Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Vendéghang - a HELMA beszélget*s m*sora. Szerz*k és könyveik.
37
hallgató

Sorstársait keresi fel és motiválja Vereczkei Zsolt

- 2021. február 18. 7:16 - 470 megtekintés

A hétszeres paralimpikon, Vereczkei Zsolt belevetette magát a munkába. Sorstársait keresi fel és motiválja, személyes élményein keresztül lelkileg is támogatja a fiatal parasportolókat.

Újra megkezdte munkáját Vereczkei Zsolt háromszoros paralimpikon és Nagyapáti Péter kollégája. Az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítvány képviselői az elmúlt héten Alsónyékre és Szentesre látogattak, ahol parasportolókkal és ép társaikkal találkoztak.

Alsónyéken Kollár Andor paraíjász-versenyző és edzője, Péller József fogadta a bajai alapítvány képviselőit. A fiatal paraíjász célja, hogy egyszer olimpikon lehessen és képviselje hazánkat. Andor néhány évvel ezelőtt egy autóbalesetben megsérült, majd amputálni kellett a jobb lábát. Pár hetes rehabilitációt követően a fiatalember úgy döntött, hogy nem adja fel a korábban elkezdett imádott sportját, az íjászatot, és csatlakozik a paraíjászcsapathoz. Több íjászegyesület is segíti Andort.

Az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítványtól egy oldógépet kapott, ami segíti a mindennapi edzéseit, Zsolt pedig a személyes élményein keresztül lelkileg is támogatja a fiatal parasportolót.

A Parasport Jövőjéért Alapítvány, lehetőségei szerint, több parasportolót támogat felszereléssel, anyagi hozzájárulással, Vereczkei Zsolt motiválással segíti a jelen és a jövő reménységeit. Néhány nappal ezelőtt a Budapesti Római Sport Egyesület két paraúszóját és ép társaikat kereste fel Szentesen, az edzőtáborozásuk alatt.

Vereczkei Zsolt, Baja büszkesége, hét paralimpiáról hét éremmel tért haza, már visszavonult a versenyzéstől, de az élményeiről, küzdelmeiről szívesen beszámol a fiatal sportolóknak, remélve, hogy motiválja őket. Hírportálunknak elmondta, most különösen jó élmény volt Szabady Ádámmal találkozni, aki biztos induló a tavaszi Európa-bajnokságon, amit Madeirán rendeznek meg. Meghatottan gondolt az egykori Eb-re, amit szintén a Portugáliához tartozó szigeten rendeztek, és ő ezüstérmet hozott haza 2016-ban.

Szabady Ádám 2020-ban a világranglista 6. helyén végzett. Az Európa-­bajnokságon nagyon fog számítani az időeredménye ahhoz, hogy kijuthasson a tokiói paralimpiára.

– A látogatásunk során azt tapasztaltuk, hogy Gyepes Ádám vezetőedzőnek köszönhetően egy családias, vidám hangulat alakult ki az egyesületben, ami példaértékű. A jó edzéshez elengedhetetlen a jó hangulat, még akkor is, ha csak pár másodpercig tudnak egymásra figyelni a sportolók, de a kemény munka nagyon fontos, az eredmények csak akkor jönnek, ha mindent beleadunk – tette hozzá Vereczkei Zsolt háromszoros aranyérmes paralimpikon.

A kormány 2017-ben február 22-ét a parasport napjává nyilvánította. A cél az volt, hogy minél szélesebb körben megismerjék a parasportolókat és a mindennapjaikat. Ilyenkor nagyon sok iskolában tartottak rendezvényeket, ahol a fia­talok megismerkedhettek a parasportokkal, az ép társak ki is próbálhatták a különböző eszközöket.

– Kerekesszékbe is ülhettek, és vívhattak vagy pingpongozhattak velünk. Ez a nap azért is nagyon fontos számunkra, hogy az ép társaknak felhívjuk a figyelmét arra, hogy nem kell félni a fogyatékos emberektől. Ne féljenek tőlünk, mert mi ugyanolyan emberek vagyunk, mint ők, csak kicsit máshogy nézünk ki. Azt, hogy idén milyen lehetőségek lesznek a parasport napján, még nem tudom, de remélem, hogy kapunk meghívásokat és bemutatkozhatunk az ép gyermekeknek, pár bajai és környékbeli parasportolóval közösen – zárta gondolatait Vereczkei Zsolt. (Forrás: Rehabportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. március 31. péntek, Árpád napja van.
Az év 13. hete és 90. napja.
Holnap Hugó napja lesz.

1625. Bethlen Gábor követeket küld Berlinbe, hogy megkérjék a brandenburgi választófejedelem húgának, Katalinnak kezét.


1849. A magyar hadsereg felállítása.


Szabó Lőrinc
/ 1900. márc. 31. - 1957. okt.3. /

Szél hozott, szél visz el

Köd előttem, köd mögöttem,
isten tudja, honnan jöttem,
szél hozott, szél visz el,
minek kérdjem: mért visz el?

Sose néztem, merre jártam,
a felhőkből kiabáltam,
erdő jött: jaj, be szép!
-megcibáltam üstökét.

Jött az erdő: nekivágtam,
a bozótban őzet láttam,
kergettem, ott maradt,
cirógattam, elszaladt.

Ha elszaladt, hadd szaladjon,
csak szeretőm megmaradjon,
szeretőm a titok,
ő se tudja, ki vagyok.

Isten tudja, honnan jöttem,
köd előttem, köd mögöttem,
szél hozott, szél visz el,
bolond kérdi, mért visz el?

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc plusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 316
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com