvállalkozások ? hangsúlyozta Soltész Miklós.

Az év elején bevezetett rehabilitációs kártya eredményeit ismertetve az államtitkár elmondta, hogy eddig több mint 6400 megváltozott munkaképességű ember élt a kártya kedvezményeivel, emellett 3800 munkaadó veszi igénybe ez ezzel kapcsolatos járulékkedvezményeket.

A rokkantnyugdíjasokat érintő, a kormányzat által módosított felülvizsgálati rendszerben mintegy ötezer ember nem élt a felülvizsgálat lehetőségével, ez pedig az adófizetőknek, valamint a valóban rehabilitációra vagy rokkantellátásra szorultaknak jelent könnyebbséget ? jelezte Soltész Miklós. Hozzátette: az új vizsgálatokra a 2010-es adatokhoz képest csaknem húszezerrel kevesebben, mintegy 50 ezren jelentkeztek az idén.

Ez az adat jelzi, hogy a rendszert érdemes volt átalakítani, mivel azok jelentkeznek, akik az ellátásra valóban rászorulnak ? fogalmazott az államtitkár. Az Emmi korábbi tájékoztatása szerint a felülvizsgálatok első féléves adatai szerint a vizsgálatra kötelezettek csaknem 60 százaléka nem volt rehabilitálható, így ők továbbra is rokkantsági ellátásban részesülnek. A vizsgálatra kötelezettek több mint 28 százaléka rehabilitációs ellátásban részesül, így a rehabilitációt követően visszatérhet a munkába.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza Fidesz-KDNP-s polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta: a rendszer átalakítása a 120 ezer lelkes nyírségi megyeszékhelyet nagyban érinti, ahol 14 274-en részesülnek rokkantellátásban vagy szociális járadékban. Emellett a rehabilitált foglalkoztatottak száma is elég magas, köszönhetően a városban működő, megváltozott munkaképességűeket alkalmazó vállalkozásoknak ? tette hozzá a városvezető.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


hét * = 63

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három plusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com