Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


A tudomány mai állása - Kovács Attila műsora
38
hallgató

Súlyos tévhitek a gyermekhospice szolgáltatásról

- 2015. május 16. 11:38 - 872 megtekintés

Ha hospice, akkor daganatos betegek. Ez az első tévképzet, ami megjelenik az emberek fejében. De mi mást jelent még a gyermekhospice?

Még idén megkezdődhet Magyarország harmadik gyermekhospice házának megépítése a Baranya megyei Romonyán, a pécsi székhelyű Szemem Fénye Alapítvány kezdeményezésére. Első ilyen létesítményüket, a Dóri Házat 2010-ben hozták létre, és azóta is önerőből, állami támogatás nélkül dolgoznak a beteg gyermekekért.

A gyermekhospice ellátás éveken át nyújtott gondoskodást jelent, amely kiterjed az egész családra. Nemcsak daganatos, hanem minden egyéb, veleszületett vagy szerzett, életet megrövidítő betegségben szenvedő gyereket fogadnak, és igyekeznek minden területen segítséget nyújtani. A fájdalomcsillapító, gyógyszeres kezelések mellett különféle terápiákat és közösséget is kapnak a betegek. A Szemem Fénye Alapítvány célja, hogy európai szemléletmódot honosítson meg hazánkban a gyermekhospice-ról, hiszen ezt a témát sem lehet tabuként kezelni. A halálos betegségek sajnos nem kerülik el a legkisebbeket sem, épp ezért az embereknek tudniuk kell, hogy ilyenkor van hova fordulni Magyarországon. Az alapítvány legújabb törekvéseinél sem az állam pénzéhez szeretne folyamodni, hanem országos összefogással dolgozik a romonyai gyermekhospice ház megvalósításán. Célja, hogy autentikus szolgálat valósuljon meg, amellyel minél több gyermeken és a családjaikon tudnak segíteni. Mennyire tudja megmozdítani, összefogni Magyarországot egy ilyen volumenű kezdeményezés?   Szakértő megszólalóként, riportalanyként ajánljuk figyelmükbe Gyura Barbarát, a Szemem Fénye Alapítvány alapító-vezetőjét. 2002 óta dolgozik a beteg gyermekek segítésén, és az ő nevéhez köthető a magyarországi gyermekhospice szolgáltatás elindítása. 2010-ben az alapítványi keretek közt létrehozta a Dóri Házat Pécsett, hazánk első gyermekhospice házát, ahol térítésmentesen gondoskodnak a gyógyíthatatlan gyermekekről és családjukról.     Bővebb információ az alábbi elérhetőségeken kérhető:   Hómann Rita sajtószóvivő  Email: lakossagi@szememfenye.hu  Tel.: +36-72/526-658  vagy szerzett, életet megrövidítő betegségben szenvedő gyereket fogadnak, és igyekeznek minden területen segítséget nyújtani. A fájdalomcsillapító, gyógyszeres kezelések mellett különféle terápiákat és közösséget is kapnak a betegek. A Szemem Fénye Alapítvány célja, hogy európai szemléletmódot honosítson meg hazánkban a gyermekhospice-ról, hiszen ezt a témát sem lehet tabuként kezelni. A halálos betegségek sajnos nem kerülik el a legkisebbeket sem, épp ezért az embereknek tudniuk kell, hogy ilyenkor van hova fordulni Magyarországon. Az alapítvány legújabb törekvéseinél sem az állam pénzéhez szeretne folyamodni, hanem országos összefogással dolgozik a romonyai gyermekhospice ház megvalósításán. Célja, hogy autentikus szolgálat valósuljon meg, amellyel minél több gyermeken és a családjaikon tudnak segíteni. Mennyire tudja megmozdítani, összefogni Magyarországot egy ilyen volumenű kezdeményezés?   Gyura Barbara, a Szemem Fénye Alapítvány alapító-vezetője, 2002 óta dolgozik a beteg gyermekek segítésén, és az ő nevéhez köthető a magyarországi gyermekhospice szolgáltatás elindítása. 2010-ben az alapítványi keretek közt létrehozta a Dóri Házat Pécsett, hazánk első gyermekhospice házát, ahol térítésmentesen gondoskodnak a gyógyíthatatlan gyermekekről és családjukról.    

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


1 + = hét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy mínusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com