Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek
57
hallgató

Sorstársait keresi fel és motiválja Vereczkei Zsolt

- 2021. február 18. 7:16 - 565 megtekintés

A hétszeres paralimpikon, Vereczkei Zsolt belevetette magát a munkába. Sorstársait keresi fel és motiválja, személyes élményein keresztül lelkileg is támogatja a fiatal parasportolókat.

Újra megkezdte munkáját Vereczkei Zsolt háromszoros paralimpikon és Nagyapáti Péter kollégája. Az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítvány képviselői az elmúlt héten Alsónyékre és Szentesre látogattak, ahol parasportolókkal és ép társaikkal találkoztak.

Alsónyéken Kollár Andor paraíjász-versenyző és edzője, Péller József fogadta a bajai alapítvány képviselőit. A fiatal paraíjász célja, hogy egyszer olimpikon lehessen és képviselje hazánkat. Andor néhány évvel ezelőtt egy autóbalesetben megsérült, majd amputálni kellett a jobb lábát. Pár hetes rehabilitációt követően a fiatalember úgy döntött, hogy nem adja fel a korábban elkezdett imádott sportját, az íjászatot, és csatlakozik a paraíjászcsapathoz. Több íjászegyesület is segíti Andort.

Az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítványtól egy oldógépet kapott, ami segíti a mindennapi edzéseit, Zsolt pedig a személyes élményein keresztül lelkileg is támogatja a fiatal parasportolót.

A Parasport Jövőjéért Alapítvány, lehetőségei szerint, több parasportolót támogat felszereléssel, anyagi hozzájárulással, Vereczkei Zsolt motiválással segíti a jelen és a jövő reménységeit. Néhány nappal ezelőtt a Budapesti Római Sport Egyesület két paraúszóját és ép társaikat kereste fel Szentesen, az edzőtáborozásuk alatt.

Vereczkei Zsolt, Baja büszkesége, hét paralimpiáról hét éremmel tért haza, már visszavonult a versenyzéstől, de az élményeiről, küzdelmeiről szívesen beszámol a fiatal sportolóknak, remélve, hogy motiválja őket. Hírportálunknak elmondta, most különösen jó élmény volt Szabady Ádámmal találkozni, aki biztos induló a tavaszi Európa-bajnokságon, amit Madeirán rendeznek meg. Meghatottan gondolt az egykori Eb-re, amit szintén a Portugáliához tartozó szigeten rendeztek, és ő ezüstérmet hozott haza 2016-ban.

Szabady Ádám 2020-ban a világranglista 6. helyén végzett. Az Európa-­bajnokságon nagyon fog számítani az időeredménye ahhoz, hogy kijuthasson a tokiói paralimpiára.

– A látogatásunk során azt tapasztaltuk, hogy Gyepes Ádám vezetőedzőnek köszönhetően egy családias, vidám hangulat alakult ki az egyesületben, ami példaértékű. A jó edzéshez elengedhetetlen a jó hangulat, még akkor is, ha csak pár másodpercig tudnak egymásra figyelni a sportolók, de a kemény munka nagyon fontos, az eredmények csak akkor jönnek, ha mindent beleadunk – tette hozzá Vereczkei Zsolt háromszoros aranyérmes paralimpikon.

A kormány 2017-ben február 22-ét a parasport napjává nyilvánította. A cél az volt, hogy minél szélesebb körben megismerjék a parasportolókat és a mindennapjaikat. Ilyenkor nagyon sok iskolában tartottak rendezvényeket, ahol a fia­talok megismerkedhettek a parasportokkal, az ép társak ki is próbálhatták a különböző eszközöket.

– Kerekesszékbe is ülhettek, és vívhattak vagy pingpongozhattak velünk. Ez a nap azért is nagyon fontos számunkra, hogy az ép társaknak felhívjuk a figyelmét arra, hogy nem kell félni a fogyatékos emberektől. Ne féljenek tőlünk, mert mi ugyanolyan emberek vagyunk, mint ők, csak kicsit máshogy nézünk ki. Azt, hogy idén milyen lehetőségek lesznek a parasport napján, még nem tudom, de remélem, hogy kapunk meghívásokat és bemutatkozhatunk az ép gyermekeknek, pár bajai és környékbeli parasportolóval közösen – zárta gondolatait Vereczkei Zsolt. (Forrás: Rehabportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. december 3. vasárnap, Ferenc, Olívia napja van.
Ma van a(z) A fogyatékos emberek nemzetközi napja.
Az év 48. hete és 337. napja.
Holnap Borbála, Barbara napja lesz.

1352. Nagy Lajos király mily hatáskört jelölt ki a főispánnak ? Midőn Ugocsa vármegye főispánját kinevezte így tudatta feladatait a megyével: " Ő titeket jogaitokban és szabadságaitokban fenntartson és oltalmazzon. Királyi parancsainknak a megyében pontos végrehajtását eszközölje. "


1930. Megnyitották a Nemzeti Sportuszodát a budapesti Margitszigeten. Épült Hajós Alfréd, első olimpiai úszóbajnokunk, építészmérnök tervei alapján, nyolc hónap alatt.


József Attila / 1905. ápr. 11. - 1937. dec.3. /

Én költő vagyok ...

Én költő vagyok, de nem kell dicsőség,
ne ünnepelje bennem senki hősét,
ily ünneplést én Istenre hagyok.
Ő az, hogy nincs nagy, kinél nincs nagyobb.
Versem azé, ki szívem versbe kérte
és nékem elég a barátság érte.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 321

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com